Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Нека не постои клубот додека се овие на власт, која брука еј човече,Задар без Мазалин кој им е најдобар играч и со 7 играча во ротација ги дере ко од шала...

Фил Џексон да дојде им нема спас, брука,дно, 0-5 можеа да направат и Македонски играчи, ќе стекнеа некое искуство, туга, жали господе толку пари фрлени од наш џеб...

Ќе го сменат ли и Алек ако врже 4 порази [emoji23]

Сите ме правеа мрднат кога зборев дека треба да има повеќе наши играчи , немало македонски кошаркари ,
како што кажа погоре ColdSky барем ке играа со срце и ке стекнеа искуство , па макар и губеле , а овие како пички се , ете ви ги класа играчите странски , Повеќето на форумов им даваа поддршка , џабе... еден куп пари фрлени за нив .
Сега како и секоја година , ке менуваат тренери , играчи , пак ке се вадат дека не се уиграни , и отиде и оваа сезона ке се борат за опстанок , мизерија . Целата стратегија на клубот е погрешна.
Лани ги утепав од пцуење Протиќ , Љубичиќ , Буниќ , ама како испадна целава работа тие биле топ спрема овие :) , ајде ке гледаме циркузи оваа сезона , жалосно ,
Сега на следните утакмици на домашен терен не верувам дека ке има повеќе од 50 души у сала .
Алооо управа освести се .
ГО ЕБАА КЛУБОТ

Da, trebase da gi zeme Kromidce, Kiro Pavlovski, Gjuroski i Brckov. . .
Па не кромидче, ама... на талентирани млади играчи кои би го правеле истото што го прават платениците странски сега...

Андреј Магдевски можеше да ја игра иста таа улога на Тори Томас, плус има простор за напредок, Андреј сеуште има 20 години, а бог ти мил знае за кои пари игра Томас, а Андреј не повеќе од 2.000-3.000 евра...што кур покажа тој Тори Томас?

Бубо Младеновски, можеше да ја има таа улога што ја има Џош Скот, кого го користат на 5ка...што е подобар тој ѓуптинот од Бубе, таман ништо.

Кристијан Николов можеа да го вратат од Турција, кој е сега во Трабзон...

Место да го донасаат мејси и да му даваат 100-120.000 евра, можеа да најдат млад Македонски играч, eве пример Двојаковски од Севиља, 19 години детето има, има простор за напредок, не верувам дека би земал повеќе од 2.000 евра...

Они испотрошија пари на фејк црнци и пак го испапаа од сите 30 разлика, па и децава ќе губеа 30 разлика, ама барем ќе стекнуваа некое искуство, ќе се калемеа, вака не ја гледам поентата, фејк црнци со ненормални плати, а истото можат да го прават и 4 клинца кои би зимале месечна плата, ко еден од тие црнците, да прават разлика тие црнците во ред, ама они тиња невидена.

Тејмс е бонбонче, он не спада у тие, Дреновац и Синовец. Највеќе испаштаа ради повредата на Дреновац, кој беше проектиран како лидер на тимот...

Све ова е ок што пишувате и за наши играчи во странство што играат и не ти знам за македонски играчи и јас сум за повеќе македонци во тим него странци , но не бидете толку сигурни дека и овие што играат во странство сакаат да дојдат во македонија ( иако може за грдна пара ) и да играат аба лига и мак. лига . Го ебавме ние ежот уште рајкович кога го назначија а и после со засилувањата . Магдевски не сакам со очи да го видам не пак да потпишал за Мзт , дечкото ќе си остане вечити талент со врткање пешкир околу глава . Оваа сезона пишете пропало на се и сешто , единствено нешто од следната нека си оди гнидата од Мзт и нека не посака среќата Ацо Тодоров да се врати бар под него ќе играме некоја акција а не Алекчо да кажува овие не играле ништо а ние пак ич .

Ивица и окружението негово може ќе бидат уште во Мзт ама нема да се вечни а Мзт како клуб секогаш ќе има подршка од аеродромци .

Па подобро да ги земеа кромидче и ѓуровски и слични, ефектот пак ќе беше ист само пари ќе уштедеа...

Па не кромидче, ама... на талентирани млади играчи кои би го правеле истото што го прават платениците странски сега...

Андреј Магдевски можеше да ја игра иста таа улога на Тори Томас, плус има простор за напредок, Андреј сеуште има 20 години, а бог ти мил знае за кои пари игра Томас, а Андреј не повеќе од 2.000-3.000 евра...што кур покажа тој Тори Томас?

Бубо Младеновски, можеше да ја има таа улога што ја има Џош Скот, кого го користат на 5ка...што е подобар тој ѓуптинот од Бубе, таман ништо.

Кристијан Николов можеа да го вратат од Турција, кој е сега во Трабзон...

Место да го донасаат мејси и да му даваат 100-120.000 евра, можеа да најдат млад Македонски играч, eве пример Двојаковски од Севиља, 19 години детето има, има простор за напредок, не верувам дека би земал повеќе од 2.000 евра...

Они испотрошија пари на фејк црнци и пак го испапаа од сите 30 разлика, па и децава ќе губеа 30 разлика, ама барем ќе стекнуваа некое искуство, ќе се калемеа, вака не ја гледам поентата, фејк црнци со ненормални плати, а истото можат да го прават и 4 клинца кои би зимале месечна плата, ко еден од тие црнците, да прават разлика тие црнците во ред, ама они тиња невидена.

Тејмс е бонбонче, он не спада у тие, Дреновац и Синовец. Највеќе испаштаа ради повредата на Дреновац, кој беше проектиран како лидер на тимот...

Kolku i da se talentirani mladite nema da go pravat istoto.

Magdevski ne e igrac i nikogas nema da bide. Mnogu nedefniran igac. Poenter? Shuter? 1 na 1? Odbrana? Koja e negovata najdobra strana?
Baska minatata sezona MZT mu dade ponuda da dojde kaj niv, on im rece abe kakov mzt, Partizan si e institucija. . . Ete go u Partizan, parket ne vide, na kloci go izbrkaa.
Karierata na magdevski: Real - Partizan - Feni. Na site igraci karierata im odi od dole nagore, nego obratno.
Dobro e sto gi odbil

Bube ti e use eden od nizata uber neambiciozni mak igraci. Klasicen makedonec. Molel da ne go vikaat za reprezentacija poso go mrzelo da trenira. Tatko mu go teral da stane kosarkar.
Koga god da go pustat u igra, prai 3 faula u 5 min. Kao namerno da prai glupiot.
Ali ok, on e veke vo mzt i mzt ne se otkazuva od nego.

Kristijan Nikolov ne e nisto posebno. Tatko mu ima nekoi vrski vo Turcija i imaat tursko drzavjanstvo i go setkaat levo-desno. Niso ne biva i od nego. On javno kaza deka koga ke zaminat merdzanovski i daniel ke igra za makedonija. Od togas ne sum videl vo javnost a nie imame nova garnitura.

Nemam informacii za dvojakovski. Ali 100% sum siguren i da go vikne mzt, ke dade slicen odgovor kao Magdevski, deka Spanija e institucija za makedonija i tamu ke saka da ostane.

Da zeam da ti nabrojuvam od postarite igraci sakas? Ni eden od niv nema ambicija da igra poveke od Makedonija. Kurco letoska na podgotovki na reprezentacija u Jane, sedi na klupa u teretana do mene i si gi drzi tegovite i glea dali go glea toj italijanecot, poso go mrzi da vezba.
Site se motaat niz teretana i gledaat na saat. Samo damjan i vojdan rabotea.
Taka bese i na teren.
Tolku e kapacitetot na makedonskite igraci.

Sreka nie i mzt igrame evrokupovi. Kaj niv ke dobijat sansa mladite vo aba, vprocem veke 2 godini dobivaat mekic i bube. Nie prijavivme bibl radi mladite. Zatoa izgubivme od sutjeska 30 razlika :D
Nebitno, eden od niv ako stane igrac togas sme kjar :)

Последно уредено:
Kolku i da se talentirani mladite nema da go pravat istoto.

Magdevski ne e igrac i nikogas nema da bide. Mnogu nedefniran igac. Poenter? Shuter? 1 na 1? Odbrana? Koja e negovata najdobra strana?
Baska minatata sezona MZT mu dade ponuda da dojde kaj niv, on im rece abe kakov mzt, Partizan si e institucija. . . Ete go u Partizan, parket ne vide, na kloci go izbrkaa.
Karierata na magdevski: Real - Partizan - Feni. Na site igraci karierata im odi od dole nagore, nego obratno.
Dobro e sto gi odbil

Bube ti e use eden od nizata uber neambiciozni mak igraci. Klasicen makedonec. Molel da ne go vikaat za reprezentacija poso go mrzelo da trenira. Tatko mu go teral da stane kosarkar.
Koga god da go pustat u igra, prai 3 faula u 5 min. Kao namerno da prai glupiot.
Ali ok, on e veke vo mzt i mzt ne se otkazuva od nego.

Kristijan Nikolov ne e nisto posebno. Tatko mu ima nekoi vrski vo Turcija i imaat tursko drzavjanstvo i go setkaat levo-desno. Niso ne biva i od nego. On javno kaza deka koga ke zaminat merdzanovski i daniel ke igra za makedonija. Od togas ne sum videl vo javnost a nie imame nova garnitura.

Nemam informacii za dvojakovski. Ali 100% sum siguren i da go vikne mzt, ke dade slicen odgovor kao Magdevski, deka Spanija e institucija za makedonija i tamu ke saka da ostane.

Da zeam da ti nabrojuvam od postarite igraci sakas? Ni eden od niv nema ambicija da igra poveke od Makedonija. Kurco letoska na podgotovki na reprezentacija u Jane, sedi na klupa do mene i gi drzi tegovite i glea da ne go glea toj italijanecot.
Site se motaat niz teretana i gledaat na saat. Samo damjan i vojdan rabotea.
Taka bese i na teren.
Tolku e kapacitetot na makedonskite igraci.

Sreka nie i mzt igrame evrokupovi. Kaj niv ke dobijat sansa mladite vo aba, vprocem veke 2 godini dobivaat mekic i bube. Nie prijavivme bibl radi mladite. Zatoa izgubivme od sutjeska 30 razlika :D
Абе знам од постарите, па го гледам курчо секој тренинг, ќе му кажат да убаци 20 тројки по ред овој ќе стигне два пати по 16-17 ќе ја промаши таа следната и вика, Маце ја погодив си идам... [emoji23]

На постарите тури им кур, мрзи се...

Заедно со Димчевски ја оставаа опремата у сала и идеа цел ден по кафе и после оп директно на тренинг.

У теретана, класика, 10 кила муабет, ќе пројде Маце да ги провери, зимаат теговите, си иде човекот, пак муабет... [emoji23]

Што се се немам изнагледано на тренинг... [emoji23]

vprocem veke 2 godini dobivaat mekic i bube. Nie prijavivme bibl radi mladite. Zatoa izgubivme od sutjeska 30 razlika :D

Тоа што го добиваат Мекиќ и Бубе не се вика шанса. Мекиќ сега со Задар не ни влезе во игра, ја не знам оној Алек што идиот е, македонски тренер да не сака да форсира млад македонски играч. Па како ќе станеш играч ако не играш, џебе ти е се колку сакаш тренирај на тренинзи, официјална утакмица е официјална утакмица. Најголем број од тренерите го мрзат Пипан, ама кај Пипан играа најголем број на млади македонци. Лани на почеток Горјан добиваше одлична минутажа, дојде Алек и не влезе Горјан во игра.

А за Бубе муабетот...точно е дека е голема мрза, ама со добар ментор покрај него може да биде нешто од него. Во МЗТ од кого да учи центарска игра, од Гаго помошникот или од Кичо?? Млад е за центар, центрите покасно созреваат. Ако е паметен може да се одломи од зимање пари во Македонија, да ги дере сите домашни екипи затоа што центри од негов калибар нема, и нема да има барем во наредните пет години (да не зборам за недостатокот на високи деца во кошарката).

Од Магдевски и ја не верувам дека ќе биде нешто, прва работа многу стагнираше, второ ништо не гледам во него што ќе ми каже дека ќе биде многу подобар него што е сега.

Од младите во лигава, детено во Соколи Сапунџиев мислам дека може да биде нешто од него, поготово што личи на кошаркар според градба, само пак ќе кажам треба да игра, исто како што кажав претходно и за Мекиќ и Бубе дека мора да игра.

И уште една најголема грешка што се прави во младинските школи кај нас, значи на прво место е нестручниот кадар што ги учи децата, тоа е на прво место, а второ е што им се бара да бидат прваци во лигите, а не се гледа дете да се извади. На две генерации да извадиш по еден играч е вистински успех ама тоа е, кога се нема стратегија...

Една работа да биде јасна, ако ние не им пружиме шанса на нашите деца, никој нема да им пружи. Србите и Хрватите надвор ли идат од своите земји да се развиваат, не, имаат свои школи и тренери кои ги гураат од млади у оган...

Типичен пример Богдан Богдановиќ, 18 години, еден од најголемите таленти, кој доаѓа од Житко Баскет, 2010 година, му доаѓа Влада Јовановиќ, дечкото е веќе спремен да се откаже од кошарката, не може ништо да направи ни кога ќе добие минутажа, со една нога е пред откажување од кошарката, се дешава обрт, Дуле доби отказ у Цска и се врати у Партизан.

Дуле решава да се отараси од Анѓушиќ и Чакаревиќ, Анѓушиќ во тој момент беше спремен играч, но за да може да се развие Богдан, мораше да игра...значи мораше Анѓушиќ да си оди, Богдан не изгледаше дека ќе стане играч, сите мислеа дека веќе е тоа тоа...па сите знаеме што се деси...

Од бивш играч, за 8 месеци до играч во ротација од 20 минути, а следната сезона, БУМ, 123 поени во финалната серија, rookie of the year во евролига, прв играч после Дражен кој постигнал толку поени.

Значи играчот мора да добие КРЕДИТ за промашен шут и да добие простор, џабе све ако биле талентирани кога нашиве играат само во garbage time, па Мекиќ под Пипан у Куманово имаше една неверојатна партија, погоди околу 4 тројки, плус неколку поени, ми се чини околу 16-17, Бубе исто имал солидни партии, ама Пипан му веруваше и го пушташе у оган.

Можеби сега нема да има резултат веднаш кога ќе играат, но за 2-3 години, ако имаат константност од игра, а не само garbage time, можат да станат многу подобри од тоа половните црнци, ДеМјуник, Томас,Мејси(секоја чест на него за минатото, ама веќе е бивш играч), како и тие Србите, Протиќ, Лучиќ, Синадиновиќ...

Додека е детето во игра, ќе истрпиш можда по некој лош резултат, но тоа дете ако е талент, за 2-3 години што ќе ти го даде никој не може да ти го даде, БУМ сезона, па наплатување од трансферот. Тоа се деси и со Богдан, Фенер плати 1,3 мил. евра...

Секоја чест на ирачи ко Паклени, Сеад Шеховиќ, Кејд Дејвис, Дреновац, Синовец...но тоа се премногу малку играчи кои биле погодени отколку овие половните...значи не е колку пари толку музика...еве Мзт имаат пари и пак не знаат да одберат играчи, Партизан немаат и го добиваат Вил Хачер кој игра за 7к евра месечно, што да се каже, разликата меѓу Вил и сите странци на Мзт е огромна...

Има ли некој инфо , се шушка ли дали ке се зема некој нов играч ? се преговара ли со некој ? Ќутат како глувци од управа , Нешто околу нов тренер ? или ке си гураме со Алекчо до крај на сезона :)
Добар Плеј и Центар , ( и Клоф под итно да се избрка ) .

Убаво вика Институт, бараме играчи а немаме ебан тренер у државава.
Прво немаме тренер што знае со деца, а не па на сениорско ниво да покаже нешто. Па од времето на Књазев, Стерули, Буштур, Лечич, Заре ние немаме тренер ( со исклучок на Марин ). Сакаме играчи а тие играчи ,,учат,, од лудаци како Емил, Марче, Гаго, Алек и компанија. ма немој да ме јебеш...
Жив циркус ни се клубовите најискрено. Од 2000та навака се жалеа дека немало инфраструктура, ладни биле салите, немало вода, немале услови за работа немало пари, немало квалитетни натпревари итн....еве им ги сега СИТЕ услови. Спортски центри, топли сали, теретани, меѓународни натпревари, ПАРИ....
Што ќе каже дека поголем проблем била нивната неспособност и незнаење. А тоа се истите оние фацки што се моткаат низ мак кошарката сите овие години, па сега плукаат дека Пеце бил крив за мизерната состојба во која се наоѓаат.
МЗТ 5 години е во Аба, најсилното натпреварување во регионов, повеќе од доволно за да произведе еден ПРОСЕЧЕН играч... а ние немаме ни таков.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom