Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Марјан Јанески, Симоновски, Гоцевски имаат квалитет за у АБА/Еврокуп? Кутриот Марјан Јанески не може да биде доминантен против Сигал Приштина, Симоновски класичен баскетболџија, ако му тргне шутот ќе погоди 5/7 за три, ако не ќе форсира за завидни 1/12 (ова второво почесто се дешава), Гоцевски ќоравиот у оној МЗТ со Зивче, Синко и девојчето Аврамовски не моеше да фати место у прв тим, а сега кажуеш причи као имал предиспозиции за АБА? Пријателче не глуми стручњак коа очигледно појма немаш. Во ситуација кога МЗТ го има најдоброто од македонски кошаркари у свјот тим (Тоше, Станко, Дамјан) ве молам објаснете ми како тоа само на МЗТ би им одговарало тоа правило со повеќе странци?

Марјан Јанески, Симоновски, Гоцевски имаат квалитет за у АБА/Еврокуп? Кутриот Марјан Јанески не може да биде доминантен против Сигал Приштина, Симоновски класичен баскетболџија, ако му тргне шутот ќе погоди 5/7 за три, ако не ќе форсира за завидни 1/12 (ова второво почесто се дешава), Гоцевски ќоравиот у оној МЗТ со Зивче, Синко и девојчето Аврамовски не моеше да фати место у прв тим, а сега кажуеш причи као имал предиспозиции за АБА? Пријателче не глуми стручњак коа очигледно појма немаш. Во ситуација кога МЗТ го има најдоброто од македонски кошаркари у свјот тим (Тоше, Станко, Дамјан) ве молам објаснете ми како тоа само на МЗТ би им одговарало тоа правило со повеќе странци?

Добро бе друже тоа е мое мислење,за замени мислам дека ги бива. Немора да се сложиш со мене. Ако Лучич, Синовец,Маринкович,Цветкович ,Оташевич ти се класа играчи за нив а притоа каде каде поскапи тогаш ОК ! :)

--- надополнето: 7 јануари 2014 во 16:06 ---

Прво, Стајиќ да квалитетен е да игра како замена во АБА, го покажа тоа кога му се укажа шанса, и незнам зашто го земаа ако планираат остатокот да го помине на клупа во години кога треба да игра и да стекнува искуство и да се развива. За Младеновски се согласувам дека не може да биде ни достојна замена, треба некој тренер (кои за жал ги немаме во Македонија такви) да го изделка. И да вината во каква состојба се наоѓаат нашите млади е во тренерите во младински категории кои тотално погрешно работат со децата.
А дека има други македонци за во АБА има. Дарко Соколов одлично може да се вклопи во играта на МЗТ, одбрана супер,напад сосема солидно. Брчков исто мислам дека има капацитет да се снајде да игра. Б.Трајковски има кошаркарски квалитет ама кај него проблем е мозокот (иначе до сеа ќе беше надвор) , Симоновски,се труди да игра одбрана, напад има добра рака, Гоцевски игра добра одбрана,во напад не форсира,за замена на Гече и Станко добар, Јанески Марјан исто добар за измена, Димчевски пред да се повреди играше одлично...Значи не викам дека овие се којзнае какви играчи но на место на некој странци би се вклопиле добро.Освен Шехович,до некаде Дејвис другите не делат којзнае колку по квалитет од нашиве.

Koga te citam sve poveke mislam deka nemas pojma od kosarka i mak- liga.

Друже факт е дека имаме недоволен фонт на домашни играчи во Македонските клубови,па погледни го и нашиот тим Куманово,Кожув,носители на играте се се странски кошаркари,кај нас нема 1 Кумановец во тим,Кожув ги има Караџовски,Мираковски,Штерјов и уште по некој,МЗТ ги има нашите најдобри домашни кошаркари и подобри од овие тешко дека може да си дозволи,пре(скапи) се Самарџиски,Илиевски и Војдан за МЗТ.
Синовец за сега игра солидна сезона во МЗТ и не знам зошто повекето го критикуваат?Оташевиќ е квалитетен,но сепак тоа е недоволно за стартен плеј во АБА лигата.Маринковиќ нема многу квалитет,но надополнува со борбеност и залагање,како и Цветковиќ.
Од овие Македонски кошаркари што ги наброи,само можеби Брчков има квалитет да игра за МЗТ,Соколов е тапа,Гоцевски,Симоновски,Аврамовски,Трајковски не би ги ни коментирал.

МИР БОЖИЈИ,ХРИСТОС СЕ РОДИ!Среќен празник на сите Македонци!

Добро бе друже тоа е мое мислење,за замени мислам дека ги бива. Немора да се сложиш со мене. Ако Лучич, Синовец,Маринкович,Цветкович ,Оташевич ти се класа играчи за нив а притоа каде каде поскапи тогаш ОК ! :)

Klasa igraci se za niv. I ne se kade kade poskapi.
--- надополнето: 7 јануари 2014 во 17:16 ---
Друже факт е дека имаме недоволен фонт на домашни играчи во Македонските клубови,па погледни го и нашиот тим Куманово,Кожув,носители на играте се се странски кошаркари,кај нас нема 1 Кумановец во тим,Кожув ги има Караџовски,Мираковски,Штерјов и уште по некој,МЗТ ги има нашите најдобри домашни кошаркари и подобри од овие тешко дека може да си дозволи,пре(скапи) се Самарџиски,Илиевски и Војдан за МЗТ.
Синовец за сега игра солидна сезона во МЗТ и не знам зошто повекето го критикуваат?Оташевиќ е квалитетен,но сепак тоа е недоволно за стартен плеј во АБА лигата.Маринковиќ нема многу квалитет,но надополнува со борбеност и залагање,како и Цветковиќ.
Од овие Македонски кошаркари што ги наброи,само можеби Брчков има квалитет да игра за МЗТ,Соколов е тапа,Гоцевски,Симоновски,Аврамовски,Трајковски не би ги ни коментирал.

МИР БОЖИЈИ,ХРИСТОС СЕ РОДИ!Среќен празник на сите Македонци!

Brckov samo na evropskovo sto nesto prkna, za negovite 5 min sto mu gi dadoa. Mozebi ima potencijal vo nego, no gomno covek e, sto ne bi sakal nikoj da gi ima vo tim.

Navistina se rodi !

Vrapce mi kazuva deka MZT ke go dobie budicnost i partizan na gosti :vozbud:

Vrapce mi kazuva deka MZT ke go dobie budicnost i partizan na gosti :vozbud:

Дајте некој стрим за МЗТ
--- надополнето: 11 јануари 2014 во 21:05 ---
Дајте некој стрим за МЗТ

ПОГЛУП играч од Дамјан нема во Македонијава, Тони Симич е поинтелегентен.
10 години игра кошарка и никако да престане да ги прави тие очајни фаули со галкање на противникот.

После требало да играат Македонците. За што ? Да бидат понижувани ли? Да го гледам Дамјан како цела сезона има шут од 2% прецизност.
За таа плата што ја зима да најдат играч за 5 % подобар од него, одма би го сменил.

Aj pak zboruvajte mi za toa 6 stranci mnogu bile MLADENOVSKI NADEZTA NA MAK KOSARKATA DEMBELE EDNOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Море племето да ви го ебам ја,кај видовте фаул од Чековски,да умрете да даде господ.
--- надополнето: 11 јануари 2014 во 22:43 ---
:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom