Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Milan have agreed personal terms with Ricardo Rodriguez, according to @DiMarzio

Further contacts between Milan and Wolfsburg will take place in the coming days to sign Rodriguez (he has a €22.5m release clause).

И според Кикер сте се договориле со Родригез.

Да се паметни да го соберат и Конти и веќе засекогаш да се решат тие две позиции.

Ag. Conti: "I know Mirabelli really likes him, if Milan calls we would be happy"

Родригез ќе биде најдобриот бек кој смо го имале после Кафу и Сержињо.
Мада ова договориле со него услови, и сега треба да преговараат со Волфсбург кој ја сака целосната сум у клаузулата 22.5 мил евра, а нашиве сакале да ја намалат таа сума.
Може некој да чукна утре на врата на Волфсбург со таа сума и со прстот уста да останат Мирабели и новиот ќељајца !

Нека не се циганат за 2-3 милиони евра да ги ебем, зверка е дечково !

Кинезите си играат фудбал менаџер со тимов.
Имаше сабајлево на миланњус статија, демек од некој извор близок до кинезите, Хан Ли вака го замислувал тимот со Фасоне.

Донарума
Абате - Мусачо - Ромањоли - Родригез
Кеси
- Л. Густаво
Сусо - Џек - Кеита
Мората

:icon_lol::icon_lol:

Koга си праат филмови они еве и ја, место Густаво Фабрегас, и место Мората Лукаку или Белоти, пошо оној Мората многу мутава фаца ми седи :icon_lol:

Јас колку што сфатив за Родригез, од Милан на средбата со агентот кажале дека се спремни да ја платат и клаузулата, ама Волфсбург наводно би прифатиле и 20 милиони. Нема шанси, нема логика да се договорат со играчот и трансферот да пропадне заради 2-3 милиони. Очигледно е завршена работа, само треба да се побрза зошто може да букне некој Сити, ПСЖ или очајните Арсенал да понудат лудачка плата некоја и ќе се чудиме.

Кеита ми е во секој случај пред Делофеу и ако бираат меѓу нив, нека го изберат црното копиле. Делофеу не размрда малце и не воодушеви на почеток, ама мислам дека тоа беше само поради тоа што ние немаме сличен играч во тим, кој сака да игра еден на еден и секогаш е свртен према гол, па ни дојде као освежење. Иначе, секогаш ми се чини како да прави потег појше, предолго чува топка, солира и паѓа, се влече, се расправа. Имам чувство дека живци ќе ни искине.
Изглеа имаме среќа што магот Мацари е лудак и ќе дае 18 милиони за Нијанг, па ете голем дел од парите потребни за Кеита рецимо.

Ако си играме менаџер, што се тиче напаѓач, мене преференците ми се: 1. Белоти и 2. Аубамејанг. После нив ми е Мората. Лукаку би бил превише добар трансфер за да биде вистинит и скоро па да немаме шанси никакви за него. Калинич би бил корисен во Милан, сезона-две-три, ама во ситуација како сега кога би требало да се пази на секое евро и да се планира и за иднина, мислам дека е безвезен трансфер.

Како и да е конечно не поврзуваат и разговараме за друга категорија играчи од оние во блиското минато. Засега барем се надеваме, па ќе видиме како и што ќе пазарат.

A meeting between Mirabelli and Torino sporting director Gianluca Petrachi started a short while ago in Casa Milan [MilanNews].

Meeting between Milan and Torino is over, where Kucka, Poli, Baselli and Zappacosta were discussed, with an enquiry about Belotti also taking place [MilanNews].

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Запакоста и Белоти доста е :D

Attachments

• 14449125_1316842365027087_64756252713943040_n.jpg
    14449125_1316842365027087_64756252713943040_n.jpg
    104,3 KB · Прегледи: 39
Torino's sporting director Petrachi to SportItalia: "If we have spoken about Belotti in Casa Milan today? Yes, Mirabelli told me that he is a player who he particularly likes."

Плус изјави дека тешко некој клуб од Италија може да ја плати сума од 100 мил, што тие ја бараат. А ако е до нив и уште една сезона може да остане во Торино.
Запакоста и Басели не е лошо, само немој Љајич.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom