Deksi
Локал патриот
- Член од
- 16 март 2010
- Мислења
- 1.029
- Поени од реакции
- 1.362
ПОСЕБНО кога дпмне е на власт, иначе пред банкрот се ви е, во секој спорт, реално зборам.Скопските тимови ве доминираат во било кој спорт!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ПОСЕБНО кога дпмне е на власт, иначе пред банкрот се ви е, во секој спорт, реално зборам.Скопските тимови ве доминираат во било кој спорт!
Не му ги вади лајната, остај ги нека се угушат во нив заедно со се него. Секогаш некој друг е крив... ама оваа година... чекор напред и коментари нема...Толку не пишам поќе.
Дно дна, едното со претседателот е сигурно сега судиите се криви.
Скријте се негде со такви соопштенија и бидете мажи кажете колку зема Даскаловски и црнците испод 4000 нема губат секој битен меч.
А со Маџари хендикепот 21.5 при очи гледавте договорена утакмица. Па дава коментар батецот јаки биле Маџари
Vo pravo e no kako sakas reci Mac e spremen coek I mu pustam raka opasen sekoja mu cest I ne toj kirv voopsto drugite se krivi a denes se vide deka mzt duri gi ima blizancite pa I magde plus maslinko nema koj da bara titula klasa se pojaki od nas iako sudiite mu dadoja nepotrebna pomos denes a bas sakam da slusnam so pari zemaat kaj nas igracite I denes se vide deka site se prosek isto I na drugite evropski utakmici no denes najubo bese pokazano deka nemame sansi I se lazna prikazna kako sekoja godina ko ne go zedovme kupot vo Bitola nema so pokje da barame duri ne isturi nekoj salam pari za igraci I trener kade se smenaa preku deset poslednite pet godini I od site da soberis eden salam nema da naprajs malku nadezen bese radulovic na tie pari ednas barem kup trebase da zemime nesto a vkraj pederski drugite ekipi so ne plakjaat nisti vo kfm I so tie pari zemaat igraci vo playoff so ne igraat evropa samo so aba2 da se mestat utakmici no nie sigurno ne sme poarni ko ke vidis 20 godini eden kosarkar nema nijoj izvadeno a kaj nas nema nitu skola za ucilisna liga da ne zborame za kosoj vo sekoe malo plus treneri lizard deca itn...Толку не пишам поќе.
Дно дна, едното со претседателот е сигурно сега судиите се криви.
Скријте се негде со такви соопштенија и бидете мажи кажете колку зема Даскаловски и црнците испод 4000 нема губат секој битен меч.
А со Маџари хендикепот 21.5 при очи гледавте договорена утакмица. Па дава коментар батецот јаки биле Маџари
Добро најискрено, не знам во Битола колку се прати кошарка, ама како дозволувате да ве веат дека вчера имало судење за МЗТ??Vo pravo e no kako sakas reci Mac e spremen coek I mu pustam raka opasen sekoja mu cest I ne toj kirv voopsto drugite se krivi a denes se vide deka mzt duri gi ima blizancite pa I magde plus maslinko nema koj da bara titula klasa se pojaki od nas iako sudiite mu dadoja nepotrebna pomos denes a bas sakam da slusnam so pari zemaat kaj nas igracite I denes se vide deka site se prosek isto I na drugite evropski utakmici no denes najubo bese pokazano deka nemame sansi I se lazna prikazna kako sekoja godina ko ne go zedovme kupot vo Bitola nema so pokje da barame duri ne isturi nekoj salam pari za igraci I trener kade se smenaa preku deset poslednite pet godini I od site da soberis eden salam nema da naprajs malku nadezen bese radulovic na tie pari ednas barem kup trebase da zemime nesto a vkraj pederski drugite ekipi so ne plakjaat nisti vo kfm I so tie pari zemaat igraci vo playoff so ne igraat evropa samo so aba2 da se mestat utakmici no nie sigurno ne sme poarni ko ke vidis 20 godini eden kosarkar nema nijoj izvadeno a kaj nas nema nitu skola za ucilisna liga da ne zborame za kosoj vo sekoe malo plus treneri lizard deca itn...
1м малку му се на залижаниот Ливаја и играорецот ? Толку пари во животот не виделе ! 5м евра да му се дадат ако не, па можи ќе опстанат, најглупиот спорт во градот е моментално фудбалот, поатрактивно беше некни куглањето меѓу Пелистер и Вардар (барем тука чесно поштено ги добиваме).
то е мајнсетот во ова вукојебина.....Буквално ниедна реченица од овде не ти е точна, ама буквално. За тоа што Дамјан му приговори на судијата во лице, си доби техничка, што значи не ти е точно тоа. А зошто Дамјан се бунеше, сакаш да ти кажам и за која ситуација? При шутот за тројка трета четвртина, пред очи на судијата, Малешевиќ го влече за рака пред самиот шут, Дамјан погоди тројка (што автоматски требаше да биде фаул кош), ама се напраи слеп судијата.МЗТ се заштитени ко бели мечки од федерацијата, бош судии ти пуштат со 1000 грешки, не технички, се ќе судат и само ќе ја полнат капата со пари на тој начин и милијарда пати имам кажано дури се браќата и крстевски кај нив титула не гледаме, виде вчера шо му напраја ? Влегват втерен близнаците дуел всурат со судиите ништо, од клупа му станва му влегва втерен ништо, кај нас обично протестирање од клупа е техничка, то е шо нема терезија и ист критериум Пелистер и МЗТ кај судиите.
Не му ги вади лајната, остај ги нека се угушат во нив заедно со се него. Секогаш некој друг е крив... ама оваа година... чекор напред и коментари нема...
Се сложвам ја гледав подобар беше МЗТ и чиста победа , имаа грешки судиите ама на двете страни , чиста е победатаБуквално ниедна реченица од овде не ти е точна, ама буквално. За тоа што Дамјан му приговори на судијата во лице, си доби техничка, што значи не ти е точно тоа. А зошто Дамјан се бунеше, сакаш да ти кажам и за која ситуација? При шутот за тројка трета четвртина, пред очи на судијата, Малешевиќ го влече за рака пред самиот шут, Дамјан погоди тројка (што автоматски требаше да биде фаул кош), ама се напраи слеп судијата.
Какво е тоа обично протестирање од вашата клупа??? Со станување и претење со раце на тој слепецот од Таскфорс зетот, што до вчера не знаел дека кошарка се игра 5 на 5???
Бидете бре луѓе еднаш реални, МЗТ беше подобар буквално цела утакмица, и само од сопствени грешки и изгубени топки, утакмицата не отиде на на минимум +15 разлика.
Кој странец од сите овие е на 2000 еур? Вилсон лани за 5000 беше договорен во Работнички па потпиша за 3800 во Кожув, нема шанса да е испод 3500 тој играч после таква сезона овде. Во Ирак требаше да му нудат 4000+ евраза тие 4000 ако те интересира се плаќат 2 играчи, не ги зема еден, ако ти е за инфо....
Ne znam zosto se zbora celo vreme nasi opstinski pari I 1 miljon evra koga kazaa nekni ubo na presot denar ne e potrosen opstinski pari deka sw do sega e pokrieno so donacii I sponzorski dogovori zboram za fudbalot znaci da povtoram denar ne se potroseni nasi pari ovaa sezona za plati ,pridonesi karantini I se okolu klubot se pari od strana a za kosarkata nema so da zboram ete drugite ke kazat pokje znaatДекси алал да ти е на умот шо го имаш, кошарката е трет спорт во градот каде што општината извојува парични средства, за таму каде што се моментално, 4 години на врвот во мак. баскетот признат од цела држава со начинот на работа (едини можи поорганизирани само МЗТ, другите далеку зад нас) и активен учесник во аба2 до лани, а сега и во евро купот, баравте/баравме/ европски утакмици повелете, клубот дури беше на пропаст и опстаноци секоја година, муабетите беа оти не се бориме за титула некогаш.....
Па уште во фудбалот вика да се вложело![]()
1м малку му се на залижаниот Ливаја и играорецот ? Толку пари во животот не виделе ! 5м евра да му се дадат ако не, па можи ќе опстанат, најглупиот спорт во градот е моментално фудбалот, поатрактивно беше некни куглањето меѓу Пелистер и Вардар (барем тука чесно поштено ги добиваме).
Овај па другиот потече 3 години со ред за некои местенки, останат цел ден вкладилници паѓа, крева коефициентот, кажи бе маж дај листа со уплати, со сомнителни утакмици и вистина уплатени парични средства на хендикепи, еве јас ќе одам дирек имам јајца и ќе прашам зошто е то така, кажал некој дека местеле во Блокотехна на времето и мислат и тука е истото, е не е.....
За сомнителни играчи се сложвам, се донесле испод просек некои американци низ сезоните, то било шо се чекало 5 до 12 и изборот бил слаб и било на варијантата дај шта даш, слаби да не беа Карпентер, Карутерс и Бертнард кој за ова лига беа измислени и делеја од сите играчи ? Слаб можи да се речи дека беше Врајт и ова сукалото сега Вилсон шо нема ништо кошаркарско во него освен да забива ко мајмун шо го зеде мр.Љубе да снима скеч за кај него "Наде, Наде" нула професионалност и требаше да биди суспендират, плачеше како мало дете и информиран беше агентот да си го земи назад за САД, кажано му беше на Мац да го отстрани од екипата и се сложи, проблемот беше шо бевме хендикепирани на 5ка и ќе останевме со сите ниски играчи и без центар и со триста плачења остана во екипата, а требаше да е вратен назад, многу работи не се знат и неќам да ги пишам за јавно да се знат, истото требаше и тој Принц во фудбалот тогаш шо го зеде сабскрајберот Ритко да си снима рап песни на стадион....
Секој шо ќе го прекрши спортското правило на ваков начин, шо му штети на клубот мора да си сноси последици, од вакви циркузи и пијанчења во ноќни клубој, ќе бидат на тупајнци вадени надвор !
И доста со та школата и битолски деца, ако има од мене поголем локал патриот во градот и шо го сака повеќе Пелистер ФК/РК/КК еве на, барем за битолски деца во екипите јас бев шо ојдов и барав список од сега покојниот да ми ги напиши сите играчи битолски шо заслужват да го носат дресот на Пелистер и ојдов како улаф притискав да играт битолчани во екипата, шо реално и мене повеќе ме исполнува отколку треторазредни срби да се мафкат овде, ама еднаш за секогаш РАЗБЕРЕТЕ дека во градот немаме таленти, НЕМАМЕ, еве сега имаш во кошарката 4 битолчани за твое инфо, ако пратиш и разбираш, не само да збораш за инает, колку да се прајш интересен Дарче, Наум, Баже и Созото да не се од Прилеп случајно ? Сите ти се битолчани, од кои тројцата ти се млади деца на 17/18 години, Бељата треба да полага некои лиценци за да биди помошник или тренер во иднина дај боже....
Да не ти ги набројвам пропаднати пропалици екс баскетџии од бт кои се шанкери и дистрибутери на храна и се откажаја од тој спорт и сега сите сплотени заедно плукаат против Пелистер, а и нив му се даде шанса во тој Пелистер, НА СИТЕ ДО ЕДЕН !!! Ако не знаеја во Пелистер, шо не играт на друго место сега ? Многу лесно е да се удри на самарот, место на магарето, самите не се квалитетни ни за втора лига, не е само да се јачи по коментари и јас сакам авион да летам, ама не летам-не знам.....
Многу ме иритира ко ќе прочитам таленти/школа/ битолчани немало во екипите, не можиш ти на 27/28 години да си талент !!! то само во Македонија го има, талент се знај на 17/18 години треба да гризиш и околу 19/20 да си во првата екипа, то го имат на запад и Скандинавија каде во сите екипи играчи на таа возраст му се носители на екипите.....
Кај нас до пред 2 години на 26/27 ко имаа Фитиљ и Тале во ракометот во репрезентација уште ги сметаја надежнито е мајнсетот во ова вукојебина.....
Ниту во фудбалот има таленти да ти кажам, пропалици и тие 1-2 шо ќе вредат одма ќе заминат за ич пари во Скопје, ракометот уште живурка и дава надеж кај некој деца атер само на Стерјеви кои ги нудат уште тие услови во Битола за современ клуб...
п.с. Титула како ќе земиш во кошарката кога вчера виде кој криминал го напраја судиите, неможи 1500 души да те свират и прават слеп пред очи, требаше да се повлечи екипата и нека се гонат, кај ќе земиш вака титула и пак ќе излезат 3-4 ќе кажват суми, дадени средства, за тие 4000 ако те интересира се плаќат 2 играчи, не ги зема еден, ако ти е за инфо....
МЗТ се заштитени ко бели мечки од федерацијата, бош судии ти пуштат со 1000 грешки, не технички, се ќе судат и само ќе ја полнат капата со пари на тој начин и милијарда пати имам кажано дури се браќата и крстевски кај нив титула не гледаме, виде вчера шо му напраја ? Влегват втерен близнаците дуел всурат со судиите ништо, од клупа му станва му влегва втерен ништо, кај нас обично протестирање од клупа е техничка, то е шо нема терезија и ист критериум Пелистер и МЗТ кај судиите, а тој србоманот со то сторито на инстаграм можи да ми го лапни со се мадиња кај сака и кога сака, будала беше тогаш управата шо го смести како шарпланинците од запад шо ги чуват во првите редови со цело Гарда обезбедување и 10 мвр околу него, пушти го сам искрши му ја ќелешката, сами сме криви, Борко, Србоманот, Миленко.......уште локум шо не му даваме во ложата, срам и арам !!!!!
Ти мене или не ме разбираш или се прајш на тошо со сила, трето нема дефинитивно. Муабетот ми е дека:Декси алал да ти е на умот шо го имаш, кошарката е трет спорт во градот каде што општината извојува парични средства, за таму каде што се моментално, 4 години на врвот во мак. баскетот признат од цела држава со начинот на работа (едини можи поорганизирани само МЗТ, другите далеку зад нас) и активен учесник во аба2 до лани, а сега и во евро купот, баравте/баравме/ европски утакмици повелете, клубот дури беше на пропаст и опстаноци секоја година, муабетите беа оти не се бориме за титула некогаш.....
Па уште во фудбалот вика да се вложело![]()
Овај па другиот потече 3 години со ред за некои местенки, останат цел ден вкладилници паѓа, крева коефициентот, кажи бе маж дај листа со уплати, со сомнителни утакмици и вистина уплатени парични средства на хендикепи, еве јас ќе одам дирек имам јајца и ќе прашам зошто е то така, кажал некој дека местеле во Блокотехна на времето и мислат и тука е истото, е не е.....
За сомнителни играчи се сложвам, се донесле испод просек некои американци низ сезоните, то било шо се чекало 5 до 12 и изборот бил слаб и било на варијантата дај шта даш, слаби да не беа Карпентер, Карутерс и Бертнард кој за ова лига беа измислени и делеја од сите играчи ? Слаб можи да се речи дека беше Врајт и ова сукалото сега Вилсон шо нема ништо кошаркарско во него освен да забива ко мајмун шо го зеде мр.Љубе да снима скеч за кај него "Наде, Наде" нула професионалност и требаше да биди суспендират, плачеше како мало дете и информиран беше агентот да си го земи назад за САД, кажано му беше на Мац да го отстрани од екипата и се сложи, проблемот беше шо бевме хендикепирани на 5ка и ќе останевме со сите ниски играчи и без центар и со триста плачења остана во екипата, а требаше да е вратен назад, многу работи не се знат и неќам да ги пишам за јавно да се знат, истото требаше и тој Принц во фудбалот тогаш шо го зеде сабскрајберот Ритко да си снима рап песни на стадион....
Секој шо ќе го прекрши спортското правило на ваков начин, шо му штети на клубот мора да си сноси последици, од вакви циркузи и пијанчења во ноќни клубој, ќе бидат на тупајнци вадени надвор !
И доста со та школата и битолски деца, ако има од мене поголем локал патриот во градот и шо го сака повеќе Пелистер ФК/РК/КК еве на, барем за битолски деца во екипите јас бев шо ојдов и барав список од сега покојниот да ми ги напиши сите играчи битолски шо заслужват да го носат дресот на Пелистер и ојдов како улаф притискав да играт битолчани во екипата, шо реално и мене повеќе ме исполнува отколку треторазредни срби да се мафкат овде, ама еднаш за секогаш РАЗБЕРЕТЕ дека во градот немаме таленти, НЕМАМЕ, еве сега имаш во кошарката 4 битолчани за твое инфо, ако пратиш и разбираш, не само да збораш за инает, колку да се прајш интересен Дарче, Наум, Баже и Созото да не се од Прилеп случајно ? Сите ти се битолчани, од кои тројцата ти се млади деца на 17/18 години, Бељата треба да полага некои лиценци за да биди помошник или тренер во иднина дај боже....
Да не ти ги набројвам пропаднати пропалици екс баскетџии од бт кои се шанкери и дистрибутери на храна и се откажаја од тој спорт и сега сите сплотени заедно плукаат против Пелистер, а и нив му се даде шанса во тој Пелистер, НА СИТЕ ДО ЕДЕН !!! Ако не знаеја во Пелистер, шо не играт на друго место сега ? Многу лесно е да се удри на самарот, место на магарето, самите не се квалитетни ни за втора лига, не е само да се јачи по коментари и јас сакам авион да летам, ама не летам-не знам.....
Многу ме иритира ко ќе прочитам таленти/школа/ битолчани немало во екипите, не можиш ти на 27/28 години да си талент !!! то само во Македонија го има, талент се знај на 17/18 години треба да гризиш и околу 19/20 да си во првата екипа, то го имат на запад и Скандинавија каде во сите екипи играчи на таа возраст му се носители на екипите.....
Кај нас до пред 2 години на 26/27 ко имаа Фитиљ и Тале во ракометот во репрезентација уште ги сметаја надежнито е мајнсетот во ова вукојебина.....
Ниту во фудбалот има таленти да ти кажам, пропалици и тие 1-2 шо ќе вредат одма ќе заминат за ич пари во Скопје, ракометот уште живурка и дава надеж кај некој деца атер само на Стерјеви кои ги нудат уште тие услови во Битола за современ клуб...
п.с. Титула како ќе земиш во кошарката кога вчера виде кој криминал го напраја судиите, неможи 1500 души да те свират и прават слеп пред очи, требаше да се повлечи екипата и нека се гонат, кај ќе земиш вака титула и пак ќе излезат 3-4 ќе кажват суми, дадени средства, за тие 4000 ако те интересира се плаќат 2 играчи, не ги зема еден, ако ти е за инфо....
МЗТ се заштитени ко бели мечки од федерацијата, бош судии ти пуштат со 1000 грешки, не технички, се ќе судат и само ќе ја полнат капата со пари на тој начин и милијарда пати имам кажано дури се браќата и крстевски кај нив титула не гледаме, виде вчера шо му напраја ? Влегват втерен близнаците дуел всурат со судиите ништо, од клупа му станва му влегва втерен ништо, кај нас обично протестирање од клупа е техничка, то е шо нема терезија и ист критериум Пелистер и МЗТ кај судиите, а тој србоманот со то сторито на инстаграм можи да ми го лапни со се мадиња кај сака и кога сака, будала беше тогаш управата шо го смести како шарпланинците од запад шо ги чуват во првите редови со цело Гарда обезбедување и 10 мвр околу него, пушти го сам искрши му ја ќелешката, сами сме криви, Борко, Србоманот, Миленко.......уште локум шо не му даваме во ложата, срам и арам !!!!!