Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Импресивно издание вчера, иако резултатот не делува така. И тоа против сампдорија, екипа што реално и не е така лоша и важи за една од посолидните "просечни" екипи што се тука некаде горен дел на табела.
Можеа лесно со еден пацерски гол на контра да се повлечат и после да се фаќаме за глава со нивен бункер од игра.

Се глеа бе дека се физички поспремни и тоа како, посебно после дуелот у четврток што го имаа. Не дека се истрошија нешто ептен у четврток, ама сепак 2 дена луфт и плус 90% беа првотимци, само две промени - монтоливо и родригез (кој одигра 30ина мин у четврток). Тоа што го видовме вчера од физички аспект мене ме импресионира. Монтоливо ако го заприметивте у прво се искина од трчање, имаше одличен соло продор од 30 метри после одземена топка одамна нема толку газ испотено за едно полувреме. Второ, после 60та падна.
Биља заличува на нешто у задно време, мора да се признае. Се глеаше бе пресингот кој го фураа и налетот што го имаа у прво дека станува збор за друга екипа.

Пак ќе кажам, штета што не влезе пречката на Хакан. Заслужи дечкото таков гол што ќе му ја крене самодовербата, која и овака му е знатно крената.
Го нема она гушење и гужвање на средина со 3-5-2. Повеќе простор, побрзо ослободување од топка и поголема флуидност во напад , а во одбрана повеќе трчање и одличен пресинг. Тоа е за пофалба. И мислам дека под гатузо задниве кола милан игра топ, и покрај навидум неимпресивните изданија (победи 1-0, 2-1 и слично). Сепак огромна трага има остаено копилето аеропланинско со таа негова 3-5-2 и таа одвратна насмевка и лажен оптимизам. Да му се посерам на таа насмевка никаква.

Сусо е малце ван форма, вчера имаше роналдињо потег кога скрши кичма на двајца по десната страна. Но се глеа дека има желба и посакува да дае гол/асистенција. Тоа под монтела го немаше никој у екипа.

Кутроне драги мои, колку нам и да ни се допаѓа, е poacher со инзагиев осет за гол и ништо поише (барем засега). Детево мора физички и технички многу да работи. Единственото нешто што го држи у живот е осетот за гол. Ама за да биде константен и првокласен шпиц мора да стане подобар у игра со глава, да се гради подобро или технички да се подобри и да стане поексплозивен, кога веќе е ограничен по габаритност.
Ако приметивте вчера ниеден воздушен дуел не доби детето.
Но, сеа да не испадне дека ја го ругам, дете е уште и сеа за сеа е најдобар напаѓач у тим (можеби бидејќи другиве се апла надвор од форма и се незаинтересирани). И локатели така лани на beginner's luck и на еуфорија се протурка, па оваа сезона е малку потивок. Мора стратешки да се работи со детево и да се види што и како сака да се постигне со него.
Ако се фура 4-3-3 и следна година нешто као Наполи со 3 ниски играчи напред, ондак мора стриктно да работи на игра со топка и брзина/спретност. Но пак ќе кажам, мора плански да се работи. А ако се мењаат тренери на секои 6 месеци со нови концепции и оние младичи што ги иаме ќе се посерат.

И да, од авион се глеа дека Гатузо секојдневно бил или сеуште е у контакт со Карло. Од сенка он ги дава инструкциите. незнам дали вие го приметивте фактот, ама ја сум убеден дека многу од она што го глеаме на теренот и надвор од него е по допрен глас од дон Карло (или може мене така ми се чини) . :D

И со 3 гола предност не смеат да го одморат цел тим. Лудогорец нема што да ризикува и ќе одат на се или ништо. Ако на почеток примиме гол нашите ќе бидат под притисок.
Нека не се глупира Гатузо, Абате + Мусачио + Запата + Антонели + Монто + Локатели + Силва + Борини се океј играчи против фармерите, нема што да се плашиме, не заебавај Лудогорец е една од најслабите екипи во ова натпреварување, а нас потоа ни следат Рома Лацио и Интер, подобро нека одмара четврток што може, за да се фокусира на Рома, мора да се извади добар резултат од таму затоа што многу ќе значи на атмосферата што се создаде.

Кај шумариве може да идат на клин шит и да гледаат ако може 0-0 да заврши без многу замарање за да имаат кондиција за со Рома,Лацио и Интер.

и не би влетал со преголем ентузијазам у наредниве утакмици со очекување дека ќе ги тепаме рома лацио и интер, можат за брзо време да не симнат на земја овие екипи, пошо и покрај добрите партии сеуште имаме слабости у екипата.

и не би влетал со преголем ентузијазам у наредниве утакмици со очекување дека ќе ги тепаме рома лацио и интер, можат за брзо време да не симнат на земја овие екипи, пошо и покрај добрите партии сеуште имаме слабости у екипата.

Ја искрено и покрај добрите резултати периодов, очекуем Рома да не отвори ка паштета, од тие ловечките.

Интер од друга страна е поочаен од нас, све може да биде тамо, а Лацио ќе го плеснемо.

Пошто онакви испади ко она 4-0 против нив ни се дешава еднаш у 20 године, не памтим некоја екипа да ни е поредовен пациент од нив

Ја искрено и покрај добрите резултати периодов, очекуем Рома да не отвори ка паштета, од тие ловечките.

Интер од друга страна е поочаен од нас, све може да биде тамо, а Лацио ќе го плеснемо.

Пошто онакви испади ко она 4-0 против нив ни се дешава еднаш у 20 године, не памтим некоја екипа да ни е поредовен пациент од нив

Незнам што да очекувам од тие три средби. бидејќи сите екипи играат апла топло ладно периодов.
Бидејќи овој "реформираниот" милан досеа не одиграл дерби или тешка утакмица освен со интер у купот, и со лацио дома двете и со фиорентина на гости... утакмици што не се баш хардкор а тие сите биле нерешени освен тесната 2-1 со лацио (интер ги тепавме после екстра тајм). Тој факт ми дава до знаење дека треба претпазливо да се влезе со очекувањата овие недели и да не се лета многу високо.

Се што сакам да кажам е дека баш сеа ќе се види колку уствари милан е реформиран и препороден, иако и оваа низа досега што ја врзавме е исклучителна, со оглед на тоа дека гатузо ни е тренер и каква мизерија бевме претходно.
Дополнително срање на сезонава ќе биде ако недај боже некој од централниве се повреди на неколку недели со што ќе се избаци од ритам целата одбрана, јер засега они се столбот на екипата, а овие другиве се тешки греачи на клупа.. Мислам на ромањоли и бонучи.

И да, треба да се калкулира овој период. Бидејќи стварно неаме квалитет и снага за да догураме до 4то место и да идеме далеку у ЛЕ. Бидејќи не ми се релевантни утакмиците со спал,каљари и сампдорија вчера, и реално не се мали шансите од Лион, Марсеј, Билбао или слични екипи да испаднеме. Арсенал или Атлетико мислам дека ќе не напунат ко што објасни ти - аргета паштета style.

Последно уредено:
Незнам што да очекувам од тие три средби. бидејќи сите екипи играат апла топло ладно периодов.
Бидејќи овој "реформираниот" милан досеа не одиграл дерби или тешка утакмица освен со интер у купот, и со лацио дома двете и со фиорентина на гости... утакмици што не се баш хардкор а тие сите биле нерешени освен тесната 2-1 со лацио (интер ги тепавме после екстра тајм). Тој факт ми дава до знаење дека треба претпазливо да се влезе со очекувањата овие недели и да не се лета многу високо.

Се што сакам да кажам е дека баш сеа ќе се види колку уствари милан е реформиран и препороден, иако и оваа низа досега што ја врзавме е исклучителна, со оглед на тоа дека гатузо ни е тренер и каква мизерија бевме претходно.
Дополнително срање на сезонава ќе биде ако недај боже некој од централниве се повреди на неколку недели со што ќе се избаци од ритам целата одбрана, јер засега они се столбот на екипата, а овие другиве се тешки греачи на клупа.. Мислам на ромањоли и бонучи.

И да, треба да се калкулира овој период. Бидејќи стварно неаме квалитет и снага за да догураме до 4то место и да идеме далеку у ЛЕ. Бидејќи не ми се релевантни утакмиците со спал,каљари и сампдорија вчера, и реално не се мали шансите од Лион, Марсеј, Билбао или слични екипи да испаднеме. Арсенал или Атлетико мислам дека ќе не напунат ко што објасни ти - аргета паштета style.
Со кои играчи и шпиц ќе не напунат Арсенал жити се? Со Велбек? Ај за Атлетико држи вода муабетот ама Арсрнал не заебавај.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Со кои играчи и шпиц ќе не напунат Арсенал жити се? Со Велбек? Ај за Атлетико држи вода муабетот ама Арсрнал не заебавај.

Не заебавај арсенал, доколку е целосно фокусиран и посветен а не како Наполи против Лајпциг, ќе ни го начукаат као странец што рока кур*а у дион у саботна вечер.

Едно ниво се над нас и тоа е факт. Сеа зборам ако играат со full focus.

Не заебавај арсенал, доколку е целосно фокусиран и посветен а не како Наполи против Лајпциг, ќе ни го начукаат као странец што рока кур*а у дион у саботна вечер.
Секако дека тоа Арсенал ќе го направи секако.

Има многу незгодни тимови и ова е поинтересна сезона во ЛЕ. Нема екипи како Краснодар, Ростов, Гент, Генк.

Should Marco Storari decide to end his Milan spell by the end of this season, Milan will look to bring Brighton goalkeeper Tim Krul, whose contract with the Premier League side expires in the summer [Corriere della Sera]

Gattuso tested this Xl today:
Donnarumma; Abate, Zapata, Romagnoli, Antonelli; Kessie, Montolivo, Locatelli; Borini, Silva, Cutrone.

Денес Ли искочи со изјава да демантира глупостите што ги пишуваше дека банкротирал.

Should Marco Storari decide to end his Milan spell by the end of this season, Milan will look to bring Brighton goalkeeper Tim Krul, whose contract with the Premier League side expires in the summer [Corriere della Sera]

Gattuso tested this Xl today:
Donnarumma; Abate, Zapata, Romagnoli, Antonelli; Kessie, Montolivo, Locatelli; Borini, Silva, Cutrone.

Gluposti namesto da go vratat Plizzari oni Krul ke go zimale.

Musacio ima nekoja povreda zatoa ke mora sa igra izgleda Romagnoli. Interesno da vidime kako ke funkcioniraat Silva i Cutrone.

Gluposti namesto da go vratat Plizzari oni Krul ke go zimale.

Musacio ima nekoja povreda zatoa ke mora sa igra izgleda Romagnoli. Interesno da vidime kako ke funkcioniraat Silva i Cutrone.
Не се воопшто глупости. Плицари ќе оди па на позајмица за да може да игра повеќе. Вака ако остане тешко дека ќе добие некоја шанса. Крул за 3 голман воопшто не е лоша опција.

Тим Крул еднo време беше дoстa дoбaр вo Њукaсле и зa Хoлaндијa мислaм декa брaнеше,штo му се десилo пa дa гo рaчунaaт зa трет гoлмaн,зaр е пoлoш oд Дoнaрумa пoстaриoт.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom