Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Честит рожденден на пиќулево :love:
Barbara-Berlusconi-wovow.org-01.jpg

Never forget :D
DF9kB3XW0AAkYPW.jpg

и на еден слободен агент му е роденден денес,ама него кој го ебе :kuracc:

Milan are working on unloading 5 players in order to make space for new players. Those players are: Bacca, Sosa, Mauri, Paletta and one of Gomez/Zapata

Milan Badelj continues to be observed by Milan.Contacts are constant with his agent but first Milan have to offload someone in the midfield.

Пред некое време го смени агентот, сега му е оној Лучи. Фиорентина бара 7 мил, но затоа што Бадељ сака да си оди цената може да падне на 5 мил.

Бадељ и Санчез ако ги земат место Соса и Маури топ, средниот ред ќе ни биде тип топ, и за ротирање.

Montella has no use for Sosa, but the Argentinian wants to stay. It will be difficult to convince him otherwise.

Двајца од тројца напредуаа, едниот остана само талент [emoji21]
8332fd1cdb4f3be906dd37266a971113.jpg

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Bayern have refused Milan's first offer Renato Sanches: €10m for loan + option to buy for €35-40m. [Sky]

Oh God here comes Badelj...

Чисто се сомневам дека имаат понудено 10 мил за позајмица. Последно беше 1.5 мил, а овие бараа 7-8 мил.

Најпоќе ме плашит нападот, некако сум скептик за Силва, камо да грешам ама до крај мораме да купиме класа напаѓач, незнам шо бидна со Коста, добра опција ќе беше негова позајмица до јануар и ако до тогаш обезбедевме место во лш или уште пубо сме во борба за титула немат да е проблем да најме замена за него..

Одбранава мислам дека конечно е на ниво за Сериа а, Родригез ѕвероња, Бунучи со еден од Мусачо или Ромањоли исто ќе се топ, се надевам дека овој немат да го искинат повредиве и му ја заебат кариерата пошо имат потенцијал, за Конти немаме уште дефинирано но доволно е да е само подобар од неговоте предходници во изминативе црни години.

За срединава ми се бендисвит шо бараат уште играчи и шо ќе имат голема конкуренција и повеќе можни комбинации шо кои мисалм дека и да останат Монтоливо и Соса ќе се отргнати од сите. За сега сигирни се Кеси и Биља за прв тим но ако дојт Санчез и Локатели не заминит некаде на позајмица ќе морат да се пробват комбинации со нив да видиме дали ќе ги бидит или ќе останат и тие вечити таленти.

Се на се мислам дека не чекат добра и возбудлива сезона секако Монтела требат многу сериозно да си сватит зошо тој прв би летал доколку нешто тргнит наопаку а ние ќе ги трпиме последиците.

A ovoj Cutrone , kakov stil na igrac e ? Inzaghi still ili ? Gledam po twitter mnogu go falat , Milan isgleda nema namera da go pozajmi

Milan ‘undecided on Niang’

Milan are reportedly undecided on M’Baye Niang after his promising preseason with the club.
According to Gazzetta dello Sport, Niang could be taken off the market due to his “quality and versatility”.
Nonetheless, Gazzamercato claims there is still the possibility that Niang could reunite with Sinisa Mihaljovic at Torino.
Mihajlovic is considered to be the Coach that brought out the best in the 22-year-old at San Siro, as well as being “a long-time admirer”.

Според имињава кои се појавуваат, мене ич не ми е јасно каков тип на средњак бараме.

Монтела во интервјуто рече, напаѓач, крило и тоа таљаните mezz'ala што го викаат. Барем по мој впечаток ниту Ренато Санчес е тоа, ниту алтернативата која се спомна - Дендонкер. Двајцата се перспективни играчи, вториов дури навивам да се собере без разлика дали е тоа што треба или не во тимот, ама појше се средњаци со дефанзивни карактеристики отколку mezz'ala.

Среден ред со Кеси - Биља - Санчес/Дендонкер ми е некако превише на дефанзива и мускули. Дендонкер го гледав неколкупати во ЛЕ лани, класичен задњи везни, силен во дуел, силен во дефанзива, добар додавач и страшен шут од надвор.

Као mezz'ala рачунам играч со поизразени офанзивни карактеристики.
Што знам, од овие сеа што ми паѓаат на памет, Бонавентура во Аталанта и некогаш во Милан беше mezz'ala, Бенаси од Торино е тоа, Зиелински е тоа, Рафиња од Барса можда, Пелегрини исто.
Како засилување во средина сакам играч со слични карактеристики на Бонавентура, ама подобар од него во последниот потег, во последни 20 метри пред гол, во клучни додавања, во шут од надвор. Така го сфатив и Монтела, ама Санчес и Дендонкер мислам дека не се такви играчи.

Би го пробал Локатели на таква позиција, мислам дека во овој период од неговата кариера би бил подобар како mezz'ala отколку као плеј каде има превише притисок, одговорност, па моментално и конкуренција.

Исто така, ако више се игра со 4-3-3 тогаш можда боље да се повлече Чалханоглу во среден ред, отколку да се форсира као крило, зошто ми е страв дека ако го шалтаат по разни позиции може да ја усерат работата со него од старт.

Уствари, јас сум за тоа да се оди на барање играчи за 3-5-2/3-4-1-2 без разлика како е Ромањоли и кога се враќа. Голема е разликата во типот на играчи кои ни требаат и треба да се купат помеѓу тие за 3-5-2 и тие за 4-3-3. Ризикуваме да лутаме со избор на тим и формација, тоа би одзело многу време и енергија следна сезона и би набило непотребен и дополнителен притисок.

Се сложувам со Нино. Тешко дека може да се направи добар состав (со замени) за 4-3-3.

Јас во Нианг уште не верувам, а особено не против екипи кои се бранат и не оставаат простор, токму против такви излегуваат на површина сите негови мани. Хакан не ми личи на крило, ако го играат офанзивно подобро ќе биде како еден или еден од двајца полушпицеви (божиќно дрво) во напад. Иако би сакал да го видам во средина, а да се игра со двајца напаѓачи, а ако треба некој да игра поофанзивно тоа нека биде Сусо.

Остануваат Бонавентура за крило, но тогаш се губи уште една алтернатива за средина, Борини и Силва, кој исто не е крило.

Вака излегува дека како крила треба да играат фудбалери, кои не се типични крила, но би можеле да играат на таа позиција, што од старт е хендикеп. Освен Бонавентура и прашање е кој друг е типично крило, дури ни за Сусо не сум најсигурен. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom