Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Аааааа не викавте вака во минатото :icon_mrgr: А јас кога ви зборев колку е различно да играш подалеку од 5 метра од пред врата вие се смеевте :icon_mrgr:

Уште нешто сум приметил што во глобала ми изгледа смешно. Намерно се распоредувате околу влезот на трибината за да изгледате како повеќе :icon_mrgr:
Нема потреба од такви промашени обиди, распоредете си се во празниот блок без столици а не околу влезот па да изгледа дека во средина има луѓе, кога и онака сами признавте дека бројката ви е жива мизерија во последно време.

Уште еднаш се потврдува заклучокот дека ФА и Комити имаат околу 250 навивачи, ЦПБ веројатно малку помалце, а пак се најбројни во државава. Тоа најдобро објаснува каква е тифо сцената во МК :icon_mrgr:

Муабетот е што и покрај далечината просекот е скоро исти. А дека ни е свеедно не ни е.

Тоа за влезот нема врска, така си се распоредени "подгрупите и поединците" , скоро секој си го знае своето место на трибина. Добро служи за делење на трибината кога се пее нешто во двоглас, и влезот служи да се постави и големо знаме со сонцето од Кутлеш. Како може да кажеш дека стоиме таму за да биде поголема бројката , кога јасно се гледа дека таму нема луѓе... :tapp:
--- надополнето: 22 ноември 2013 во 00:32 ---
Од вчерашната утакмица.

1476252_10201993967724495_1013629228_n.jpg

Муабетот е што и покрај далечината просекот е скоро исти. А дека ни е свеедно не ни е.

Тоа за влезот нема врска, така си се распоредени "подгрупите и поединците" , скоро секој си го знае своето место на трибина. Добро служи за делење на трибината кога се пее нешто во двоглас, и влезот служи да се постави и големо знаме со сонцето од Кутлеш. Како може да кажеш дека стоиме таму за да биде поголема бројката , кога јасно се гледа дека таму нема луѓе... :tapp:
Муабетот е дека кога ви викавме дека во Јане бевте мешани со обична публика, вие викавте секој меч по 800 минимум сте биле :icon_mrgr:

Визуелно изгледа како да сте многу повеќе кога сте распоредени околу него. И самите знаете дека ако застанете онаму каде што е празно и ако се кренете во висина ќе бидете како ЦПБ кога цела зима се спремаа за едно гостување кај Торус и на крај 80 души се појавија :нинџ: Мој впечаток, а пошто имате паметни момци кои ви ја водат трибината, сигурно ги знаат тие финти, така да не верувам дека грешам :icon_mrgr:

Нема везе, јас искрено очекував и помалце од ова да бидете. Знаев дека тие бројки од Аеродром врска немаа со тоа колку навивачи уствари брои вашата група. Особено па во период кога не му оди на тимот, горе-доле тоа се очекувањата.
Битно е дека добро навивате без разлика на бројноста.

Поразително е што многу се трудите да одржите висока бројчана коснантност, и пак не ви успеа. И тоа не важи само за вас, туку и за сите групи во Македонија. Повеќето идат на утакмици кога утакмицата носи некаков предизвик, за жал... :)

Муабетот е дека кога ви викавме дека во Јане бевте мешани со обична публика, вие викавте секој меч по 800 минимум сте биле :icon_mrgr:

Визуелно изгледа како да сте многу повеќе кога сте распоредени околу него. И самите знаете дека ако застанете онаму каде што е празно и ако се кренете во висина ќе бидете како ЦПБ кога цела зима се спремаа за едно гостување кај Торус и на крај 80 души се појавија :нинџ: Мој впечаток, а пошто имате паметни момци кои ви ја водат трибината, сигурно ги знаат тие финти, така да не верувам дека грешам :icon_mrgr:

Нема везе, јас искрено очекував и помалце од ова да бидете. Знаев дека тие бројки од Аеродром врска немаа со тоа колку навивачи уствари брои вашата група. Особено па во период кога не му оди на тимот, горе-доле тоа се очекувањата.
Битно е дека добро навивате без разлика на бројноста.

Поразително е што многу се трудите да одржите висока бројчана коснантност, и пак не ви успеа. И тоа не важи само за вас, туку и за сите групи во Македонија. Повеќето идат на утакмици кога утакмицата носи некаков предизвик, за жал... :)

Многу грешиш за влезот.
Ова 800 незнам од кај го извади... Сме биле и повеќе од 800 но јас ти кажувам за просек.
И во Борис сме биле 1500 но просек е 300-400...

Ме мрзи да барам по темиве, ама и ван форум со огромен дел од Аеродромци што сум правел муабет во минатото, сите ме убедувале дека и трибината позади кош и 80% од другата била со членови на ФА секој меч. Значи збориме за ПРОСЕК од 800 души, не на дерби утакмици :)
Може ти си бил еден од ретките кој уште од тогаш ја согледувале реалноста, дека нема група во Македонија што има повеќе од 300 навивачи :icon_mrgr:

Znaci navistina e miserija so brojkava,pa ako ne sakate da igrame vo evropski ramki neka ne vlozuva poveke konevski ako poveke sakate da si igrame so kozuv,lirija i kumanovo a rabotnicki ne go spomenuvam bidejki protiv nego sekako sakate poveke i pogolema sala od boris ke ja napolnime. Dosta beshe sabota ajde cel aerodrom u sala da pokazeme kolku se saka MZT podrskata im e poveke od potrebna na momcite mnogu vazni se utakmicive so Igokea utre i Cibona naredna sabota koj sakame da ni ja napolni salata? koga FA sme so smesna brojka znaci ajde sabota cela navivacka polna.
--- надополнето: 22 ноември 2013 во 12:17 ---
A ako problemot e finanskiski neka se pobara od uprava besplaten vlez bidejki vaka nema smisla smesna e brojkava na tribina!

Ме мрзи да барам по темиве, ама и ван форум со огромен дел од Аеродромци што сум правел муабет во минатото, сите ме убедувале дека и трибината позади кош и 80% од другата била со членови на ФА секој меч. Значи збориме за ПРОСЕК од 800 души, не на дерби утакмици :)
Може ти си бил еден од ретките кој уште од тогаш ја согледувале реалноста, дека нема група во Македонија што има повеќе од 300 навивачи :icon_mrgr:

Па тоа докажува дека у Македонија не се иде за да се гледа баскет/фудбал туку се иде заради провокации, муабети кој е појак у градот(или меѓу градовите), пцуење, навивање на националистичка основа. , ретко кој оди на утакмица да прати што се дешава на терен. Дури и кога отидеш на трибина глеаш дека 80% од момците стојат и викаат таму, незнаат 3 играчи од својот тим, и уопште не ја пратат играта. Тоа се дешава и на Комити за фудбал(ракомет е друг муабет, веќе тука Вардар и Металург се меѓу 16те најдобри у европа, што неможе да се каже ни за Вардар у фудбал, ни за Работнички,Мзт, Куманово).
Баш тој муабет за 800 души Ф.А, мислам дека у Јане на главна трибина 80% од присутните стојат, и затоа ваљда и другите 20% стојат(на некој начин се приморани), што изгледа како стварно да се 800 души, ме сфаќаш?
Друго е што не секој има време,живци а богами и кеш да иде 2 пати у неделата до Борис(збориме за млади луѓе,студенти,средношколци) и плус на крај да глеаш мизерен баскет(што за наши услови е супер) и да изгуби твојот тим :D... да отидеш со автобус 35+35 и карта 50че = 120 денари. Плус ако се запиеш едно-две пива у маало ти искача 200 денари минимум пред утакмица - 2 пати неделно 400 денари. Така да и тоа се има у предвид. Неможе секој да си го дозволи тоа, а кога збориме за млади дечки - многу ретко кој може тоа да си го дозволи. Незнам кај забегав со муабетов околу математикиве ама нема везе.
Секако дека вака гледано Работнички,Лирија и Куманово изгледаат многу поатрактивни од Игокеа,Крка,Рига и тн, бидејќи вториве немаат своја навивачка група, друго е кога знаеш дека ти гостува некоја навијачка група, одма поголема е бројката. Еве да ги земам Партизан за пример, они имаат јака екипа, плус имаат навивачи у Македонија, и затоа одма е исполнета трибината на Ф.А, некои сакаат да гледат добар борбен баскет (што ретко се гледа против другите екипи од Аба), други заради навивање, јачање,фрки, пцовки,кореографии и тн.

Абе трибината позади кош е со членови на ФА, но кога таа е полна. На обичните утакмици таа трибина ретко беше исполнета, претежно од најмладите членови.
Со просеков од 800 луѓе баш ме зачуди. Прв пат слушам дека сме имале таков просек во "Јане Сандански"

Повторно ужасна игра, поготово во одбраната.
Ова не личи на тим, па среќа што имаме солидни поединци и гураме едвај некако со сила.
Примаат по 70+ поени од секој можен противник и не бил крив тренерот, имало повредени?
Дива лига, немам коментар.

Позитивна работа на натпреваров е само пожртвуваноста на играчите и ништо повеќе.

И едно огромно браво за играчите што се качија на трибина да ги поздрават ФА пошто се искинаа од пеење 40 минути. (y)

Повторно ужасна игра, поготово во одбраната.
Ова не личи на тим, па среќа што имаме солидни поединци и гураме едвај некако со сила.
Примаат по 70+ поени од секој можен противник и не бил крив тренерот, имало повредени?
Дива лига, немам коментар.

Позитивна работа на натпреваров е само пожртвуваноста на играчите и ништо повеќе.

И едно огромно браво за играчите што се качија на трибина да ги поздрават ФА пошто се искинаа од пеење 40 минути. (y)
Е со ова не се согласувам. Баш денес играта беше одлична, и во напад и во одбрана. Единствени слаби точки беа Костовски кој ниеднаш не успеа да го сопре Гордич и плус правеше глупи грешки во напад, и Рејнолдс во прва четвртина кога како да играше со нозе. 3 топки му се одбија од рацете, ниедна не ја зграпчи. Исто и Чековски многу се изглупира кога шутна од 8 метри на 2 минути до крај на утакмица, но после надокнади.

Баш на утакмицава се виде дека има тимска игра. Всушност, не може некој да каже дека нема тимска игра кога сигурно имаме барем 40 поени постигнати од рекет. На нив многу добро им идеше шутот за 3 освен во последна четвртина (на наша среќа).

И Баќич... Леле не му доаѓа памет на тој човек. И во МЗТ цело време глумеше фаули и му свиреа технички, сега пак. Заслужено го исклучија.

Е со ова не се согласувам. Баш денес играта беше одлична, и во напад и во одбрана. Единствени слаби точки беа Костовски кој ниеднаш не успеа да го сопре Гордич и плус правеше глупи грешки во напад, и Рејнолдс во прва четвртина кога како да играше со нозе. 3 топки му се одбија од рацете, ниедна не ја зграпчи. Исто и Чековски многу се изглупира кога шутна од 8 метри на 2 минути до крај на утакмица, но после надокнади.

Баш на утакмицава се виде дека има тимска игра. Всушност, не може некој да каже дека нема тимска игра кога сигурно имаме барем 40 поени постигнати од рекет. На нив многу добро им идеше шутот за 3 освен во последна четвртина (на наша среќа).

И Баќич... Леле не му доаѓа памет на тој човек. И во МЗТ цело време глумеше фаули и му свиреа технички, сега пак. Заслужено го исклучија.

Нападот е ок и Вукоичиќ има само пофалби од моја страна за тој дел од кошарката.
Може лошо напишав али сакав да потенцирам за одбраната дека е У Ж А С Н А !

Одбрана не може да е добра ако противникот ти дава 65+ поена а не па 80+, да се разбереме. :)
На натпреваров победи филозофијата на Вукоичиќ а тоа е да се даде повеќе поени од противникот што според мене е многу погрешна тактика. Може да успее на 3-4 натпревари, али се знае Европската кошарка се базира на јака и цврста одбрана, не е ова црнечки баскет па да трчаат како муви без глава.

Да се направеше некоја рамнотежа од ланската одбрана што ја играа под водство на Пипан и годинешнава организација на нападите ќе беше интересно, вака ќе чекаме да распукаат Лучиќ, Синовец како и останатите со по 15+ поени за да се радуваме на победа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom