Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Дамјан Стојановски избран за играч на натпреварот од присутните синоќа во СЦ Борис Трајковски !
МЗТ Скопје - Прв кошаркарски клуб во Македонија кој организирал интерактивен избор на Играч на натпреварот !

http://blog.sunwireless.com.mk/?p=848

Кире изгледа пред нова година слабо да заздрави ... дај нека се опраи бар нешто колку толку да помогне :/

Klip neso od FA od poslednata utakmica ke ima ??? :)

Se cudite sto vi se desava so grupata....a imate cist primer vo Rabotnicki i Cpb.Koga trebase da se puni Gradski Park i da se proba vo evropa so silen tim na tribina imase po 50 luge,cesto se desavase da ima poveke znaminja i bajraci nego navivaci.TOGAS vikaa ne im bilo interesno,Rabotnicki gazel...taka vikaa...a denes ko sto gledam im e interesno...EPTEN...polna tribina iako so ovoj tim momentalno sto go ima Mzt,pehar ne gledame vo dogledno vreme a prasanje i dali finale vo liga ke vidime pokraj Lirija i Kozuv....ama nejse...bitno sega INTERESNO IM E na semkarite !!!

I posle se ova sto sum go videl i doziveal sive oviee godini na tribina mozam samo eden logicen zaklucok da donesam....Nasava semkarska ebena nedorasnata tifo scena potajno site do eden se MAZOHISTI !!!Obozavaat klubot da pati a vooedno i oni,da ne vidat eden eban pehar 10 godini za da se sozdade euforija megu niv i konecno spored niv,najbitniot uslov da im se ispolni a toa e "DA IM BIDE INTERESNO" i tek togas oni moze ke dojdat da navivaat....Kako sto e sega slucaj vo Rabotnicki a obratno vo Mzt..
Svesno treba upravite kaj nas da pravat timovi za da zavrsuvaat vtoro-treto mesto za imas puna sala vo podolg vremenski rok...Prvo mesto vo nikoj slucaj !!! Ne daj boze da zemes dve-tri godni po red titula i si go naebal nacisto...ke treba so policija da nosis luge vo sala...toa e taa nasa CUDESNA MAKEDONIJA ! Kade sto site vrednosti se isprevrteni naopaku......

ps.Moze do utre i utre da pisuvame na ovaa problematika...problemot lesno se gleda kaj e...Navivackiot mentalitet i gen nas ni e sjeban kako nacija a na toa popravanje nema....gabe e i soopstenija i samari na tribina i se....takov ni e mentalitetot i toa e toa....

pps.ima isklucoci vo sekoja grupa koi stvarno znaat zosto se na tribina i koi stvrno mu se raduvaat na klubot koj go sakaat ama tie vo sekoja grupa na prsti ke gi izbrois kolku se i tie se tie istite koi pisuvaat soopstenija posle sekoja utakmica i prasuvaat kade se lugeto ili pred natprevar delat listovi iznapisani so GOLEM FONT za da procita stokata na tribina koga i kade igra klubot slednata nedela za da se pojavat.....strasno !!!

Што е работава фемили многу малку и многу слабо ова ли е навивачка група број 1?Знам дека е среда и работен ден но сепак премалку е ова 80- 100 луѓе ептен чудно.!? Па луѓе Еврокуп играте што сакате повеќе незнам. За неутралната публика очигледно е и јасно ми е дека не го сакаат мзт и нема посетеност но за навовачиве во последно време слабо изгледа чекаат македонско првенство поинтересно им е тука се најјаки па интересно ќе биде.Секој чест за најверните кои ги има на последните утакмици кои го бодрат тимот и во сите порази беа со него но очигледно кај има голем проблем со менталитетот кој тешко дека ќе проработи во догледно време.

Што е работава фемили многу малку и многу слабо ова ли е навивачка група број 1?Знам дека е среда и работен ден но сепак премалку е ова 80- 100 луѓе ептен чудно.!? Па луѓе Еврокуп играте што сакате повеќе незнам. За неутралната публика очигледно е и јасно ми е дека не го сакаат мзт и нема посетеност но за навовачиве во последно време слабо изгледа чекаат македонско првенство поинтересно им е тука се најјаки па интересно ќе биде.Секој чест за најверните кои ги има на последните утакмици кои го бодрат тимот и во сите порази беа со него но очигледно кај има голем проблем со менталитетот кој тешко дека ќе проработи во догледно време.

Како прво има околу 200 луѓе, на почетокот не се сите дојдени поради гужвите низ градот ради дождот. (Премотај малце на клипот ќе забележиш)
Среда работен ден, неатрактивен противник, ЛШ, пороен дожд и итн. (причини кои нетреба никако да влијаат на правите навивачи, но сепак ова е Македонија и нашиот лош, никаков менталитет.)
Покрај сите овие лоши замерки има и позитивна а тоа е што има 200 верни навивачи кои го пратат клубот секогаш и се за пофалба.
Не се проценува од една утакмица кој е бр.1, а и до душа тоа не ме ни интересира.
Еве со Крка имаше дуплирање на бројката, па се надевам ќе ја одржаваме 300-400 во просек секој натпревар.

нема некоја филозофија со менталитетот,мзт си беше локален клуб и како таков си држеа добра бројка бидејки сите аеродромци идеа на утакмици.Патот до сала им ја утепа бројката,изглеа не им текнуваше коа ги рчкаа другите за бројката дека таа зависи од условите :)
А се кладам дека сите радо би иделе против работнички,фени него овие кој не се некоја атрактивен противник,плус бош термин и то је то :D

нема некоја филозофија со менталитетот,мзт си беше локален клуб и како таков си држеа добра бројка бидејки сите аеродромци идеа на утакмици.Патот до сала им ја утепа бројката,изглеа не им текнуваше коа ги рчкаа другите за бројката дека таа зависи од условите :)
А се кладам дека сите радо би иделе против работнички,фени него овие кој не се некоја атрактивен противник,плус бош термин и то је то :D

Има една работа а тоа е дека на оваа утакмица имаше околу 1500 луѓе а тоа е цела сала Јане Сандански, па сега види ти како стојат бројките.
ФА си е стандард, просек од сите утакмици 300-400 луѓе и дерби 1000+,1500+...
Условиве за утакмицава ги пишав погоре.
И секако секој Аеродромец салава ја смета за све, само не за домашна.
Луѓето се тие, во сала има 90% Аеродромци, МЗТ го сака само Аеродром, така и ќе остане.

Има една работа а тоа е дека на оваа утакмица имаше околу 1500 луѓе а тоа е цела сала Јане Сандански, па сега види ти како стојат бројките.
ФА си е стандард, просек од сите утакмици 300-400 луѓе и дерби 1000+,1500+...
Условиве за утакмицава ги пишав погоре.
И секако секој Аеродромец салава ја смета за све, само не за домашна.
Луѓето се тие, во сала има 90% Аеродромци, МЗТ го сака само Аеродром, така и ќе остане.
Ама тогаш беа навивачи;)А за мзт го пратат сеа доста и неаеродромци :)

Ама тогаш беа навивачи;)А за мзт го пратат сеа доста и неаеродромци :)

Никогаш не била цела сала навивачи, се знаеше кои трибини беа за навивачи. ;)

Неаеродромци 10% (на 2000 луѓе 200 неаеродромци, може и ова 10% е голем процент) :D :D :D

Ајде ако ја има некој онаа песма "плаво бел до смрт ке бидам",нека ми ја прати,ама да не биде отпеана од навивачите.

дечки, утакмицава е од 4, а ќе ја има некаде на пренос?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom