Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Коментарот на пато.....
9791d2d17cffcca2c349d0ed7a22f698.jpg

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

On e novata 7ka

Attachments

• FB_IMG_1502123674021.jpg
    FB_IMG_1502123674021.jpg
    46,6 KB · Прегледи: 19
И јас мислам дека ќе останеме без класа напаѓач летово, односно дека во моментов максимумот ни е Фалкао или Ибра кој што секако е класа играчиште ама заради повредата ќе биде недостапен скоро цела полусезона. Сеуште има муабети дека постојат шанси за Обамејанг и јас се надевам дека има барем 1% вистина во тоа, но искрено како изминува времето таа опција ми изгледа се понереална. Не дека не се случувале бомба трансфери и на 5 минути до завршување на преодниот рок, но едно е на време да купиш битна алка од одреден тим и со тоа да им дадеш време да најдат замена за тој играч, а друго е вака на скоро почната сезона да бараш играч кој што е важен дел од неговиот моментален тим. Калиниќ јасно е дека е достапен во секој момент само најверојатно се чека прилика да се улови нешто покрупно ако се отвори шанса за такво нешто.

Од она што располагаме во моментов единствено нејасно е како ќе се снајде Андре Силва. Таму кај што сме најтенки всушност е и најголемата енигма, а и клупата ми се чини дека не ја пополнивме според планираното. Без разлика на формацијата мислам дека освен одбраната на сите останати позиции ни фали замена со тоа што најкритично е за позицијата на Биља. За другите позиции во средниот ред може комотно да се скрпи некоја утакмица со Локатели, но ако дојде ред Биља да е недостапен ни се еба матер со Монтоливо...освен Соса ако не остане бидејќи за мене е подобар играч од Монтоливо. За Бонавентура/Сусо/Чаланоглу немаме буквално никаква замена освен ако некој не ги планира Нианг и Борини за такви. Можеби планираат и еден од првите тројца да го играат од клупа, но мене тоа никако не ми се свиѓа затоа што сметам дека тие тројца + Биља се играчите кој што се спремни да го натераат Милан да игра фудбал помогнати од офанзивните Родригез и Конти + Кеси кој што барем до сега се покажува како топ играч иако немавме некој сериозен противник на официјален натпревар. Најавата е дека после 15 август ќе се продолжи со трансфери што некако ми е климава информација, но искрено се надевам дека веќе имаат план А и план Б за тие последни 2 недели затоа што дефинитивно ни фалат играчи.

Силва
Чаланоглу Сусо
Бонавентура Биља Кеси
Родригез Ромањоли Бонучи Конти
Донарума​

Вака на хартија не изгледа лошо и многу лесно ваквата формација може да се трансформира и во 4-2-3-1, но проблемот е во тоа што на клупа како асални играчи би ги имале само Мусачо и Локатели + океј играчи за на клупа како Антонели, Гомез/Запата, Абате/Калабрија, можеби Соса и толку. За офанзивниот дел од тимот како што веќе спомнав немаме никакви замени и ако нема достапен класа играч во последниве 3 недели од преодниот рок се надевам дека барем клупата ќе се среди асално.

Добро де стрпи се еве каде е 15 август, а истите муабети беа и дека нема да го исполнат ветеното дека ќе средат 2/3 од тимот. На 5 јули веќе беа донесени и Конти и Чаланоглу. За турнеата Бонучи и Биглиа, а Донарума со нов договор.

Никаде без уште еден напаѓач и без Чаланоглу во средина. Aндре Силва мора да има партнер за во напад, а тоа да не е некој од Кутроне, Нијанг, Борини.

Во Италија се официјализираат трансфери и во последен саат и не ја исклучувам можноста да донесат некој играч за на клупа како Бадељ или Бенаси.

За Обамејанг 60 мил со вклучени бонуси да се исплаќа на три рати. Дортмунд го даваат за 70-75 на две рати.
Не знам колку е точно ова, затоа што тој веќе изјави дека останува и сега Дортмунд не го продава за сума помала од 100 мил.

Milan consider Immobile

Milan have reportedly made an enquiry about Lazio striker Ciro Immobile.
The Rossoneri are looking to add a striker to their squad, and have been given a deadline of Friday to make Fiorentina a suitable offer for Ciro Immobile.
Pierre-Emerick Aubameyang and Diego Costa are also thought to be options, but SportMediaset is reporting today that they’ve also put out feelers for Immobile.
So far there has only been tentative contact with the Biancocelesti, and President Claudio Lotito refused to either confirm or deny there could be an opportunity to negotiate for the Italian international.
Immobile would likely cost less than Aubameyang or Costa, and he’s a proven Serie A goalscorer.
That said, it’s not known whether Lazio would consider selling and what the request would be if they did.
The likelihood is that Immobile would cost somewhere between €30m and €50m, allowing the Aquile to make a significant gain on the €8.75m they paid for him.
At the moment things haven’t progressed beyond that initial approach, and any negotiation certainly wouldn’t be easy, as shown by the protracted talks for Lucas Biglia.

Имобиле е подобра опција од Калинич ама Лотито сигурно ќе бара 40+ за него кога немаме многу опции во игра

Имобиле е подобра опција од Калинич само поради возраста и ништо друго.

Разлика во возраста која не се исплаќа да ја покриеш со разлика од 15-20 милиони појше во цената за Имобиле.

Ако е меѓу нив двајца, јас сум за Калинич. Возраста на страна, според мене Калинич е подобар напаѓач и покомпатибилен во овој Милан на Монтела.

Парите кои ќе останат ќе ги даат на средњак. Се надевам.

Какви Имошиле и Шитинич, боље Бака да го остават него да носат некој од нив. Ибра и со една нога е боље али дали више ја има и таа една нога е прашање. Нека ризикуваат со Ибра па од другата година Белоти мора да се донесе, ја мислам типот е следниот голем итаљански напаѓач.

Абе од оваа година,прашање е колку ќе можат да трошат следната година зошто ќе почне да важи ФФП за нас. Ако имаат пари,нека одат ол ин на Белоти уште сега,како се разви ситуацијава со напаѓачи од лошо полошо се спомнува. Ако не бива со напаѓач остај го Бака,и спукај јака пара на некој Ковачиќ таков и моли се да испадне Силва играчиште,а Бака да си ја врати формата.

Какви Имошиле и Шитинич, боље Бака да го остават него да носат некој од нив. Ибра и со една нога е боље али дали више ја има и таа една нога е прашање. Нека ризикуваат со Ибра па од другата година Белоти мора да се донесе, ја мислам типот е следниот голем итаљански напаѓач.

Бака и за двајцата измислил фудбал, ама пукната е одамна тиквата со него и нема шанси да остане пошто само кенка и негодува.
За Белоти сум сигурен дека нема да е ништо ни невидено ни нечуено, ако не искешира на него годинава Торино - догодина ќе молат да го истоварат негде за 30 милиони.
За све ова што е во оптег, Ибрахимович со една нога е премија, не зборам само како фудбалер, он има победничка аура и дига стандарди во соблекувална, добро влијае и мотивира, тоа ни треба на на.
Купени се фудбалери со потенцијал, ама треба лепак што ќе го врзе све тоа. Ибра е лепакот и е скроз ок да се земе за оваа сезона кога сите пробуваат да рекетираат клуб во зорт.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Чисто информативно 50 мил е клаузулата на Ковачич.

Белоти може да вреди 30 мил следна сезона и да молат да го истоварат некаде, ама може и 130 мил ако ја повтори истата сезона и продолжи договор за повисока плата. Тогаш и Јувентус ќе размисли малку и ќе го собере, тука е и Наполи.

Чисто информативно 50 мил е клаузулата на Ковачич.

Белоти може да вреди 30 мил следна сезона и да молат да го истоварат некаде, ама може и 130 мил ако ја повтори истата сезона и продолжи договор за повисока плата. Тогаш и Јувентус ќе размисли малку и ќе го собере, тука е и Наполи.

Не верувам да сака да дое Ковачич кај нас, сигурно ќе му се игра колку толку Европски фудбал.

За Имобиле и Калинич стварно во вода фрлени пари ќе се, стварно нема потреба. Ако се купува нека се пукнат кеш на овие имињава ако не нека останат со овие. Ама баш ништо нема да допринесат ако ги домкнат.

Не верувам да сака да дое Ковачич кај нас, сигурно ќе му се игра колку толку Европски фудбал.

За Имобиле и Калинич стварно во вода фрлени пари ќе се, стварно нема потреба. Ако се купува нека се пукнат кеш на овие имињава ако не нека останат со овие. Ама баш ништо нема да допринесат ако ги домкнат.
Ваков незадоволен како Бака најмалку му треба на клубот.
Калинич е добро решение за малку пари, а фрлени пари се за Имобиле кој ако го продадат сигурно нема да го дадат за помалку од 35-40 мил.

Bacca's agent:"Sevilla has a good chance, Monaco asked for information. China? He wants to stay in Europe"

Нека го трампаат за Фалкао. :coffee:

Сакам да кажам, и да отиде боље да се остане со ова шо иаме отколку да се купува еден од тие двајца. Сакаш да се отарасиш од ѓубриња а да носис ѓубре да замени ѓубре нема логика.

Тоа е најлесно да се каже и не може да останaт само на ова што сега го имаме. Само со Силва и без уште некој напаѓач ќе значи исклучување и од борба за ЛШ.

Калинич и да постигне 15 голови ќе биде корисен. Секако целиот терет нема да биде на напаѓачите, затоа што имаме повеќе играчи кои знаат да реализираат. Почни од бековите, па до Бонавентура, Сусо и Чаланоглу. Исто Кесие е играч кој очекувам да даде 10 голови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom