Фан клуб: Партизан!

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
Партизан - Макаби ... уште подобро според мене :)

Пораз 82-64... Макаби ќе биде нашиот противник во 1/4 финалето :helou:

во секој случај подобро Макаби отколку Реал,и овие се исто домашна екипа,сезонава имаат само 1 пораз на домашен терен со Каха Лаборал 8-9 разлика,ама па затоа дома мислам дека ќе си ги тепаме утакмиците и у гости да направиме 1 брејк и Ф4 :)
:vozbud:

Иако не го гледав мечот според она што можев да го прочитам Наваро бил незадржлив. Како и да е очекуван е поразот од Барса. Второто место и не е така лошо:).

Се согласувам дека подобро е што во четвр-финалето го добивме Макаби. Мислам дека Макаби не е оној стариот Макаби кој беше страв и трепет, но секако дека не треба да се потценат. Израелците секогаш се при врвот. Сепак со одлична игра и малку среќа можеме да приредиме изненадување во Израел. Впрочем Партизан ги надмина сите очекувања и сега се што ќе се постигне е само плус. Тоа може да биде предност.

Оваа сезона имав можност да ги гледам Макаби на 3-4 натпревари и од тоа што го видов, дека не е екипа која лесно ќе минеме со нив... Освен Лазми кој е од Габон, другите играчи им се од Израел и од Америка, а тренер им е познатиот израелски стручњак Пини Гершон... на домашен терен се речиси непобедливи, а исто така и атмосферата во салата кога игра Макаби е жешка... не е како во Пионир, нормално :wink:... но, има голема разлика од другите екипи кога се домаќини... во Пионир очекувам да ги добиеме, па со Господ Напред и да направиме изненадување во Израел, па да има "Шилобаде, Шилобаде, Спремај караване, да у Париз, да у Париз водиш Хулигане" :)

П.С. Да не знае некој кога се играат натпреварите од 1/4 финалето и до колку добиени се игра, се мислам дека до три добиени е :helou:

СО СРЕЌА

Све до смрти заједно с нашим Партизаном.....

На 30-ти март треба да е првата утакмица. Два дена покасно втората. После тоа иде пауза до 6-ти април ми се чини, па ако има потреба четвртата ќе се игра на 8-ми април, а за петтата стварно не знам:wink:

Според Даниловиќ најверојатно со Макаби ке бидеме домакини во Арена пред се за големиот интерес кој владее не само во Србија туку и пошироко. Можеби Макаби не е тој што беше сепак е фаворит против нас кој и оваа година нашите кошаркаши ги надминаа нашите очекувања. Сепак ке биде неизвесно во Белград дај боже да ги победиме 2 пати :vozbud: а таму мислам во Тел Авив што ке биде нека биде.

Макаби се противник кој може да ги добиеме во гости,дома ги добиваме 99%.Имаат одлични шутери,играчи што можат да фатат топка и под противничкиот обрач(Фишер и Ласме).Мислам дека тука Марич,Вранеш,Робертс па и сите други ќе треба добро да си ја гледат работата но оптимист сум и верувам во Ф4 :toe::helou:

Да ја искористам приликата да прашам кај е ^nikola-te^ да објави колку заврши натпреварот Црвена Звезда-ПАРТИЗАН во Одбојка... И таму победа, конечни 1-3 во сетови <3 ПАРТИЗАН :vozbud:
Немој да прозиваш бе, сеа ќе напнат дека можда не тепале во бадминтон:pos2:

rw2fx3.jpg

:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom