Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Алиби? Кажи ми дали ви се допаѓа повеќе тоа што ви го прави Ивица и секоја година сте главни фаворити за титула или кога ви беше полна салате...

Најдорбо ни беше 2013 ...кога доминиравме и у кошарка, и на трибина

Алиби? Кажи ми и дали ви се допаѓа повеќе тоа што ви го прави Ивица и секоја година сте главни фаворити за титула или кога ви беше полна салате...
Иако не те познам лично,ти го почитувам мислењето,ќе се обидам да го образложам мојот став околу МЗТ и Макбаскет.
Навивач сум на МЗТ 23 од моите 30 години,не сум од Аеродром,и не сум член на ФА,и само површно,сум запознаен за причините за конфликтот помеѓу ФА и Коневски.Така да не би се дрзнал да завземам страна.Јас сум за доброто на МЗТ!
Факт е дека МЗТ блесна одкога општината застана позади него!
Факт е и дека пуна сала навивачи е и пуно срце.
Но исто така е факт и дека толку години без трофеј е скршено срце.
Многумина го обвинуваат Коневски,дека го убива Макбаскетот,дека носи второкласни срби,дека не им се дава простор на наши играчи.Ок дури да е така,дури и МЗТ да е крив.Кај се другите тимови да произведат некој играч.Па ова не е само у последните 5 години одкако МЗТ е шампион.Од пензионирањето на Наумовски,Врба,Књазев,Куртович.Освен Антич и Стојановски,ние неаме друг Евро профил на играч.
Ќе ми кажеш Костовски. Па вие секоја трета утакмица го пцуете до трето колено.И пијан сте го видел у Селект пред втора утакмица со Соколи,и тој е професионалец ?
Затоа не успеа кај Пипан и се врати у Куманово каде што без многу мука и конкуренција на негова позиција си лапа кеш,лаганица!
Или пак Симоновски - очобол?
Или Трајковски што го избркаа од Полска дека шутирал повеќе тројки од бековите !
Првата утакмица со Фени,четврта четвртина Јончевски ја почна со наши играчи.Знаеш што се деси,примија 13 поена за 4 минути.Замисли у Аба да играат ! Аздисани се,нашиве,немаат конкуренција и немаат желба за напредок,си лапаат пари лаганица!
Мислам дека и Циц да го направи тоа што го направи Коневски со МЗТ нема де се жалите!

Ау брат лошо си ме сфатил. Ја не кажав дека е лошо што направил Ивица за МЗТ или дека као форсирал срби , тоа го прават сите , а тоа е проблем на федерацијата.
Ја кажувам за тоа дека Ивица заедно со Пеце сега си се ставија над се без разлика што донел титули у Аеродром не смееше да иде против навивачи и да шкрта графити особено на починат член. Ивици веројатно до пред тоа немал појма што е пик ен поп а сега се става над се у МЗТ

Ау брат лошо си ме сфатил. Ја не кажав дека е лошо што направил Ивица за МЗТ или дека као форсирал срби , тоа го прават сите , а тоа е проблем на федерацијата.
Ја кажувам за тоа дека Ивица заедно со Пеце сега си се ставија над се без разлика што донел титули у Аеродром не смееше да иде против навивачи и да шкрта графити особено на починат член. Ивици веројатно до пред тоа немал појма што е пик ен поп а сега се става над се у МЗТ
Брат те сватив,убаво,и ти одговорив на твоето прашање во првиот дел од мојот пост.Како може да е тоа проблем на КФМ,кога лигата не е во сопственост на КФМ.Како може Ивица и Пеце да се стават над се кога одлуките ги носи здружението на прволигаши,а не КФМ.
Муабетот ми беше дека,многу се спинува кога за МЗТ станува збор ! )))[DOUBLEPOST=1462886153][/DOUBLEPOST]Еве сеа читам као демек се договориле,остануваат 6 странци у тим,со обавезни двајца наши у секој момент на терен.Ајде сега ти пријателе кажи ми кој адекватно би го заменил Костовски или Трајковски у ККК. ))))[DOUBLEPOST=1462896463][/DOUBLEPOST]Мислам дека е малце лицемерно да кажуваш дека те боли кур за МЗТ,а од друга страна да си солидарен со ФА )))))))

Последно уредено:
ај што се срби нема проблем ( ама нека не не јебат со шутраци као Лубичич , Протич или она дрвоно Бунич ) ако веќе инсистираат на странци нека донесат некој играч саглам а не ниско разредни педерчиња , па уште као што се шушка навака натака лапаат и добар кеш , а не вредат 5 пари , нормално со исклучок на Дреновац и браќава Лукович , све друго парталите и џом.од МЗТ комплет со се Јончевски , кој знае што тим ке состават за следната сезона , господ на помош нека е , ако е како оваа година го обравме бостанот

@Институт За Бо неκое инфо имаш? Изгледа Ивица од паρите од елем за ρајсκата гρадина ќе сκρати неκое милионче за МЗТ:D

Како што разбрав, понуда има и од Соколи, на 5 години договор. Овој барал по 3 милиона по сезона.

Како што разбрав, понуда има и од Соколи, на 5 години договор. Овој барал по 3 милиона по сезона.
Хахахаха какви бе 3 милиони, Швед, Руди Фернандез и Теодосич играат за толку :pos::pos:

Хахахаха какви бе 3 милиони, Швед, Руди Фернандез и Теодосич играат за толку :pos::pos:
Добро бе, не кажувам јас колку барал, пренесувам што сум дознал да му ебам мајката. И мене ми е неочекувано да бара толку многу, може 3 милиони вкупно за 5 години, ама не би ме чудело да бара 6 цифри за во наша лига, знаејќи го каква цена си има во глава.

Добро бе, не кажувам јас колку барал, пренесувам што сум дознал да му ебам мајката. И мене ми е неочекувано да бара толку многу, може 3 милиони вкупно за 5 години, ама не би ме чудело да бара 6 цифри за во наша лига, знаејќи го каква цена си има во глава.
Да ама апсолутно не е точно, не е ова Кина, или не сме некој Арапи па толку пари. Ако има 3 000 000 за еден играч, треба да има 5-6М и повеќе за цел тим. Со толку пари може да се направи дрим-тим :icon_lol:

По мене не би зимал повеќе од 25000 eur месечно,многу е паднат . Правам споредба со Нелсон кој во звезда играл за 18000

чукни гу главу пред да напишеш такви глупости :D Со 3 милиона ќе склопат тим за фајнфор у АБА без проблем.

А што правимо ако не тепа вемеро и спонзори му свртив грб затој што нема да морав :D

Помалце од 30.000 месечно не верувам дека е , ја колку што знам батево е дојдено за пасош да си продолжи и уште кого видов со кого се сликал и кој му плаќа ручеци .... а залижаново гомно и Бо да го донесе ништо не го пере крв му ебам .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom