Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Ѓупскио Меси:LOL:
Неубо вака шо прат уште непочната сезоната.:neetaka:

Нашите во карантин се пред денешниот натпревар. Ова сезона ќе имале карантин пред секоја утакмица без разлика дали е дома или гости.
За предходната утакмица со Победа исто беа во Епинал во карантин.

trajkoski ne se racuna kako igrac pod 21 godina.
Vo pravo si sega go vidov praviloto so go objavi hari poter od ffm so znaci nedanovski popzlatanov i demir ispolnuvaat uslovi i mora nekoj od niv da igra prvoto poluvreme ili da igrame so golman mal i da go menvame prva minuta no ni bega edna izmena za dzabe
Utre samo pobeda e opcija nisto drugo!

P. S. So karantin cela vecer site se na fb on line [emoji336]

Првото многу статични беа, ама изгледа жешко им беше. Цело време некој шо седеше до камерата скапа кукање жешко е, жешко е. По неколку минути камерата врти кај клупата наша и Љамче со вентијага. :pos:

Мора повеќе да тренираат по земја. 45 минути од првото акција салам не се направи. Фати ја, лупни ја. Второто малку шо поиграа. 2-3 контри така ги испустија. И тука малку поконцентрирано треба.
Некако многу жолти ми се чини јадовме. 4-5 ако не се лажам.
Многу важна победа. Ајде наредно да продолжи низата.

П.С. Поздрав од врвот :P

Attachments

• tabela.png
    tabela.png
    18,4 KB · Прегледи: 31
Ковачев за негојте години е играчиште. Само проблеми ќе има со жолти картони. Како оди суспензијата за жолтите картони?
Први 5 жолти, меч суспензија и после секој нареден жолт ќе биди еден меч суспензија?

Бујче чорба денес, исто и Бацката.

Колку глуп тренер она Љамче то чудо едно... Абе 3та измена ја прај 70та минута АЛООО!!! На крај се повреди Петров немаше измена да го извај, дечкото едвај одеше на терен (и пак гол даде:gjavol:)
Се знај за кога се чува 3та измена ломбак еден... Ако се повредеше посериозно Петров шо ќе праеше ?
И како можи онај Демир да го вади бе а тој најдобар беше по левата страна. И минатото коло го вади него а дечкото изигра супер.
Имаме добра екипа, ама уште стојам на фактот дека Љамче не е кадарен за тренер на ова екипа.

------

Следно коло прв пораз во Ѓорче ?? :D

Бујче чорба денес, исто и Бацката.

Колку глуп тренер она Љамче то чудо едно... Абе 3та измена ја прај 70та минута АЛООО!!! На крај се повреди Петров немаше измена да го извај, дечкото едвај одеше на терен (и пак гол даде:gjavol:)
Се знај за кога се чува 3та измена ломбак еден... Ако се повредеше посериозно Петров шо ќе праеше ?
И како можи онај Демир да го вади бе а тој најдобар беше по левата страна. И минатото коло го вади него а дечкото изигра супер.
Имаме добра екипа, ама уште стојам на фактот дека Љамче не е кадарен за тренер на ова екипа.

------

Следно коло прв пораз во Ѓорче ?? :D
Ѓорче се најутепани годинава со Победа, главни фаворити да се вратат експресно во втора лига. Распоредот ви се погоди ептен, би требало да имате 3од3 другата недела, а со тоа и обезбеден опстанок :)))

Добро беше имавме премногу неискористени шанси посебно 2 на 1 шансата.. само на 3 0 шишињата на терен немаше потреба за такво нешто, па му рековме на детето шо даваше топки да ги тргни и Мечкаро не изреагира ништо за среќа...

јаде многу по нозе како и прошлата со победа, можеби не може да продолжи како што треба..........

а и конкуренцијата во тимот е тука некаде скоро на сите позиции,кој повеќе ќе се истакнува - тој повеќе ќе игра..........ми се чини бујче ќе го загуби местото од чаки, ристе не е изгледа фит иначе можеше да го замени бацката,а трета замена 70та минута хмммммммммм изгледа толку се и спремни, повеќето од играчите

не видов гостите во првото бараа пенал,имаше играње со рака или немаше?

Прво полувреме тешко, без многу шанси и едните и другите, ама стварно беше тешко времето за игра. За то како играја, го слушнав Љамче на неколку пати кај шо му вика да играт по земја, шо почнаја да го практикуват во второто. Бујче денес под просек навистина, се чини како да не беше подготвен 100%, немаше сила да брка многу напред, Демир е одличен, ама ќотеци се изнајаде од сите шо ќе го начекаја :) П. Љамчевски денес на ниво, за разлика од со Победа, освен голот влезе во уште неколку шанси, само напрај еднаш лоша проценка ко имаја контра ко проба да го проигра Бујче, наместо да оди сам кон голот. Чаки и Лукас внесоја некоја свежина ко влегоја, а Бацката исто даде уба партија. Одбраната одлична, на моменти имаше пад на концентрација само, арно шо се вадеа после то. За можниот пенал за Брегалница, мислам дека ако сакаше Мечкаровски, имаше елементи да досуди, барем од то првично шо можев да го видам.

Се на се, одлично второ, првото за заборав, да се надеваме дека таквата игра беше резултат на времето. Наредно среда прво купот, па после гостувањето кај Ѓорче.

Ѓорче се најутепани годинава со Победа, главни фаворити да се вратат експресно во втора лига. Распоредот ви се погоди ептен, би требало да имате 3од3 другата недела, а со тоа и обезбеден опстанок :)))
opstanok ne se obezbeduva tolku lesno bidejki ne ispagaat samo dve ekipi. jasno bese kako i lani so mladost i metalurg deka ovaja sezona pobeda i MGjP ke zavrsat na poslednite dve mesta ako nema drasticni promeni vo sostavite. no kako i lani ostanuva 8. mesto preku koe moze da se ispadne, a tuka moze i pelister da se "vmesa". spored mene rabotnicki, pelister, sileks, shkupi, bregalnica i renova ke vodat borba za mestata 3-8 i vo taja grupa teoreticno sekoj moze sekade da zavrsi vo zavisnost od formata, idni transferi, povredi, podrska na sudiite itn.

И пак најдобри на теренот Ковачев, Тошевски и Петров :D Се гледа одма на теренот кој дели од останатите, ме бендисва шо Илиев е се подобар и подобар, влегва во форма и другиот бугар, се вклопи во екипата ќе биди добар (y)
Бујче дефинитивно потфрли денес, ептен слаба партија и заслужено прв излезе, Љамче солиден како со Победа во првото полувреме шо изигра и денес беше добар се до кај 60та минута после се знај, следува измена кај него :D Само шо ја еба таа контрата 3 на 2, ептен себично изигра, ја чуваше топката и на крај сакаше Бујче да го проигра ама ја изгуби топката, на спротивната страна мислам Илиев беше сам, не беше офсајд чиста позиција беше, ако го проиграше него ќе беше мат позиција...
Демир исто солиден, првото ги сомели од лево тие двајцата од Брегалница :D Ама највероватно не е доволно подготвен на две утакмици излегва прерано, со Победа на полувреме, сега околу 60та минута излезе. Пак глупа измена на Љамче, го вади него за Иве, ваква измена ни Ван Гал не правеше лани во Манчестер :D Од кога влегоја во игра Лукас и Чаки, ни самиот Иве не знаеше на шо позиција игра, сигурно не игравме со 3 напаѓачи :pos:

Чаки е гол играч, ептен снаодлив играч, криво ми е за него шо можеше да има многу подобра кариера, ама скапа тогаш во Силекс, најснаодлив играч би рекол од сите 5 напаѓачи шо ги имаме, многу свежина донесе неговото влегување, брз е со топка, има дриблинг, му избега на тој штоперот од Брегалница, старт од назад овај беше сам со голманот и заслужен црвен, после прекинот одма гол со глава, па кога ти е пишано да дајш гол ќе дајш, дали од контра или од прекин :D

За Петров и јас се сложвам, немаше сили на крај, го отепаја од мавање селаните, а немавме измени, сите 3 измени ги напрај Љамата до 70минута, а до тогаш беше само 1:0 :cenzura::Кезец:
И на крај и со една нога Петров, со куцање му даде гол :pos:

Сега во среда играме за купот со Беласица во Струмица, најбитно ни е овде да нема повреди и би добиле шанса останатите фудбалери, би требало прва да играт Петровски, Бојовиќ, Бурхан, Батецот, Чаки, Иве, Главевски....
Па после во Ѓорче по нова победа, ептен слаби тие сезонава, со млади играат, мора победа !
За таму го знајме лекот, Фернандо на клупа, пушти го прва Миленковски :D Добро му е познат теренот по тој шпринт на трање пред 3-4 сезони ала Усеин Болт кога асистирање или даде гол :pos: Добро се сеќава
@ALoTt

Stadionot ke pocni da se gradi za mesec dena pet miljoni od vladata je dadat za tribinata ke se obezbedat kontejneri za soblekuvalni da igrame doma ;)
Za fydbalot vcera se pogodija izmenite i pobedivme oti kondicioni sme jaki a nekoja taktika igra nemame bas no za toa i poslednata minuta ja trcaat kako da e prva bravo!

Dzigerot ke go frlime ako prodolzat vaka

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom