Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
4ec0e47fbaa6b04ad1fdceb6ff3ee76b.jpg
18961fd1e5c13df76e048f6fecfba356.jpg

Колку за да ги имаме во архива сликите на форумот а што ќе биди времето ќе покажи но не ме радува шо ќе биди етапно прва фаза северната трибина па после зад голови итн...
По мои информации требаше да се почни на 8-ми Август ама сега изгледа ќе чекаат другиот месец за во кампањата да биди оти кај нас заборава народот а тие сакаат да искористат политички поени иако се гради со наши пари а шо е по чудно општината ако не добие некој блок трансакција од владата нема ништо да биди оти општината нема толку финансии да ја гради трибината а не стадионот но реков и ќе повторам да сме живи и здрави па ќе видиме!

Sent from my 6039Y using Tapatalk

Да не се заборај дека и во кампањата САКАМЕ СТАДИОН единствени шо не не поддржаја од Битола беа ЗОРАН МИШЕВСКИ и СОЛЗА И СМЕА,иако кампањата ја опфати цела Македонија и пошироко.

Да не се заборај дека и во кампањата САКАМЕ СТАДИОН единствени шо не не поддржаја од Битола беа ЗОРАН МИШЕВСКИ и СОЛЗА И СМЕА,иако кампањата ја опфати цела Македонија и пошироко.
Голем кур реално зоки мишевски ако ја подржи кампањата, ништо не е моќен тој да напрај ко е од кај шо ќе го порачат и кај шо има пари, нема никаков авторитет.
Исто и за солзи и смеа, не можат ништо да сменат а и срамота е да збораме за нив ко јас не памтам да пропуштиле утакмица дечките, си имат место на малата трибина и секогаш се таму.

Голем кур реално зоки мишевски ако ја подржи кампањата, ништо не е моќен тој да напрај ко е од кај шо ќе го порачат и кај шо има пари, нема никаков авторитет.
Исто и за солзи и смеа, не можат ништо да сменат а и срамота е да збораме за нив ко јас не памтам да пропуштиле утакмица дечките, си имат место на малата трибина и секогаш се таму.

После овој муабет шо го кажа дека неможи ништо да смени,не ми е јасно а кој можи ??
@Goran Bt ете тој можи,еден од најзаслужните шо разбра цела Македонија дека Битола треба да има нов стадион,иначе да не ја напраеја малата трибина сега ако не беше кампањата??Сите сменавме,секој еден поединец,па градоначалнико за то е во притвор,заради гневот на Чкембари(како сакате сфатетего ова).Не е работата дека ке извај ливче,туку дека тие шо му велевме да изват ливче(Зоки и Солза и Смеа) нас не ПРАЕА ПОЛИТИЧКИ ПИУНИ со политички цели,
ама дур има вакви шо мислат како тебе,некогаш и се во право дека се е залудно...

И ФК Пелистер никoј не се сликa oд тoгaшните игрaчи зa пoмoчaни 200 еврa шo игрaјa.
Нaместo тие првo дa бaрaт ќутејa кaкo пичици.
Сaмo еден се сликa oд нив еден oд сегaшните тренери и пoсле плaчеше и тoј дa не се клaвa сликaтa.
Е тoлку се ебaни вo мoзoк. Резил невиден се тoј стaдиoнoт зa нив се бaрaше, мене не ми требa зa кур ми е.
И сегa еве гледaм игрaт вo Пелистет oнaму пo селaтa ќе ги пуштaт.
п.с. Кoлку и дa гo неќиме Жуниoр сегa шo е вo Шкендијa , зеде ги сoбрa и јa сликa Шкендија сo пoддршкa дури нашите ќутеaa кaкo пички.Зaтo кoгa ќе игрaме сo Шкендија требa дa се пoздрaви тoј зa тoј гест.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Па и реално стадионот баш сега се распиша дека е пред изборен период..каде беа од 2013 досега да го направат стадионот како што се чаталеше онај вештерот со онаа курвата Гордана?..све да му ебам јас нив,па тогаш во кампањата 1000 пати го спомнаа стадионот и дека Битола ќе биди најспортски град а копилињата не само што ништо не направија за спортот и за стадионот/салата,туку и ја доиспустија Битолата..уште 10.000 народ се исели и ќе продолжуваат да бегаат луѓето од градот заради оваа мизерија која ја трпиме сеуште.

Па демек сега треба да бидиме задоволни и среќни дека се распиша тендерот..како можат сеуште луѓето да веруваат во вакви работи?..срам да му е..и Пелистер е јак сега,готово крај сите среќни задоволни...абе догодина кога клубот ќе дојди да се бори за опстанок(секое чудо за три дена(македонска работа)) сите како попчиња ќе ги снема коренот нивни да му ебам.

Абе работата треба да се работи и да се молчи а не само пред избори да ветуваат и да градат ѓубрињата,ама овие партиските мајмуни од што се лакоми за пари не бираат средства..господ да ги казни

Тој ѓуптино можете да го отпоздравите со летање орлиња со раце, ептен мерак ќе му напраите...

Posle vojna site generali!
Nema vrska kampanjata bese so najmalku rabota i zrtva blagodarenie na site sto pomognaa a ako nekoj prv pomogna bea babunski brakata posle site drugi no rekov pred toa imase manaki pa posle vlada tribina pa so dvojce pa grujo itn...
Bilo kako bilo delumno polovicno mislam deka uspeavme no me plasi sto dogovorot e na opstina Bitola so Granit za 5,5 milioni evra za da se izgradi tribinata za 520 dena so se e vo red no PARI NEMA opstinata za toa oti godinava vo budzetot e predvideno 1 milion evra za sportski objekti so znaci za stadionot no problemot e sto 5,5 ne mozi sama opstinata obezbedi mora vladata da napraj odluka za blok transakcija da prefrli barem osum milioni e togas ke vervam deka vistina mislat seriozno da prat nesto oti vaka idi so sila kampanjski kolku da se pocni turni i taka da se ostaj stadionot oti opstinata ne mozi edna cetvrtina od buzdetot da daj za tribina pa ke nema za plati za ogrev za ucilistata itn...
Najdobro resenie odnosno naj eftino e JPP da se dajj pod koncesija stadionot na novite gazdi na klubot za da gi vrzimw tuka da ne ni zabegaat!

P. S. Za zal sum ubeden deka ke ja napravat samo malata tribina i taka ke ostani a ne deka sakaat tuku deka moraat no za toa sme tuka da barame da bidi se kako so vetija 4-ri tribini i TOCKA

Последно уредено:
Најбитна е северната трибина да се изгради, пошо на неа ќе бидат соблекувалните, просториите на клубот како и новинарската ложа. Сите битни работи за еден стадион да функционира нормално се сместени токму на та трибина и зато најмногу кошта нејзината изградба. Нека се напрај еднаш ова трибина, па за другите зад гол можи полесно да се издејствува да се изградат во иднина.
Многу побитен дел од тие трибина зад голојте, се помошни игралишта. Ако нема во скицата испланирано дел до стадионот за две помошни игралишта за тренинг, тогаш џабе се се прај. Моментално то е најголем проблем пошо Пелистер тренира во Кравари ради лошата подлога на вештачката трева на ќумурно од која доста играчи се повредиле на неа.
Во ваква маргинализација на Битола и општо овај регион, треба да се биди задоволен ако и ова се изгради без никакви проблеми во зададениот рок.
Колку шо знам ќе има капацитет од 4000 гледачи па ќе можиме како луѓе да одиме на стадион и да глеаме фудбал а јужната трибина можи да се користи само за дерби натревари по потреба.
.

Па и реално стадионот баш сега се распиша дека е пред изборен период..каде беа од 2013 досега да го направат стадионот како што се чаталеше онај вештерот со онаа курвата Гордана?..све да му ебам јас нив,па тогаш во кампањата 1000 пати го спомнаа стадионот и дека Битола ќе биди најспортски град а копилињата не само што ништо не направија за спортот и за стадионот/салата,туку и ја доиспустија Битолата..уште 10.000 народ се исели и ќе продолжуваат да бегаат луѓето од градот заради оваа мизерија која ја трпиме сеуште.

Па демек сега треба да бидиме задоволни и среќни дека се распиша тендерот..како можат сеуште луѓето да веруваат во вакви работи?..срам да му е..и Пелистер е јак сега,готово крај сите среќни задоволни...абе догодина кога клубот ќе дојди да се бори за опстанок(секое чудо за три дена(македонска работа)) сите како попчиња ќе ги снема коренот нивни да му ебам.

Абе работата треба да се работи и да се молчи а не само пред избори да ветуваат и да градат ѓубрињата,ама овие партиските мајмуни од што се лакоми за пари не бираат средства..господ да ги казни
malce nadvor od temata,vo bt ima 47 iljadi narod dodeka 28 iljadi se iseleni.....izvorot e od coek so vodi evidencija vo vnatresni ,zalno ama vistinito

После овој муабет шо го кажа дека неможи ништо да смени,не ми е јасно а кој можи ??
@Goran Bt ете тој можи,еден од најзаслужните шо разбра цела Македонија дека Битола треба да има нов стадион,иначе да не ја напраеја малата трибина сега ако не беше кампањата??Сите сменавме,секој еден поединец,па градоначалнико за то е во притвор,заради гневот на Чкембари(како сакате сфатетего ова).Не е работата дека ке извај ливче,туку дека тие шо му велевме да изват ливче(Зоки и Солза и Смеа) нас не ПРАЕА ПОЛИТИЧКИ ПИУНИ со политички цели,
ама дур има вакви шо мислат како тебе,некогаш и се во право дека се е залудно...
Па и да не се лажиме, во општество како нашето, кампањата апсолутно ништо не смена. Во раце сме на обични клептомани шо си играт курташак чисто само заради политички поени, без никаков план и стратегија. Ете ти велам кампањата чисто заради задоволство шо некои познати слушнаја за нас и заради солидарност, апсолутно ништо не смена, и денес нема стадион и денес пробват да импровизират нешто и да излажат со една трибина да поминат чисто само заради шо се ближат избори.

Па и да не се лажиме, во општество како нашето, кампањата апсолутно ништо не смена. Во раце сме на обични клептомани шо си играт курташак чисто само заради политички поени, без никаков план и стратегија. Ете ти велам кампањата чисто заради задоволство шо некои познати слушнаја за нас и заради солидарност, апсолутно ништо не смена, и денес нема стадион и денес пробват да импровизират нешто и да излажат со една трибина да поминат чисто само заради шо се ближат избори.
https://youtu.be/G_nHnbTW4nA

[emoji86]

https://youtu.be/G_nHnbTW4nA

[emoji86]

Не мора многу да имаме појма, од побараното ништо не се остварило, доволно е то да се кажи.
Не зборам јас лошо дека не требаше или дека некој лошо напрајл, секоја чест на секој инволвиран во цела кампања зборвам за крајниот резултат кој шо секој можи да го увиди.

Ne e be dete za kampanjata tuku trista raboti se slucvaa pred i po toa ama dzabe ke se objsnuvame ne vredi a efekt ke ima pa na gla da se namestat a oti do Sega nemalo sekoj od nas e kriv so nisto nekoj ne prevzel ili bilo malku

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom