Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Мега Визура- гости
Крка - дома
Задар - гости
Игокеа - дома
Цибона - дома
Широки - гости
Звезда - дома

Епа драги гледачи очекувам 6/7 да имаме доколку играме во полн состав.
Доста е со малеришта, време е да тргнат со победи, имаме топ тренер, хемија на ниво, перфектни навивачи... со Господ напред !

Ај две прашања:
Првото, како кога каде го зедовте трансов од Битолчани?
Второто, зашто толку малабројка бевте на ваков натпревар?

Што не значи дека навивањето беше лошо, бр.1 као и секогаш у мкд.

Што малер се овие од МЗТ се во последни секунди ги губат натпревариве.Ама тоа е кога ги немаш clutch играчите кој ти се повредени или надвор од игра.

Не е точно дека нема МЗТ клач играч,Дамјан ја има таа улога во последна 4-на скоро секогаш,кога го нема него таа улога ја има Костовски,тоа денес ако не беше clutch од Костовски незнам што беше.

Работата е што имаат играчи што прават премногу аматерски грешки,Рејнолдс е приказна за себе,Оташевиќ во одбранет напад со шанса за поени и решена утакмица гази во аут,Лучич го има сам Костовски тој во ќош се пика и со чекор наназд си ја пуца....епа не се добива утакмица така.

Рејнолдс куферите и дома, да се губиш !
Па уште и во маалото кај што живее зборел не добивал доволно шанса? Што сакаш повеќе од ова?
Па ти си единствениот црнец кој што игра кошарка а не знае цврсто да фати топка, кашкавалиште едно и тоа замисли поголемо од Кире.
Овој Оташевич е стварно очај, ќе се фрли два три пати и ајде ѕвер е... нема смисла. :facepalm:

Честитки за сите момци ( освен црниот кашкавал ), одлично се покажаа и така се игра и ѓине за МЗТ, така нека продолжат и убеден сум дека откако ќе се вратат Кејд и Дамјан ( па и Кире место црниов ) партал ќе праиме.
Срцево ми се искина денес али не можам да најдам никакви забелешки, со петорица толку се можностите, фала и за ова. :cuc:

П.С. Рееејнолдс зошто?:place:
Изгубен у простор, нит да скокне, нит да проба да направи нешто... абе у минус со интелегенција е влезен, у минус.

Освен скок овој Рејнолдс ништо друго нема од кошарката, доста лош трансфер со него сте направиле.
Подобро некој искусен центар како Каштропил да сте земеле и така Широки го нема платено многу со сигурност они се бетер од МЗТ.

http://familyaerodrom.com/sajt/?q=node%2F131
Новинар(и), опаметете се!

Пораз како пораз, болен и тежок, поготово што доаѓа од голем противник и тоа речиси во последната секунда. Но, ние денес бевме на висина на задачата!
Од навивачки аспект колку што можеме му помогнавме на клубот: кореографија, навивање, без фрлени предмени и пиротехника. Се за 10ка!
Но очигледно некој од 7мата сила има потреба на нас да гради рејтинг и да брои кликови на своите статии. Очигледно некој толку многу ``не сака`` што секоја втора статија решава да и ја посвети на нашата група. Не е битно што Гечевски е исклучен во третата минута, не е битно што зад нашата клупа цело време нешто прелетуваше, не е битно што играме без цела петорка и рамноправно парираме на еден солиден евролигаш! Сето тоа не е битно, туку битни сме НИЕ. Дело на неодговорен поединец се поистоветува со цела група, се праќаат слики и текстови по странските (читај српските) портали и се повеќе се гледа нашиот клуб да се оцрни. Како некој да сака да бидеме казнети, како некој да сака да се игра пред празни трибини и за сето тоа повторно ние да бидеме криви? Со кревање на непотребна фама му се штети на клубот кој многу пати токму НИЕ сме го кревале од пепелта и носеле до победа. Ама ете, тоа тогаш не било ЕКСКЛУЗИВНА вест.
Пишувавме мејлови до редакцијата на мкд.мк каде МОЛИМЕ да не се ставаат слики со наши членови затоа што за тоа нема правна основа, но ова е капак на се.
Инцидент имаше и тоа стои, но со една додавка ИЗОЛИРАН каде што нема потреба да се вовлекува целата наша група!
Свињо дебела, срам да ти е! Може наредниот натпревар ќе го играме пред празна сала, ама затоа ти веќе никогаш нема да влезеш во истата додека игра нашиот клуб!

Кога ќе играме следната со Партизан ќе видите што ќе биде во сала ( леле па ако биде неизвесно ) и кај нив во статии ќе стои дека судиите и нашите играчи испровоцирале се.
Како минатата сезона кога фалаше само ланци и ножеви да извадат на паркет за да тепаат или против Задар кога им ги маваа играчите со се од трибина само зошто губеа и правеа инциденти додека не се откажаа од Задар и не ги оставија да тепаат.

А она малоумноно говедо Гагич се надевам дека ќе се повреди до крај на живот на терен да не стапне.

Честитки за сите момци ( освен црниот кашкавал ), одлично се покажаа и така се игра и ѓине за МЗТ, така нека продолжат и убеден сум дека откако ќе се вратат Кејд и Дамјан ( па и Кире место црниов ) партал ќе праиме.
... озбилно мислиш дека можеш да сметаш на Кире? Не ме јеби... ја би им дал шут и на него и на Рејнолдс, за тие пари боље еден асален него два лимонтуса... И пред повредата Кире беше скроз изгубен и у никаква форма, а тек па после толку време надвор од терен..

Кој ми пише меил/име/било што од писецот на текстовине на МКД.МК ( само знам дека е една обична свиња дебела порано знам како се викаше и презиваше и на фб го имав едно време сеа утепај ме од нервоза не ми текнува ) и било каде пишете овде или приватна порака има пиво од мене . да му кажам чисто 2-3 збора .

Ај со мирна глава сеа.Поодвратна нација од ова србиве нема и нема да излезе,може порано сме живееле заедно ама овие денес пријателе ти се бетер од шипоиве и грциве заедно,толку се антипатични и одбивни што ни сида не ги фаќа,а камоли нешто друго.Играта денеска на нашиве беше одлична со оглед на тоа што Гечевски беше исклучен,а Дамјан и Дејвис се повредени.Многу ми се допаѓаше одбраната во 3тата и 4тата четвртина каде што се удвојуваа,дури и утројуваа тие надрогираните што не промашија цела утакмица.Голем минус како и лани против партизан ни е ебаната скок игра која не верувам дека ќе беше промената ако останеше гечевски без исклучување.Значи едно добри 25 нови напади имаа утакмицава , ако не и повеќе.Победата ја изгубивме кога Оташевич на 1.31 минута до крај ја согази линијана и беше свирен аут,но искрено да не беа неговата пожртвуваност и Курчо со муда поголеми од цела популација отаде железничка немаше уопште да стигнеме до таа ситуација.На крај не беше свирен очигледен фаул од богданович , а и мислам дека и нога у фаца да му даеше у стил на брус ли,повторно немаше да има фаул.Гечевски е фациште и нема зошто да му се пререкува бидејќи човекот си е у години и му е дојдено преку кур од судииве што ги ебат 3 утакмици по ред.Навивањето беше екстра и многу ме израдува тоа што сме напреднати светлосни години од другите навивачки групи па на провокациите од страна на македонскиве србомани се враќаше со уште посилно ечење на песна за клубот, со што повторно излезе на виделина паролата која што беше извадена со нежните во истоимениот спортски центар.Глава горе и ќе го мочаме јадранот !

Кој ми пише меил/име/било што од писецот на текстовине на МКД.МК ( само знам дека е една обична свиња дебела порано знам како се викаше и презиваше и на фб го имав едно време сеа утепај ме од нервоза не ми текнува ) и било каде пишете овде или приватна порака има пиво од мене . да му кажам чисто 2-3 збора .

Игор Крстевски. Ако сакаш и фб ке ди дадам по ПП.

Игор Крстевски https://www.facebook.com/igor.krstevski3?hc_location=stream

... озбилно мислиш дека можеш да сметаш на Кире? Не ме јеби... ја би им дал шут и на него и на Рејнолдс, за тие пари боље еден асален него два лимонтуса... И пред повредата Кире беше скроз изгубен и у никаква форма, а тек па после толку време надвор од терен..

Абе онака го пишав инаку многу јасно дека би ги дал и двајцата за еден СОЛИДЕН, да игра само одбрана е доволно.

На МЗТ му фали еден зверски центар од калибарот на Никола Пекович и така МЗТ ке е шампион :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom