Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Pioli kolku kasni so izmenive..cela sezona se gubi. Pa na dobien mec on cuva igraci i ceka do 80 da pravi izmeni.
Isto e koga se branime on pak ne iskoristi..denes me iznenadija so ovaa pobeda..se vrakjame od Torino so 10:0 skor :)

не памтам да сум гледал утакмица во серија А 6 0 да сме тепале некад

Ах бе младино
derby-6.jpg

Уште кога се правеше у
Ако не беа повредите Милан ќе се бореше за титула. Или не? Ист е муабетот...
Ама ако не беа повредите, а и вирусот и играњето во ЛЕ по групна фаза.

Многу работи не требаше да ги има за да држеа чекор за титула.
Не знам дали друг тим ќе преживееше со толку повредени.

Овие два натпревари потсеќаат на оној тим од јуни до ноември. На крај ќе испадне дека нов дефанзивец и Тео и Ребич во форма се многу побитни од Хакан.

Имаа клучни победи со Рома и Верона со пола повредени играчи, ама тим кој сака да се бори за титула мора да земе максимум бодови од Специја, Удинезе, Сасуоло, Сампдорија, Парма, Џенова.

Сеа значи со победа над Каљари директ ЛШ ќе значи?

Ne so pobeda nad Caglari ne sme 100% vo CHL , treba Atalanta da ne izgubi vo Genova ,
Ako Juve gi pobeduva 2 meca 78 boda
Atalanta so poraz vo Genova so pobeda nad Milan 78 boda
Vo mini tabela Milan e aut , taka barem se pisuva po twiter

Подобар меѓусебен имаат со арамиите и со 78 сме пред нив, а Аталанта не не интересира.

Ne so pobeda nad Caglari ne sme 100% vo CHL , treba Atalanta da ne izgubi vo Genova ,

Od Juve sme sekako podobri taka da nema veze toa..

Уште кога се правеше у

Ама ако не беа повредите, а и вирусот и играњето во ЛЕ по групна фаза.

Многу работи не требаше да ги има за да држеа чекор за титула.
Не знам дали друг тим ќе преживееше со толку повредени.

Овие два натпревари потсеќаат на оној тим од јуни до ноември. На крај ќе испадне дека нов дефанзивец и Тео и Ребич во форма се многу побитни од Хакан.

Имаа клучни победи со Рома и Верона со пола повредени играчи, ама тим кој сака да се бори за титула мора да земе максимум бодови од Специја, Удинезе, Сасуоло, Сампдорија, Парма, Џенова.

На крај ќе испадне дека никој посебно не е клучен, ниту еден не изгира константно добро цела сезона. Сите имаа блесок и големи падови (сигурно и ради повреди), иако до пред неколку дена немаше ни кој да повлече и тоа беше најлошиот период за Милан. Така да, и покрај сите слабости на Пиоли, повеќе за овие резултати е заслужен систем, отколку индивидуални квалитети. Инаку со толку повреди и тргни-застани немаше да имаат вака големи шанси за ЛШ.

Всушност имам малку сменето мислење, колку и да имаат некои фудбалери одреден квалитет, ниту еден нема толку за да е незаменлив или тешко заменлив. Ова го мислам и за Хакан, па не треба да му се остави простор да уценува. Иако уште мислам дека со Бенасер и Ибра се "најфудбалски" потковани во Милан. Но, ова се преголеми осцилации, иако за него и Бенасер најголем проблем беа повредите и ковид.

И знам дека тешко некој да се сложи со мене, но ако се земе некој просек од цела сезона, за мене Калабрија е најдобриот. Нормално, тој е "само" десен бек, но според мене има најдобра оценка за оваа сезона. Убедливо најпотценет.

Со победа над каљари не сме 100% во ЛШ туку 1000% сме. Подобар меѓусебен скор.

Se pravi mini tabela od site tima koi imaat ist broj bodovi...bidejki Milan hipoteticki ako izgubi od Atalanta ke ima pomal broj na bodovi od taa mini tabela, ke bide treto rangiran, t.e. petorangiran,(napoli da gi pobedi dvata natprevari, Juve da pobedi Inter i drugiot natprevar, a Atalanta da e porazena od Genova)...mnogu tesko da se ostvari ova scenario, no postoi kako moznost..

Se pravi mini tabela od site tima koi imaat ist broj bodovi...bidejki Milan hipoteticki ako izgubi od Atalanta ke ima pomal broj na bodovi od taa mini tabela, ke bide treto rangiran, t.e. petorangiran,(napoli da gi pobedi dvata natprevari, Juve da pobedi Inter i drugiot natprevar, a Atalanta da e porazena od Genova)...mnogu tesko da se ostvari ova scenario, no postoi kako moznost..
Не. Ако Милан победи со Каљаљи во ниедно сценарио нема да е петтопласиран макар и јуве со по 10-0 да ги тепа последните 2 натпревари. H2H се гледа прво. Во кое сме подобри од јувентус.

Не. Ако Милан победи со Каљаљи во ниедно сценарио нема да е петтопласиран макар и јуве со по 10-0 да ги тепа последните 2 натпревари. H2H се гледа прво. Во кое сме подобри од јувентус.
НЕ! Ако три екипи се со ист број бодови, се прави мини табела само со натпреварите од тие екипи. Во случај да само Јуве и Милан имаат ист број бодови, тогаш се гледаат меѓусебните дуели.

Saka da ti kaze ako se ispostavi da imaat tri tima isto bodovi, atalanta, milan i juve. Togas mini tabela se prai od ovie 3 ama ne znam koi se matematikite i kako milan bi izvisil od tuka.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom