Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Со години немамо голгетер, и у тоа што ќе се уложи и тоа не успева и упорни се бараат пак напаѓач место да бараат играчи ко Иско, Верати, Депај (онаке ми дојдоа на памет) тие пак ќе фрлат голема сума на напад и пак ќе се чека од Кесе и Бакајоко да напраат акција.. Среќа па ете го Пакета, ја у него се молим да го биде... барем пола од Кака :)

Инаку ја одма би го дал Игуаин ако го земаат Пјатек, штом се плаши Милан дан не го откупат на лето па да се врати у Јуве па пак да го шутнат нека си лета уште сеа ама бар на Јуве нека им даде гол [emoji16]

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Го купија и ќе оди во Монако.

Се преговара за Пиатек, позајмица со право на откуп и исплата на 3 години. Чим запнале за него нека ризикуваат со уште една скапа позајмица.

Sent from my Xiaomi Mi A1 using Tapatalk

Тогаш нашиве нека го земат Фалкао, поарен ќе биде од сите вие

Е да бе Монако се борат за опстанок, не знаат каде тераат и ќе го продаваат Фалкао. Трансфер цел на претходната управа, а со оваа новата нема шанси за него и бараат помлади играчи од кои во иднина ќе лапаат пари.

Можно е Игуаин да не игра во суперкупот.

Значи ако добро разбрав, Леонардо го молеше цело лето Јуве за Игуаин, него му ветија дека ќе биде одкупен гарантирано, инаку не би давале толку паре за позајмица.

За после неполна полусезона да почне да вика дека не е сигурен дека ќе го одкупи ако не влезат у ЛШ ( може да му текне не би било лошо дека за тоа ни треба подобар тренер), за на крај да покаже прст само кон Игуаин.

Ако не влезат у ЛШ немало да го одкупат, а сега има пари за скапа позајмица и 40 милиони за факинг Пјатек кој до вчера играл у Термалица Б-Б и дал 9 гола у една полусезона.

И бонус да се продаде Чаланоглу да се соберат паре за Пјатек.

Пошто место Чаланоглу ќе играл свемирскиот талент Пакета, бог и батина фудбала лично и персонално.

И вие свите сте ок со тоа, демек супер бе Пјатек, тоа, браво.

Хрк пу, треба да ви се вратат на вас Галијани и Берлускони, не заслужувате ништо подобро :icon_mrgr:

Кој е па овој сега? [emoji2955]

Milan had contacts with Club Brugge yesterday for Arnaut Groeneveld. The goal for both clubs is to find the right formula for a possible transfer of Groeneveld to Milan.

Sent from my Xiaomi Mi A1 using Tapatalk

Да се загуби играч како Игуаин на сред сезона која на некој начин ти е да се биде или не, во смисла на влагање во ЛШ е огромна загуба. Освен што е загуба од такмичарски аспект, во квалитет, удар е и врз имиџот на клубот, врз имиџот на овие звучни имиња во менаџментот као Малдини, Леонардо и Газидис и удар врз имиџот на Елиот кои као имаат огромни амбиции за враќање на Милан на врвот.

Амбиции кои Елиот реално, ги покажува засега. Засега имам појше причини да им верувам отколку да не им верувам. Враќањето на Леонардо и Малдини, и носењето на Газидис кој беше најплатен CEO во лигата со најмногу пари во Европа, се назнака за тоа. Без разлика што мислиме за Газидис и Арсенал, во негов домен, тој е врвна класа. Носење на скоро 40 милионски играч во зимски преоден рок, реално прв за нив, исто така. Ама нема врска, тоа е друг муабет, за друга прилика.

Ама да се изгуби човек, лик као Игуаин на сред сезона и не е толкава загуба. Реално, ликот е пичка. Играчиште, класа напаѓач и све тоа ама пичка од човек. Сеа ќе оди во Челзи и за две години ќе му текне дека сака да се врати дома во Хуракан пичкеси материне и истово ќе го праи. Никаков професионалец. Исто вака шупачки замина и од Наполи, се сеќавате. Океј, ќе речете има причина. Ама тој треба да е професионалец бе брате! Ова можеше да го напраи во јули, не мораше сега. Се сеќавате на пресот кога го презентираа? Што збореше за Челзи? Што рече, зошто дошол во Милан? Тој не знаеше кај иде? Не знаеше со кого ќе игра? Не знаеше дека Милан тек праи тим за ЛШ? Што очекуваше, во јануари Бејл да го донесат? Нејмар? Сите навивачи се крстевме во Игуаин, дека тој е едина класа во тимот после долго време, ќе дае клучен придонес за влез во ЛШ, тој испадна пичка најголема. Па носи се со товарот бе гомно едно, знаеше каде идеш и што се очекува од тебе!

Изјавата на Леонардо, дека откупот зависи од пласман во ЛШ јас појше ја глеам као дипломатска и обид за да го стегне, да го мотивира да се труди, отколку што е реална. Кој ти плаќа 35 милиони за позајмица за да не го откупи после? Копилето после утакмицата со Јувентус изиграва болно пиле. Јас сум појше на страната на Леонардо во ситуацијава. Брату, донесен си да бидеш воџа во тимот, да даеш све од себе, да не внесеш во ЛШ! Никој не те донесе со сила, знаеше каде идеш и во што влагаш, го збореше и самиот тоа на пресот. Епа така и понашај се бе копиле едно. Води го тимот, биди првиот играч, не ми изигравај примадона, јебем ти све да ти јебем. На пресот кога збореше против Челзи и како ќе биде предводник на враќање на Милан во ЛШ, не го знаеше ростерот на Милан?! Не знаеше дека некад можда и со Борини ќе мора да игра? Па тој не беше купен на први јули, па да го заебаа, му ветија, а не донесоа играчи. Беше купен на 15 дена пред истек на рокот и имаше време да одлучи за се.

Какви и да се причините, колку и да се реални и разбирливи, Игуаин е 100 милионски играч, професионалец и вака не смееше да се испонаша. Немаше да се лутам ако ова се десеше на крај на сезона: не сум задоволен од амбиентот, не сум задоволен од соиграчите и тимот, немам време за губење, сакам да си одам. Оди, еби си мајката. Ама на сред сезона вакво пичкарско понашање? Знаеше во што се впушта копилето, треба да имаш топки да се носиш со оечкувањата и притисокот. Тој очигледно ги нема. На крајот на краиштата, тој го прифати трансферот летоска, ги знаеше сите услови.

Којзнае дали Пјатек ќе продолжи како што почна сезонава. Којзнае дали пак ќе има ваква или слична сезона. Еве го Белоти искуството, блиску е. Една сезона врвна, после тоа нигде и никаде. Ризик е со него, ама е најдобро можно решение во моментов, во овој теснец во кој не стаи нервозното копиле. Во јануари тешко се купува, а мора да се купи затоа што копилето сака одма да си оди, па јас не гледам кое е посигурно, подобро и подостапно решение од вториот најдобар стрелец во Серие А после Роналдо.

Секогаш сум за тоа да не се чуваат во тим играчи ако не сакаат да бидат тука. Па кој сака нека е и каков сака нека е играч. И Бонучи посакал да си се врати во Јуве уште одма, па бар остана до крај на сезона и се избламира заедно со Милан, заврши едвај 6ти.

Потезите на Милан во изминатиов период, на газдите и менаџментот ми даваат појше причина да бидам оптимист отколку песимист. Сега засега барем.

И да се знае, јас не сакам вечерва да игра Игуаин. Боље стави го Кутроне, нека гризе детето отколку да го глеам копилето како хистерише, трчкара и се курчи на последната утакмица во Милан.

Ваков или таков, во криза или не, пропаднат или не, заборавен или не, на стара слава или не, со Гатузо тренер или не, со чарки помеѓу CEOто и спортскиот директор, Милан е Милан, се уште барем, величина во фудбалот и ниту еден играч, па колку сака нека е добар, не смее и не може да биде поголем од тимот. Ако ништо друго заради поштовање кон милионите навивачи! Поготово не копиле и смече како Игуаин. Очигледно, не му палеа дресови во Неапол за џабе.

Последно уредено:
Во Арабија има 30 степени моментално. Али Игуаин нежен со здравјето, слаб имунитет, настинал, кашлал. Или ради промена на клима или нервна база, наравно.

Милан под хитно да го смени тој директорот за комуникации, тоа шупчето Фасоне што го донесе. Ваквите “процурени“ информации се за греота. Заедно со овој настинатиот во пакет и гитла. Играме финале за 2 саати, никој не збори за тоа, сите за копилето хистерично пишуваме ебати шупакот ебати.

Јас имав впечаток дека се имаат договорено да го пуштат, ама му побарале овие два натпревари да оди со тимот, да си изигра професионално и да му помогне на тимот. Така немаше да има вакви проблеми, ама изгледа уште нема добиено конечно зелено светло, па се влечат по весници.

Нека си ебе матер дебелиот нека крши глава у Челзи. Реално стилот на игра на Милан не му одговара, за овој Милан треба тип на играч како Фирмињо, што знае и назад да игра. Пиатек е добар, може да стане одличен али и он е бокс играч, чекач иста песна ќе биде.

Нема добиено зелено светло и не сакаат да го пуштат додека не најдат нов напаѓач. Никако не се ни со сила да го држат играч кој сака да си оди, а ни пак да остават се на Кутроне.

Немам ниедна забелешка за играта. Сосема солидно играме, дури и подобро од тоа што очекував, барем досега.
Пакета нека продолжи вака, супер разигрува, не тупи, одличен преглед. Да се надеваме дека ќе продолжи ко што играше ова прво полувреме.
FORZA MILAN!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom