Deksi
Локал патриот
- Член од
- 16 март 2010
- Мислења
- 984
- Поени од реакции
- 1.304
Иста шема, нови будали, многу одамна реков тука, а и лично му имав речено на некој дека не вервам во никаков европски Пелистер дури не видам, па ни во тоа дека купот е наш, уште пред почетокот на сезоната... Сега пред да си оди Шеноси (ако си оди, а изгледа ќе си оди) да излези и да кажи зошто си бега на прес конференција како шо го напрај то во Бугарија, кај шо ги кажа сите причина и навивачите таму застанаа зад него против играчите и управата. Овде кај нас истата приказна е сите овие години, посебно од ко се во 'мода' кладилниците. Тежок муабет има, а не вервам дека е само празен муабет пошто е од сигурни извори блиски до ФФМ, а во прашање е клубот, доколку има 5% точно во то, мислам дека на клубот лошо ќе му се пиши (ќе покажи времето) и дај боже да е само празен муабет или па ако не е празен муабет, да не оди работата до кај шо не треба да оди ...Некој погоре имаше пишано дека Блажевски пишал дека последна утакмица му е, која е логиката играч (близок до управата) да кажва јавно дека му била последна утакмица, ами ако тепаја? (да не тепаја, ама изгледа кај шо има чад, таму има и оган). Според мене, без разлика дали ќе биди Шенсои тренер, Блажевски да се казни и парично и со утакмици не играње (не дека играше, ама да се знај дека исречена му е казна) заради нарушување на тимскиот дух, а сето тоа претставено јавно и споделено со секој еден шо го следи на социјалните мрежи. Јас разбирам да имаш незадоволство дека не играш, па преку изјава да искажиш револт едно друго, ама да го смениш тренерот или да пишиш дека му е последна утакмица, за мене е то работење против клубот (управата, стручниот штаб, играчите, навивачите). Има управа нека кажи јавно, ако се изгуби ова утакмица се менва тренерот, то не е срамота, тоа го прават и големите екипи, то е ултиматум до тренерот !
Со Силекс има некој информација кај ќе се игра?
Со Силекс има некој информација кај ќе се игра?