Фан клуб: Милан

Дали Кардинале треба да го продаде клубот?

• Вкупно гласачи
    16
Веќе е пуштен он у Аталанта, можат да го откупат за 20че.

Ја пишав дека на крај ќе плачеме по Меси и Салемакерс у споредба со Пулишич и Чуквезе, а овој Кателар не ни доби реална шанса од мистерот.
Ако е со откупна клаузула да го поздравиме уште сега. Ја мислев дека е само позајмен за плата.

Ke go barame izgleda nazad Sale , Chuku ne e po merkite ne Pioli ekspertot , iako ne bese sjajen za tie minuti sto gi dobi .
Berardi ke bese 1 na 10 , ali Furlani profesor po ekonomia , nesto mu smetal godinite pa ne e profitabilen igrac za vo idnina

Пулишиќ и Чуквуезе се подобри фудбалери од Салемакерс (кој не е лошо да го имаш во тим, но не пред овие четворица што ги имаме сега) и Меси (имаше проблеми со повреди кај нас, еве и сега пак).

Освен во одземени топки, не знам во што се подобри овие двајца од Пулишиќ и Чуквуезе? Леброн веќе има постигнати голови, како Салемакерс за целата претходна сезона.

Ова ме потсетува малку на ситуацијата со Хауге, по кого се плачеше, а се плукаше по Леао. Требало Рафа да го продадеме, а не него. Времиња...

За разлика од нив, кои добија шанса и беа меѓу најкритикуваните, Де Кетеларе е фудбалер што Пиоли не знае да го искористи (не знае и некои што се по негов кејф). Дечкото има талент, иако прашање е дали вредеше да се дадат толку пари за него.

Заедно со Салемакерс се добри ликови, со едниот освоивме и титула, па би ми било мило да направат нешто добро во кариерите. Само што клубот не изменаџира најдобро со нивните трансфери.

Ne vikame deka nema da go bide Chuku , nego podobro ke bese da se ide na gotovi igraci , bas takvi transferi prai Inter , i eve se apsolutni favoriti za titula .
Berardi Savic ili nekoj drug ne mi teknuva sega ke bea mnogu po produktivni za Milan .
Rejnders ,Musah , Chuku se igraci koj treba tek da se formirat na uste podobri igraci .

За Берарди ќе беше муабетот дека немал искуство во голем клуб, не освојувал титули, само е за мали клубови и сл.

Од шест натпревари, во четири, десните крила беа добри. Против Интер и Верона сите беа лоши. Пулишиќ беше најдобар на два натпревара, каде земавме 6 бода.

Доволно, за ако ништо друго, барем да почекаме да видиме што ќе биде, а не да баеме да пропаднат.

Ne e Milan tolku los kolku sto se prai atmosfera na fan klubov. Inter gi krevate vo oblaci,a edinstvenata razlika zasega e taa edna utakmica.
Gi pominavme Bolonja i Torino kade cesto gubime bodovi,gi tepavme Roma na Olimpico,gi izdominiravme Njukasl koi deneska tepaa 8-0 sto sakate poveke,ne e ova Mancester City.
Samo neka prodolzat da pobeduvaat,ne me interesira kako,a ako Inter se sposobni da cuvaat 100÷ efekt ili da imaat sezona kako Napoli lani togas ke im cestitam titula so dvete race.

Za Berarsi najlosoto e sto e igrac na Sasuolo ,tie se teski za pregovori , a kako igrac ova sezona mu bese all in , ili da ide vo golem.klub ili pa da ostane zapametan kako Di Nattale vtor del .
Zatoa i vakvi igraci trebase da se soberat .
Evi i Zapata mozese da se zeme za malku pari ako vise ne saaka da frlat pari

Ne vikame deka nema da go bide Chuku , nego podobro ke bese da se ide na gotovi igraci , bas takvi transferi prai Inter , i eve se apsolutni favoriti za titula .
Berardi Savic ili nekoj drug ne mi teknuva sega ke bea mnogu po produktivni za Milan .
Rejnders ,Musah , Chuku se igraci koj treba tek da se formirat na uste podobri igraci .
Како тоа Чукуезе не е готов играч баш ме интересира? Играч што освои Европа лига и има играно полуфинале ЛШ не е готов играч. Берарди да беше играч за топ тим немаше на 30 да е заглавен уште во сасуоло. Савич да не беше пичка исто ќе се пробаше во некој јак тим. И не знам како на пример Рејндирс не ти е продуктивен. Што очекуваш да прави ? Почеток на сезона е каков придонес очекуваш да имаат после 5 гола играчи што се од клупа?

Како тоа Чукуезе не е готов играч баш ме интересира? Играч што освои Европа лига и има играно полуфинале ЛШ не е готов играч. Берарди да беше играч за топ тим немаше на 30 да е заглавен уште во сасуоло. Савич да не беше пичка исто ќе се пробаше во некој јак тим. И не знам како на пример Рејндирс не ти е продуктивен. Што очекуваш да прави ? Почеток на сезона е каков придонес очекуваш да имаат после 5 гола играчи што се од клупа?
Pak na toa kako ti odgovara tebw , jas vikam deka trebase da se prai miks na igraci od aktulniot transfer period so Berardi ili bilo koj poiskusen , top ke bese na primer Chuku i Berardi kako opcija po desnata strana .
Sredina Rejnders i Savic ili bilo koj drug , napad Okafor so Duvan ili pa i Lukaku .
Igracite kako Berardi i Savic gi zemav kako primer deka ne povrzaa so niv ova leto

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Леле земале го бранат Чуквезе :pos:

Па и Салемакерс и Меси играа полуфинале ЛШ ама они нечинат така?

Чуквезе ми е poor man Леао, освен дриблинг ништо нема, нема основно познавање од фудбал имаше влезено у офсајд поред аут линија а пасот до него беше од едно метро....дури и мистерот наш се фати за глава, не ми текнува која текма точно беше.

Pak na toa kako ti odgovara tebw , jas vikam deka trebase da se prai miks na igraci od aktulniot transfer period so Berardi ili bilo koj poiskusen , top ke bese na primer Chuku i Berardi kako opcija po desnata strana .
Sredina Rejnders i Savic ili bilo koj drug , napad Okafor so Duvan ili pa i Lukaku .
Igracite kako Berardi i Savic gi zemav kako primer deka ne povrzaa so niv ova leto
Пак не ми одговори на прашањето. Како тоа Чукуезе не е готов играч ?

Не би било лошо Окафор да добие шанса како напаѓач. Поинаков профил е од Жиру и Јовиќ, но има дриблинг, брзина, пресинг. Да видиме на неколку натпревари како би изгледало со него како деветка.

Back
На врв Bottom