Ако се сеќавам добро Милан плати 16-18 милиони за пазајмицата на Игуаин. А тоа беше за цела сезона. Тоа значи дека пола од тие пари сеа ги дужи Јувентус или Челзи, по некоја логика, затоа што е прекината на пола. Има веројатност како што пишуваат медиумиве заради тоа Челзи да напраи попуст за тие 35 милиони откуп, договорен за Бакајоко.
Како и да е, останала таа цифра или не, ако Бакајоко продолжи вака уште месец - месец ипол, поготово на дерби утакмициве кои следат, Милан мора да го откупи. Од ова досега, Бакајоко е подобар играч од Кеси. Барем во моментов. Пак ќе речам, ако продолжи вака, јас ладно би жртвувал еден од среден ред као Хакан рецимо за да се откупи Бакајоко. И добро е што не е обична позајмица и што Челзи мора да прифати откуп, ако Милан понуди. Со тие обичните позајмици на Галијани личевме на Витесе, жива срамота.
Се спомнуваат уште два трансфери после Пјатек. Крило обавезно, а и средњак поготово ако Бертолачи паразитот прифател трансфер во Џенова.
Мене искрено не ми е јасно каде се изгуби тој третиот напаѓач којшто ни требаше, затоа што сеа со Пјатек и Кутроне пак со двајца само ќе бидеме. Ништо чудно да избацат некој чуден трансфер, позајмица некоја за трет напаѓач. Па така и нема логика све тоа што се пишува дека Милан може да игра со треквартиста и двајца напред, затоа што немаме ние ростер за таа формација.
Јас би сакал да се земе јако, брзо и пробивно крило, затоа што такво немаме и да се земе трет напаѓач. Средњак не е хитно, затоа што Биља се враќа, а и турчинот може да покрие на тие позиции во среден ред. Боље така отколку панично и ради реда да се донесе некој сумљив лик.