Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Saka da ti kaze ako se ispostavi da imaat tri tima isto bodovi, atalanta, milan i juve. Togas mini tabela se prai od ovie 3 ama ne znam koi se matematikite i kako milan bi izvisil od tuka.
Знам. Иде прво меѓусебен дуел, па гол разлика во тој дуел, после иде генерална гол разлика.. Затоа доколку Милан победи со Каљари во ниедно сценарио не може да извиси.

НЕ! Ако три екипи се со ист број бодови, се прави мини табела само со натпреварите од тие екипи. Во случај да само Јуве и Милан имаат ист број бодови, тогаш се гледаат меѓусебните дуели.
If two or more teams are equal on number of points, they are ranked by following criteria: head-to-head records (results and points), goal difference in these games, goal difference overall, most goals scored, draw. Јуветус е полош во х2х и со Аталанта и со Милан. Во случај сите 3 со исти бодови јувентус испаѓа. Дури се полоши во х2х и со Наполи.

Последно уредено:
Во различен термин играат, а сите се борат за исто. Ние сме последни и ќе се знае и Каљари дали им требаат бодови.

Арамиите најслаби во меѓусебни, отпаѓаат со исто бодови освен ако Наполи не се изглупираат последните две, а овие да победат.

Џабе сите математики кога е толку едноставно ако ги тепаат и двете се пласираат сигурно.

Ако Милан и Аталанта тепаат наредно коло во ниедно сценарио на крај не може сите 3 екипи да имаат исто бодови. Едина шанса за јуве во тој случај ќе е наполи да изгуби бодови.

Megjuseben duel e prvo, posle e gol razlika sto ne e jasno :)

Во право се Али Паша и Шевагол. Милан со победа против Каљари не е 100% сигурен.
Ако се створи мини табела со исти бодови на Милан, Јувентус и Аталанта, Милан е 5ти во таква ситуација. Таму не се рачунаат просто меѓусебните дуели само, туку има и други параметри каде Аталанта би имала 7 поени, Јувентус 4 и Милан 3.
Нормално све ова е под прашалник затоа што претпоставува Аталанта да изгуби од Џенова, да го тепа Милан, а Јувентус и Наполи да ги тепаат двете до крај.

Ако Аталанта не изгуби од Џенова, а Милан тепа со Каљари, тогаш е миљон посто сигурен. Ако Наполи не ја тепа Фиорентина, или Јувентус не го тепа Интер, а Милан тепа со Каљари пак сме сигурни. На крајот на краиштата не знам зошто од старт ја отпишуваме онаа со Аталанта. Милан од последниве две утакмици може да се надигрува со Аталанта. Ако Џенова ја тепа Аталанта, нам би ни одговарало и нерешено.

Се на се, најбитно е да си тепаме со Каљари. Ако тепаме, шансите да отпаднеме се премали, едноставно миљон случајности треба да се десат за да отпаднеме во таква ситуација.

Последно уредено:
Мене овој за следната сезона ми е најлош. Иако и не ми е многу битно каков е дресот... и така ги менуваат секоја година. :)

E1RcQ-GVUAIpG73

Барем не е како `рѓата на јувентус и како икс,нула чаршафот на интер. И првиот на интер со тоа громовите од сезонава е тешка смешка.

Ако Милан и Аталанта тепаат наредно коло во ниедно сценарио на крај не може сите 3 екипи да имаат исто бодови. Едина шанса за јуве во тој случај ќе е наполи да изгуби бодови.
[emoji16]

19fde6ce1fc848c7636f45f4432751eb.jpg

И со последниве две добро изиграни не ме убеди дека заслужува да остане.

И со последниве две добро изиграни не ме убеди дека заслужува да остане.
Еј убоо е да се има ростер, мене боље ми е Диаз да влезе од клупа него Крунич... Боље ми е да се даде 15 за Далот него да го глеам Де Амброзио или Хисај...

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Еј убоо е да се има ростер, мене боље ми е Диаз да влезе од клупа него Крунич... Боље ми е да се даде 15 за Далот него да го глеам Де Амброзио или Хисај...

Од тоа што сум глеал Хисај за Далот е Маркос Кафу лично и персонално, башка и на фри трансфер е.
Далот буквално ништо не изигра цела година. Не мора Милан да му ги пере гревојте на Манчестер што платија 30 мил за црепов

Не е убо само да влезе од клупа треба и нешто да изигра кога ќе биде на теренот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom