Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Во напад е покорисен од Абот, а во одбрана прави грешки.
Искина само против Лацио, а нормално дека ќе се руга за глупиот црвен картон кога после тоа со играч помалку изгубија 2 бода.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ете го калабрија што го ругавте после црвениот.Задниве 5 утакмици има повеќе асистенции од абот у цела кариера.
И за малу ќе свирнеа пенал ради руката и ќе се усереше пак [emoji23] али уште има време да го напрае тоа...

Интересно прво полувреме, промашен пенал, гол, поништен гол... два пута вар...
У второ мора до кј 60та уште едно голче да не биде драма на крај [emoji848]

Sent from my MI 5 using Tapatalk

И за малу ќе свирнеа пенал ради руката и ќе се усереше пак [emoji23] али уште има време да го напрае тоа...

Интересно прво полувреме, промашен пенал, гол, поништен гол... два пута вар...
У второ мора до кј 60та уште едно голче да не биде драма на крај [emoji848]

да да да :D
ова го пишав одма кога падна голот. :D

заслужи турчинот таков еврогол... Под гатузо на крилна позиција игра ептен солидно, штета што не ги круниса добрите партии у последно време со гол на колото.

Сеуште не ми се верувa кoлку е прoменетa игрaтa нa Милaн сo дoaгaњетo нa Гaтузo.
П.С. Хaкaн зaслужи гoл дa дaде,кеиф ке ми се нaпрaви дa здрви oд слoбoден,вo Леверкузен нели бил пoзнaт пo тoa.

Ги убивме начисто. Хакан ја игра животната, а овој Калабрија пак ќе кажам - се дрогира. Браво момци, многу важна победа. Се гледа тимскиот дух, Гатузо можеби е најобичниот тактичар на светот ама знае да го извади најдоброто од секој поединец, а тоа е она што ни фалеше сезонава, има силен дух овој тим.

Натпревари кога имаат шанси за уште неколку голови и само 1:0
За малку фалеше Сампдорија да казни во 90 минута. :D

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Hakan i Rodrigez otvaraat dosta prostor i za Suso..prethodno se igrase samo desno preku Suso..Bonaventura igraciste.

Calabria odlicna utakmica..botot nema da zaigra vekje. Ne pretnaa Sampdoria ali trebase uste eden da dadat i mirna glava..seedno 10 bez poraz ne e loso

Да не го урочам ама Ромањоли у каква форма игра брате мој топка не мине играч неможе да се заврте кога се залепе до него браво, одбраната ни е коска задовлен сум и од Биља денеска секаде го имаше, додека Монтоливо до 70 мин и клапна батето неможе веќе за од клупа можеби ке биде малку по корисен.

Чалханоглу играчина денеска најдобар со Бонавентура страшно дуо по левата страна како у офанзива така и у дефанзива, Сусо на моменти ногу ја пимпла топката комплицираме си ги работите сами, некогаш може ова многу да не чини. Се на се добро е +3, нека се одморат сеа за реваншот нека пуште втора постава и одеме во Рим зашо да не по 3 бода :D :D

Мислам дека нема да згрешам ако кажам дека ја одигравме најдобрата утакмица оваа сезона, штета што изостана реализацијата. Ако за претходните утакмици со Лудогорец и Спал не ми беше јасно како ги добивме со 3 и 4:0 (буквално се што шутнавме влезе), денес не ми е јасно како Сампдорија си оди со само 1 примен гол од Сан Сиро. Промашен пенал, поништен гол на Бонучи (оправдано), пречка на Хакан и уште 3-4 чисти позиции за истиот, шансата на Калбарија кога одбрани Вивиано ... нејќеше да влезе за втор гол маму и ибам. :D На крај можеше да го изедеме за сите пари, но за наша среќа се извади од памет оној од Сампдорија кога виде во каква шанса се наоѓа. :brlav:

Играта на целиот тим е подигната за неколку нивоа, но страшно е колку напредува Хакан од утакмица во утакмица. :cuc: Денес без дилема најдобар и најопасен поединец беше од наша страна, иако и играта на останатите не е за потценување. Пример одбраната делува се подобро и подобро (Калабрија искина денес), средниот ред исто така го крева нивото на својата игра, едино Сусо некако падна во последно време. Денес најслаб поединец од наша страна и мислам дека Гатузо згреши што не го замени со Борини. Некако ми се чини дека и он е свесен дека игра под своето ниво па почнува да форсира некои шутеви кои немаат никаква поента. Во секој случај очекувам и сигурен сум дека ќе ја врати и он старата форма.

Андре Силва конечно нешто изигра. :popce: Денес за оние 20ина минути што ги изигра прикажа многу повеќе од Кутроне што треба сите да не радува затоа што ако така продолжат и двајцата ќе добиеме двајца напаѓачи кои што ќе се надоплнуваат кога на едниот нема да му е денот.

Oва беше врв на се хахаха му го зема знамецето да му го поправи бе, абе ало која професионалонст нема ли друго знаме да му се даде на судијата 10 минути го чекат да го среди таму, се смрзнаа овие на терен :pos:

upload_2018-2-18_23-39-35.png

Гатузо на интервјуто неколку денови пред утакмицава рече дека на Кутроне му требала девојка за да води љубов со него и види денес шо се дешава..

Не бе луди се ова жабариве :pos::pos::pos::pos::pos:

Bonaventura: 'Milan are a team now'
Bonucci: 'Gattuso made Milan'
Leonardo Bonucci thanks Gennaro Gattuso for transforming Milan and his own career. “We weren’t a team before him and also lacking physically.”
Gattuso: 'Easy to Coach this Milan'
Gennaro Gattuso gave credit to Milan players for their turnaround this season. “Right now it’s easy to be their Coach, but tomorrow we start from scratch.”

За со Лудогорец сеа:

А.Донарума
Абате - Запата - Мусачо - Антонели
Кесе - Монтоливо - Локатели
Сусо - Силва - Борини

3-0 резултат имамо, може да го извади овој состав, мора да одмара дека играмо викенд со Рома а после у куп со Лацио...

И со 3 гола предност не смеат да го одморат цел тим. Лудогорец нема што да ризикува и ќе одат на се или ништо. Ако на почеток примиме гол нашите ќе бидат под притисок.

Иначе Ромањоли најдобар трансфер направен во изминатите сезони и многу напредна како партнер на Бонучи.
Хакан исто ако продолжи вака е грабеж за 22 мил како и што пишав уште кога го купија. Почнува да се враќа во форма.

На лето мора да се земе некој млад како Тореира или оној Диавара од Наполи. Диавара е голема грешка на претходното раководство што не го земаа од Болоња за 14-15 мил. Сега Наполи чека понуда од 40-50 мил од екипа од ПЛ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom