Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Не сум сигурен во ова, па сега не се ни потруди нешто да му бара простор или да се прилагодува на него.
Мислам дека има кривица на двете страни ама истото веројатно можеше да се каже и за неколку играчи претходно, едноставно бездушно ја игра ЦДК вторава полусезона и тоа што не добиваше премногу прилика никако не може да му се препише ко кривица на Пиоли.

Цел трансфер период го утнавме летото, последиците се тие што се, извадивме некако максимум од сезоната, единствено што е битно сега е да не ја повториме истата грешка.

Камада и Лофтус Чик ко први засилувања уште пред да заврши сезоната мене ми прават кејф, покажуваме дека троа побрзо ќе делуваме летово и тоа ептен ме радува.

Интересно ќе биде да видиме што ќе смислат за 9ка, едноставно мораме да влеземе со јак шпиц наредна сезона, кој би бил идеален на таа позиција според тебе?

Igraci ko Loftus Cheek relativno dobro proagaat vo taljanskava liga,primer koa uspea onoj volot od Napoli Zambo Anguissa ili pak Bakayoko na vremeto imase dve dobri sezoni zosto ne bi mozel i on. Malce go imam prateno neznam tehnicki kolku e dobar,ali znam deka fizikusot pominuva protiv taljancinjava hraneti so pasta,makaroni,spageti :D

Чик за Бакајоко, Побега и слични што ги имате во екипа е Зидан. Имаше проблеми со повреди, моментално нема ама со оглед на какви повреди имаше, ја изгуби брзината и неможе да игра во ПЛ али затоа во Серија А, памтите ми збор, ќе ги доминира на средина, дефанзивно е малце лош ама за тоа е тука и Бенасер и Тонали да покриваат, овој ќе ви биде прав погодок за да ви поврзе средина и напад, знае и да дрибла, и да задржи топка, под пресинг, добар играч е ама немаше среќа во кариера со повреди, ќе видите.

Па Лофтус не издоминира нас ко мали деца сезонава во Лига на Шампиони, така да според мене ќе игра прва постава доколку дојде

Но дали тој во пар со еден од Тонали/Бенасер, плус Камада/Диаз/Де Кетеларе, ќе биде решение, барем за дел, од дефанзивните проблеми што ги имаше Милан цела сезона?

Но дали тој во пар со еден од Тонали/Бенасер, плус Камада/Диаз/Де Кетеларе, ќе биде решение, барем за дел, од дефанзивните проблеми што ги имаше Милан цела сезона?
Сигурно бидејќи знае да игра дефанзива што според мене му лежи највеќе. Плус јас реално сакам да се освежи нашава средина бидејќи освен контрата на Леао немаме никаква креатива.
Јас не сум задоволен од сезонава на Тонали, ланската ме купи со битни голови за титула.
Што знам мислам дека у главните утакмици игра под просечно. Секое примање на топка му бега 2 метри од нога и ја брка по терен и прави притисок на тој што ќе му ка даде. Треба да имаат конкуренција, дај боже да ме демантира годинава.
Проблем кај Лофтус што се повредува доста често но тоа не значи дека и тука ќе биде така.

Нема многу, не е познат по тоа. Иако, интересно, полусезонава на Енцо највеќе му лежеше токму Лофтус покрај него на пивот. Тухел малку го подобри дефанзивно, па и не е толку ќор во таа фаза.

Проблемите ќе мора Пиоли да ги решава на друг начин. Може со Павар на пример, да зајакнете десен бек/десен стопер и со поголема ангажираност на крилата, како за почеток.

Проблемите ќе мора Пиоли да ги решава на друг начин. Може со Павар на пример, да зајакнете десен бек/десен стопер и со поголема ангажираност на крилата, како за почеток.

Затоа мене ми се доста нејасни работите за следната сезона, но можеби Пиоли увидел што не функционирало сега. А гледав статистика за вашиот и дека не е Кеси, како што очекуваат доста навивачи на Милан.

Со инсистирање, на Диаз, доколку има вистина во тоа што се пишува, навистина не ми е јасно што планира. Со Месијас и Диаз, покрај Жиру и Леао, кои мораа да играат, двајцата во среден ред немаше шанси да покријат, а на него му остануваше често и еден. Па и прашање е колку и тоа имаше влијание за полошата сезона и на дефанзивците, на пример на Томори.

Ќе треба десно крило, шпиц, десетка/осумка, што ќе вршат дефанзивно работа, за ова да се промени. Само Леао да биде тој што ќе може да се толерира повеќе. Е сега дали самп поради овие во напад Милан немаше компактност или и други причини имаше за тоа?! Многу нејасни работи има после ваква сезона.
Автоматски споено мислење:

Јас не сум задоволен од сезонава на Тонали, ланската ме купи со битни голови за титула.

Само што го видов ова за Тонали на твитер. Цела сезона кукам поради тоа што нема некој што ќе упати долга топка, дијагонала, освен до играчите, можеби е проблем до системот и немањето автоматизми за такво нешто.

Последно уредено:
Dobra statistika vadi japonov 16 gola i 7 asistencii,na pozicija koja e deficitarna i najbitno free agent. Blisku se da go soberat,toa ke bide dobro otvoranje na merkatoto.

Што сонуе миланиста коа има кошмар?

[emoji28][emoji28][emoji28]
5322bb7485ba3050da8f22d0cd472cb4.jpg

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom