Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
За сите оние што не ја гледаа утакмицава на телевизија:

http://www.abaliga.com/a5914/League_Video/Round_18_MZT_Skopje_Aerodrom_Split_full_match_video.html

Премотајте на 29:30, ова е тајм-аутот после неуспешниот цепелин на Оташевиќ и Дејвис.
Пипан - МАЈСТОРЕ!!! :cuc:
Јебем вам,мајку вам јебем заебантску болесну ! хахахах
Крал е Пипан жими се,само така треба со нас,најнедисциплиниран народ сме.

Оташевич на Ракочевич,Дамјан на Нелсон,Дејвис на Савович ( или обратно за Дамјан и Дејвис ) и Станко на Катич/Браун во одбрана и максимално бркање на Ракочевич и Нелсон.Ако им ги отсечеш тие двајца играчи готови се,плус се многу склони на правење грешки при подавања а Нелсон и при водење топка.Гечевски на Скот/Симонович али да ги остава на 3ка и да покрива назад под кош да нема пробиви.

Во последно време се и во компелтен аут со тројки дека шутерите Скот и Симонович не знаат ни што играат.Имаат 4 од 30 во два натпревари со тоа што во последниот со Уникс 0 погодиле.Они се враќаат најрано во петок со авион од Русија 2000 км па да се надеваме дека нема да им тргне тројки и дека ќе ги фати уморот и против МЗТ.

Се надевам дека ќе игра МЗТ зонски пресинг од прва минута,И топката што почесто да е кај Ракочевич а поретко кај Нелсон или Цветкович зошто кога он ја има топката цел тим чека од него некое чуда а под притисок не игра најдобро.

.

2 ra bosanska liga aj moze Pipan znae so saka do sega pokaza...ama neznam upm!

http://kosarka24.com/vesti/nlb-liga...um-odravanja-fajnal-fora-aba-lige#addcomments

Погленете како српските медијуми го девалвираат нашиот успех и борбата за место во првите четири екипи

срамота!!!
--- надополнето: 25 јануари 2013 во 15:41 ---
http://kosarka24.com/vesti/nlb-liga...um-odravanja-fajnal-fora-aba-lige#addcomments

Погленете како српските медијуми го девалвираат нашиот успех и борбата за место во првите четири екипи

срамота!!!

Затоа во Недела СКОПЈЕ ЗГАГИ ГИ во сред Белград !!!!
--- надополнето: 25 јануари 2013 во 15:44 ---
http://familyaerodrom.com/sajt/?q=node/104

Не знам само на која основа Раднички и Цедевита имаат повеќе шанса од нас.Раднички и Цедевита ова коло немаат ништо поголема шанса за победа одколку ние.

Најголем кандидат за Ф4 засега е Будучност зошто од судирите со другите конкуренти му остана само со Раднички дома да игра,а со,Партизан и Игокеа веќе играа.Цедевита и Олимпија немаат никаква шанса додека ние и Раднички сме тука со шансите.Со тоа што и на нив шансите им се лоши дека играат со Цибона.Задар,Раднички и Црвена Ѕвезда на гости тоа им се 3 пораза загарантирани.Али дома имаат лесни противници Сплит,Широки и Крка.

Ние како гостувања ги имаме ЦЗ,Цедевита,Сцзолнок и Крка
Дома играме со Олимпиј,Игокеа,Задар и Партизан

Искрено ако извадиме 5-3 би било успех иако 4-4 или 3-4 би било реално.Со помалку од 6-2 на Ф4 неможе да отидеме.

За да се пласираме на Ф4 би ни биле потребни победи против Цедевита,Цзолнок,Крка,Олимпија,Задар и барем еден да тепаме Игокеа/Партизан ( да се надеваме дека Игокеа тогаш веќе ќе почне да се олабавува веќе па ќе можеме во Скопје да ја тепаме)

.

Значи нашиве одма да препишваат од други глупости.Веќе имаат од РС одвоено 1 милион евра и со монтажни трибини ќе го зголемат до 5000 капацитетот.

Финтата е што нема кој да организира Ф4.И евентуално четвртиот тим ќе биде организатор.

Другар ми пушти една информација, колку е точна не знам.
Наводно Пипан викнал некој центар - Босанец, требало вечер или утре да пристигне и да пробаат да го потпишат, е сега колку е точно ова ќе покаже времето.

Инаку најверојатно Турањанин ќе лета од МЗТ ради тоа што нејќел да настапува со Македонско државјанство, моментално игра како странец и пополнува место безврска.
Какво гнасно копиле е ова нека се гони од тимов што е можно побрзо. Го знам уште од мал, игравме заедно по младинскиве лиги, мамино разгалено синче. Не знам уопште што носат вакви шминкери во тимов.

Sutra bi bilo lepo popuniti Pionir-dolaze navijaci MZT-a i bilo bi sramota za sve nas da naprave za njih domacu atmosferu... Inace su momci ok i ne treba ih dirati ali im ne smemo dozvoliti da nas nadglasaju!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom