Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Иста шема, нови будали, многу одамна реков тука, а и лично му имав речено на некој дека не вервам во никаков европски Пелистер дури не видам, па ни во тоа дека купот е наш, уште пред почетокот на сезоната... Сега пред да си оди Шеноси (ако си оди, а изгледа ќе си оди) да излези и да кажи зошто си бега на прес конференција како шо го напрај то во Бугарија, кај шо ги кажа сите причина и навивачите таму застанаа зад него против играчите и управата. Овде кај нас истата приказна е сите овие години, посебно од ко се во 'мода' кладилниците. Тежок муабет има, а не вервам дека е само празен муабет пошто е од сигурни извори блиски до ФФМ, а во прашање е клубот, доколку има 5% точно во то, мислам дека на клубот лошо ќе му се пиши (ќе покажи времето) и дај боже да е само празен муабет или па ако не е празен муабет, да не оди работата до кај шо не треба да оди ...Некој погоре имаше пишано дека Блажевски пишал дека последна утакмица му е, која е логиката играч (близок до управата) да кажва јавно дека му била последна утакмица, ами ако тепаја? (да не тепаја, ама изгледа кај шо има чад, таму има и оган). Според мене, без разлика дали ќе биди Шенсои тренер, Блажевски да се казни и парично и со утакмици не играње (не дека играше, ама да се знај дека исречена му е казна) заради нарушување на тимскиот дух, а сето тоа претставено јавно и споделено со секој еден шо го следи на социјалните мрежи. Јас разбирам да имаш незадоволство дека не играш, па преку изјава да искажиш револт едно друго, ама да го смениш тренерот или да пишиш дека му е последна утакмица, за мене е то работење против клубот (управата, стручниот штаб, играчите, навивачите). Има управа нека кажи јавно, ако се изгуби ова утакмица се менва тренерот, то не е срамота, тоа го прават и големите екипи, то е ултиматум до тренерот !

Со Силекс има некој информација кај ќе се игра?

Не треба само Наџи да добие санкции, треба да се казнат и поголемиот дел од играчите ради незалагање. Мани ги таму по 30% на платата, па ќе ги видам дали ќе си играт кур-ташак на терен.
Освен Тошевски, Попзлатанов и Ковачев, останатите сите треба да добијат казна.
Најголем забушант од сите на терен е Баже! Ми се чини дека од ко дојде во екипата ја уништи цела хемија. Треба да го седни некој и да му кажи дека не е Роналдо и треба сериозно да си ја свати работата а не да глуми звезда. Освен пеналите, нема гол даено веќе неколку кола со ред.

Во Охрид се игра и со Силекс !
Абе ојде сезоната јабана готово, ниту Европа ќе фатиме ниту курац, на крајот ќе си одат и Блашковци и сите среќни весели...
Абе мамето нивно, така бе и овие ќе ги праеја соблекувланите за со утакмицата со Силекс да ја играме овде ? Или ги изненади сега шо се игра во среда ?
Абе мајмунлоци, мајмунлоци во клубот имаш милиони....

А за Баже се сложвам, освен пеналите, друго ништо не покажа, а 6 утакмици изигра плус пријателските во Турција, па за пенали и татко ми да застани ќе ги погоди....
И јас се служвам не само за Наџи казна, туку и за играчите намалување на платите од 30-50% па да му текни кој дрес го носат....

Денес бев долу пак се по старо уште немаат со гипс картон немаат почнато шо значи и за реваншот од купот нема да стигнат со соблекѕвалните
Трибината се црпи водата шо значи за недела дена ќе клат дренажа и тампон па за месец дена да се клај масивна плоча ...
Се збора на големо дека го местат играчите наџи шо значи ако не сега после силекс ќе го избркаат

Sent from my 6039Y using Tapatalk

Е ај нека ја поебат цела сезона, битно ќе го избркат стариот. Па нека се гонат у три лепе ни ги гледам, ни пишам поќе. Ќе се притресвам за мрсулковци шо земат по 700-800 евра плата.:kuracc:

Плата немаат земено два месеци ! Требало оваа недела да земат ...

И сега шо прајме?? Денес е или ќе не биди или не.Се надевам дека ќе дадат сите максимум да се вратиме со победа од Охрид.Во спротивно ќе биди многу тешко за излез во европа.

Толку од сезоната во првенството !
Сеа следат две тешки кола, следно против Вардар во Скопје, па после со Шкендија "дома" во Охрид ама исто ти се фаќа како во гости. Тука два порази се неизбежни а и бод да се земи ништо нема да значи. Ќе не помини и Силекс во наредните кола а Работнички веќе е на +5.
Дали намерно го напраја ова, или толку е силата никој нема да дознај. Арно шо собраја многу бодој во првиот дел од сезоната, иначе досеа многу лесно ќе се најдевме во битката за опстанок во лигата.
Многу најави, многу еуфорија, за на крај исто како пред некоја сезона ко беа Монголо да завршиме 5ти или 6ти.

Нека се гонат во три лепе и Блашко и играчите шо ги довлечка овде!

Пoгледaв еднo 10 минути пoследнo oд првo и 20 тинa oд втoрo , глaвa ме фркнa. Дoбрo бе знaт oвие 3 дoдaвaњa дa врзaт или шo е проблемот.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

без плата,без настап на домашен терен,не знам шо очекувате од овие дезориентирани момци

vardar ako go tepame jas ke odam ke mu gi isplatam platite (taka se veli zboro):kezec: nie onie izlazhanite nemozime da gi tepame shkupi renova vardar ke ni ja turni kapata ...:kafence::pusigo:

Abe ne veli dva pati isti gazdi imame plus iskra odi na kupot po denesniot poraz a nas ne nagradija miravci ko ke ni treba najmnogu zavisi kolku nasi igraci ima

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom