Алиби? Кажи ми и дали ви се допаѓа повеќе тоа што ви го прави Ивица и секоја година сте главни фаворити за титула или кога ви беше полна салате...
Иако не те познам лично,ти го почитувам мислењето,ќе се обидам да го образложам мојот став околу МЗТ и Макбаскет.
Навивач сум на МЗТ 23 од моите 30 години,не сум од Аеродром,и не сум член на ФА,и само површно,сум запознаен за причините за конфликтот помеѓу ФА и Коневски.Така да не би се дрзнал да завземам страна.Јас сум за доброто на МЗТ!
Факт е дека МЗТ блесна одкога општината застана позади него!
Факт е и дека пуна сала навивачи е и пуно срце.
Но исто така е факт и дека толку години без трофеј е скршено срце.
Многумина го обвинуваат Коневски,дека го убива Макбаскетот,дека носи второкласни срби,дека не им се дава простор на наши играчи.Ок дури да е така,дури и МЗТ да е крив.Кај се другите тимови да произведат некој играч.Па ова не е само у последните 5 години одкако МЗТ е шампион.Од пензионирањето на Наумовски,Врба,Књазев,Куртович.Освен Антич и Стојановски,ние неаме друг Евро профил на играч.
Ќе ми кажеш Костовски. Па вие секоја трета утакмица го пцуете до трето колено.И пијан сте го видел у Селект пред втора утакмица со Соколи,и тој е професионалец ?
Затоа не успеа кај Пипан и се врати у Куманово каде што без многу мука и конкуренција на негова позиција си лапа кеш,лаганица!
Или пак Симоновски - очобол?
Или Трајковски што го избркаа од Полска дека шутирал повеќе тројки од бековите !
Првата утакмица со Фени,четврта четвртина Јончевски ја почна со наши играчи.Знаеш што се деси,примија 13 поена за 4 минути.Замисли у Аба да играат ! Аздисани се,нашиве,немаат конкуренција и немаат желба за напредок,си лапаат пари лаганица!
Мислам дека и Циц да го направи тоа што го направи Коневски со МЗТ нема де се жалите!