Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Многу битно второ полувреме е ова.
Со евентуална победа сме едноцифрено одалечени од местата што водат у ЛШ, под претпоставка дека Лацио ќе загуби од Наполи. А и Интер како што се у лоша серија, ништо чудно и утре да флопнaт со Болоња.

Мора да шибнат уште еден гол и комотно да ја затворат до крај. FORZA MILAN!

Koj saka neka kaze,Gatuzo gi spremi kako konji.moze nemaat kojznae kakov kvalitet ama trcaat premnogu

Со самото тоа што играат едни исти 11 играчи со највеќе 1 измена во стартниот состав добивме нешто што наликува на тим. Има премногу работа и моментално иако бележиме и повеќе од добри резултати во последно време, но од негде мора да се почне. Она што највеќе ме радува моментално е тоа што во дефанзива делуваме доста стабилно и не им дозволуваме на противниците лесно да создаваат шанси. Не е идеална ни одбраната, но за разлика од она што го игравме со Монтела сега сме за 200% подобрени. Малку ме загрижува тоа што не создаваме доволно шанси, но од друга страна и со ваква 4-3-3 формација не е реално да се очекува некоја којзнае каква течна игра. Од друга страна па реализацијата ни е на доста високо ниво, а и Сусо со индивидуални потези придонесува на секоја утакмица да се отвори по некоја чиста прилика. Еве го денес најзаслужен е он за двата гола на Кутротне т.е. он ја заврши 90% од работата. Добро е што од утакмица во утакмица се повеќе и повеќе ја креваме формата и се надевам дека вака ќе продолжат до крај на сезона без разлика на тоа дали ќе ни значат 3 бода од утакмицата.

Од рубриката што би било кога би било, да не се изглупиравме со Верона и Беневенто и да соберевме 6 наместо 1 бод, сега со утакмица повеќе ќе бевме на само 2 бода од Интер.

Koj saka neka kaze,Gatuzo gi spremi kako konji.moze nemaat kojznae kakov kvalitet ama trcaat premnogu
Toa беше најголем проблем под Монтела. Очајно беа физички спремни и тука изгубивме премногу бодови. Да се надеваме Гатузо со тек на време дека ќе стане добар тактичар. Друго се си поседува тоа му фали само.

Тоа се тие натпревари во кои резултатот може да биде или 1:1 или 0:4

Ептен среќа имаа на крај на прво кога Спал погодија статива и почеток на второ нивниот голман со лоша интервенција за 0:2
Вакво второ полувреме требаше да изиграат и против Удинезе и Беневенто каде многу лесно изгубија предност. Не можат да ја контролираат играта, лесно дозволуваат вакви екипи да ги напаѓаат, прават глупи фаули, погрешни додавања, а и денес фалеше натпреварот да оди во тој правец.

Toa беше најголем проблем под Монтела. Очајно беа физички спремни и тука изгубивме премногу бодови. Да се надеваме Гатузо со тек на време дека ќе стане добар тактичар. Друго се си поседува тоа му фали само.
Проблемот беше што Монтела мислеше дека тимот технички е многу подобар од реално што е...
Пример кај монтела не се правеа фаули на 20-30метри а сега кај гатузо не смеат да дојдат директно на штопери туку се пресечени.
Гатузо дефанзивно ја има поставено играта за разлика од Монтела кој ди мислеше дека го води Милан ама оној стариот кај што се играше со пимплање и правење 100прилики за гол

Gattuso: 'Milan must do better'

Ова сакам да слушнем од тренер бе, после победа од 4:0 ова да изјави.

Биља вика денес неможеле да дишат после пола тренинг.
Ах бе Монтела семката да ти ја ебем, видел позитивни работе у пораз од 4:0, хрк пу

Ја мислам дека Гатузо го праи она што го праеше Монтела лани првиот период кога дојде. Смената на тренер делува како некоја инфузија на тимот. Тогаш Монтела им даде слобода на играчи,ја покачи кохезијата во тимот и малку пркнавме. Сега Гатузо им напраи некаков ментален рестарт,им ја покачи самодовербата и почнавме да играме подобро. Колку и да го сакам ликот Гатузо е далеку од калибар на тренер за Милан.

Кoј тренер би гo врaтил Милaн вo врвoт вo Еврoпa?
Анчелoти несaкa дa се врaти,
ПСЖ и Бaерн сo нетрпение чекaaт Кoнте дa летне oд Челзи и дa гo сoберaт, тaкa дa тoј oтпaѓa,
Мaнчини сo Зенит имa дoгoвoр дo 2020 сo oпцијa зa уште 2 гoдини.
Слoбoдни се Луис Енрике,Тунчел,Лoрен Блaн,Билич.
Некa зaврши сезoнaвa,се зaвиси дo кaде ке стигнеме сo Ринo.[DOUBLEPOST=1518353089][/DOUBLEPOST]Milan are seriously considering extending Gattuso’s contract until 2020 [@TuttoMercatoWeb]

Последно уредено:
Кoј тренер би гo врaтил Милaн вo врвoт вo Еврoпa?
Анчелoти несaкa дa се врaти,
ПСЖ и Бaерн сo нетрпение чекaaт Кoнте дa летне oд Челзи и дa гo сoберaт, тaкa дa тoј oтпaѓa,
Мaнчини сo Зенит имa дoгoвoр дo 2020 сo oпцијa зa уште 2 гoдини.
Слoбoдни се Луис Енрике,Тунчел,Лoрен Блaн,Билич.
Некa зaврши сезoнaвa,се зaвиси дo кaде ке стигнеме сo Ринo.[DOUBLEPOST=1518353089][/DOUBLEPOST]Milan are seriously considering extending Gattuso’s contract until 2020 [@TuttoMercatoWeb]

I so ima da gledaat nov trener? pola od ovie so gi pisa se katastrofa..Mancini sto e eden trener..

Puma i oficijalno od slednata sezona, zavrsija so Adidas.

So Ludatagora vo Cetvrtok sigurno ke ima izmeni vo prv tim, mozno e i sminkerot Silva da go stavi prv tim iako ne zasluzuva ni na klupa da e.

I so ima da gledaat nov trener? pola od ovie so gi pisa se katastrofa..Mancini sto e eden trener..

Puma i oficijalno od slednata sezona, zavrsija so Adidas.

So Ludatagora vo Cetvrtok sigurno ke ima izmeni vo prv tim, mozno e i sminkerot Silva da go stavi prv tim iako ne zasluzuva ni na klupa da e.

@Alen_001 пишa декa Гaтузo е дaлеку oд кaлибaр нa тренер зa Милaн,јaс нaпрaвив некoјa претпoстaвкa дoкoлку не сметaa нa Гaтузo кoј би седнaл oднoснo кoј не би седнaл нa клупaтa нa Милaн.
И пoстoт гo финиширaв сo тoa декa сменaтa нa Гaтузo сепaк зaвиси oд негoвиoт исхoд нa крaјoт oд сезoнaтa.

Гатузо сеа ве води без притисок, 10то место да заврши ќе биде „епа добро, на сред сезона дојде со посран тим и без мотивација“ муабет. Најголема грешка ќе биде да ви остане и следна сезона зошто шансите да ве снајде исто тоа што ве снајде со Монтела се енормни. Нека истурка до крај, кое место и да завршите, треба да се бара искусен менаџер, кој ќе може да се сноси со притисок и нормално да му се даде поддршка за купување играчи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom