Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
neli bez ibra profi igravme, kade e toj fors sega ? :D

Ама нели требаше да пропадне Милан, првин во септември, но во јануари беше загарантирано дека нема да освојат ЛШ и се добро направено ќе биде уништено, ќе се појават огромни финансиски проблеми без ЛШ и ете го крајот.

После 32 кола сите од нападот се гледаат збунето. Високи топки до Жиру не функционираат против одбрана со 5 играчи.

Пиоли нема решение за вакви екипи, технички ограничен и управата треба да размисли за друг тренер.
Џабе се 3 бода со Наполи кога лесно губат 4 со Болоња и Торино.
Било кој тим да дојде со ваква игра ќе си земе бодови.

За вакви екипи треба или екстра физичка сила, што е тешко со толку повреди. Или фудбалери на кои јака страна им е визијата.

Во принцип, ова до некаде, со ваков состав и не е катастрофа, но кога се бориш за титула и си губел бодови кои што не си смеел, мора и ова да се води како катастрофа.

Хакан можеби не е Кака но за Диаз е Руи Коста и ќе беше сосема доволен сега веќе Милан да ја имаше обезбедено титулата во Италија и тоа е факт.

После 32 кола сите од нападот се гледаат збунето. Високи топки до Жиру не функционираат против одбрана со 5 играчи.

Пиоли нема решение за вакви екипи, технички ограничен и управата треба да размисли за друг тренер.
Џабе се 3 бода со Наполи кога лесно губат 4 со Болоња и Торино.
Било кој тим да дојде со ваква игра ќе си земе бодови.
Se slagam deka Pioli nema resenie za vakvi ekipi,ali sto mozese poveke da napravi denes? Realno igracite sto gi ima na raspolaganje se ograniceni,tolku im e kvalitetot i toa e. Kade be so Salemaekers sakas titula,so Diaz koj se odbiva od igracine ili so Mesias koj vredi 4m? Bas naprotiv smetam deka situacijata vo koja se naogame da se borime za titula e zasluga na Pioli bidejki uspea da izvadi maksimum od igraci so kvalitet za prva makedonska liga. Vo fiorentina ima po opasni ofanzivci.

Дали некој знае дали постои понекорисен првотимски полушпиц во Европа од Диаз?

Пет натпревари по ред со Калулу и Томори Милан нема примено ниту еден гол.
Но сега многу кристално јасно се гледа колку фали Хакан и зошто Милан токму поради тоа ја изгуби титулата тука.
Како сме ја изгубиле титулата кога според тебе ни за ЛШ немаше да се бориме? Баш ме интересира?

Мислиш 80 голови имаат дадено досега, а се помалку од нас. Да не беше Влахович ни пола ќе немаа од тоа.

Se slagam deka Pioli nema resenie za vakvi ekipi,ali sto mozese poveke da napravi denes? Realno igracite sto gi ima na raspolaganje se ograniceni,tolku im e kvalitetot i toa e. Kade be so Salemaekers sakas titula,so Diaz koj se odbiva od igracine ili so Mesias koj vredi 4m? Bas naprotiv smetam deka situacijata vo koja se naogame da se borime za titula e zasluga na Pioli bidejki uspea da izvadi maksimum od igraci so kvalitet za prva makedonska liga. Vo fiorentina ima po opasni ofanzivci.
И заслуга има и конкуренцијата.
Наполи иста ситуација, тие барем знаат да се справат со мали екипи.

Денес можеше да прекине со тие долги топки од голманот до Жиру кој беше сам.
Исто и минатиот натпревар со оставање на Диаз во игра и играње со нафрлени топки пак со еден во напад против 5 дефанзивци.
Со победа со Болоња сега ќе имаа право на кикс.

Може нападот не е Сити, вади максимум никој не го негира тоа, дека фали крило, ама фали и знаење пренесено од тренер.

Не знаат да се движат без топка, имаат лоши додавања, повеќе се потпираат на индивидуални играчи, чекаат фаул како денес Тео или грешка на противникот.

Кога беа во форма во декември/јануари на 4 натпревари имаа просек 3 голови по натпревар и доаѓа Специја која не дозволува да играат фудбал, тогаш нема план Б.

После тоа следува она газење на Лацио во купот, победа во дербито и пак губење бодови со Удинезе и Салернитана.

Сега победуваат со Наполи, Емполи екипи кои знаат да даваат голови, а не можат ништо против 5-3-2 одбрана.

Минатата сезона исто после натпревар со 7 гола играат 0:0

Многу малку и Тонали учествува во напад, а знае да додаде, да шутира, а се повеќе е назад и во напад се оди преку Леао, а денес да имаше уште 9 играчи како Тонали ќе беше друго.

хахахаххаха остајте го бе сале на раат, ќе нема кој да ме насмее у денот ако го банираат !
Иначе за мечов не знам стварно што да напишам а да не сте пишале више, повеќе работев отколу што го гледав, ме заболеа и очиве, Бремер каква класа ејјј одамна немам гледано такво стопериште, мада беше прегруб последни минути и буквално го затепа Жиру. Бар Интер да кикснеше некако ама ништо вака.. убаво пиша некој пред некое време у серија а групата, сите ко да не ја сакаат титулава, кој ќе освои е срамота, ништо чудно и Марли да го пиша тоа ама не сум сигурен.

@Io Sono Interista @Acid @Мистичен
кој е на смена ајде реагирајте тука,сите на форумов имаме различни мислења и несогласувања на некоја тема но тоа не би било причина да убедуваш други членови да пријават некого.
Ако некој треба да биде баниран тогаш тоа е Марли што потикнува ваков кукавички и нерегуларен акт.
Сите до еден би ве банирал да можам :love:

Две нерешени и види ги шо праат :pos: :pos:

Шо да се каже коа нападот ни умре овие 2 месеци, сеа ќе се истуриме на Џенова ич да не се секирате, 1-1 конечен резултат :icon_lol:

Оној Побега па душмански играње вчера, крвца ли му ебам негова...

Многу е ограничувачко и предвидливо играњето стриктно со еден класичен шпиц напред како што се Жиру/Ибра.
Во мртви моменти многу сме лесни за менаџирање како противник. Немаш идеја? рогај центаршут. Некако таква ни е играта против слаби екипи кога не водиме после 75та минута.
Вакви екипи лагано ги шљакавме кога не се знаеше кој ќе игра од ковиди/повреди и со каква постава ќе истрчаме.
Проблемот кај Пиоли е што ептен се ослонува на "калапот" и станува доста предвидлив, не ризикуваше последниве 2 утакмици кога од вселена се гледаше дека играта води кон 0-0.

Пиоли едноставно мораше овие утакмици малце по храбро и повеќе муда да покаже, колку и да е лимитиран со изборот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom