Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Го барале Дестро, Рома одбиле одма, го барале Џексон исто ги снашно, сеа се во преговори за Торес со Челзи. Ова е веќе депримирачки. Скоро сум сигурен дека он ќе биде на крај. Иначе Де Јонг и Мекцес не се повикани за Тим купот..
Живеам за денот кога ќе видам гол на Торес по брилијантна акција на Нијанг :cool: :icon_lol:

Ќе го земат на крај Адебајор хахаха..

Комеди сме.

aј бе не се потресувајте толку за циганчево... Ги преболевме Шева, Кака и Малдини кога си отидоа а не па за овој што е без грам мозок...
Муабетот се правеше и за Шева Кака Силва... Ова што се прави не е на место али што е тука е во нареднава година/и ќе имам многу слободно време во текот на викендите.

Абе (наводното) одбивање за Дестро и Мартинез не мора да значи ништо. Знаеме дека кога е Порто во прашање, кај нив не постои играч кој е недопирлив. Секогаш кога ќе добиеле добра понуда или кога играчот ќе притиснел да си оди, ги продавале и своите најдобри играчи.
Е сеа, друг проблем е тоа што ние сме импотентни коа се работи за така битни трансфери. Дури и навистина да изјавил така претседателот на Порто, сигурно дека ако добие добра понуда ќе го дае Мартинез. Скоро му го продолжи договорот и ја смали висината на клаузулата за откуп. Тоа е назнака дека размислува за продавање. Со Фернандо, пред да го дае во Сити, направи сличен штос. Му продолжи договор, убаци клаузула и зеде појше пари за трансферот.

Ма да, јас поучен од претходните искуства, се сомневам дека Милан е во ситуација и има можности да дае понуда која Порто не би можел да ја одбие. Евентуално, тука може да биде битна желбата на играчот да дојде во Милан, која, во моментов не гледам зошто би постоела.
Тоа дека Мартинез сака да си оди од Порто е јасно, затоа и доби нов договор со помала клаузула. Тоа дека баш би притиснал за во Милан, а со тоа би ја појачал позицијата на Галијани - не сум сигурен, не верувам баш.

Што се тиче Дестро, ни таму не гледам зошто Рома би сакала да го продаде, поготово на Милан. Ниту е лош играч, ниту им е вишок во тим. Можда ако оцениле дека има чести проблеми со повреди, па да пробаат да ни го подметнат и да се ослободат додека се уште држи цена. Ниту во тоа не верувам многу.

Фино беше ден - ден-ипол - два додека не поврзуваа со сериозни засилувања. Помлади ако ништо друго. Баш заради тоа, меѓу другото ми се прифатливи и Дестро и Мартинез и Лаказет и Рабиот и Ван Гинкел. Барем дозволува да си оптимистичен. :icon_lol:
Сеа, најверојатно ќе се вратиме на старата приказна - дотраени и истрошени, полу-живи играчи кои ги бркаат од своите тимови. 30+. Као Торес рецимо. И ќе најдат и други сигурно, махери се за такви. Ехее Ето, Адебајор, Калу, Виља..
Не ја сфаќам поентата. Земаш играч со голема плата кој во најдобар случај за година ипол ќе пријави инвалидски статус, ќе сакаш да го продадеш, неговата висока плата ќе ти биде пречка (изговор) за други трансфери и ќе се мачиш да најдеш некакво решение за него (како за Робињо и Кака на пример). И пак се од поново.

Торес има плата од 9 милиони по сезона. Совршено го исполнува условот: “Фернандо толку многу сакаше да игра во Милан, од дете сонувал за тоа, што дури и прифати драстично смалување на платата“. И ние оп - паѓаме во несвест.

Реков во еден пост на почетокот на летово, ќе повторам пак. Страшно е битно какви потези ќе повлече Милан сега. Има шанса, АКО САКА, да покаже дека навистина почнува нов циклус. Ете, ги продаде оние кои имаа највисока плата, е во ситуација да бира нивни замени, епа ајде да видиме што ќе донесе.
Не дека Рабиот, Ван Гинкел, Лаказет, Лестиен или Даглас Кошта и слични со сигурност ќе станат класа, ама барем со нивно ангажирање Милан ќе покаже дека има сериозни намери за почнување на нов циклус кој толку го најавуваат со доаѓањето на Пипо.
Обратно, со Торес, Ето, Калу, па и Лавеци ќе покажат дека апсолутно ништо не се сменило, дека се тера истата приказна и дека од наредно лето пак мака ќе мачиме со истраени играчи со висока плата кои нема да можат да се продадат никаде.

Јас лично, од досегашниот трансфер пазар на Милан не сум нималку задоволен. Единствено ме задоволи што добар дел од ѓубрето исчистија, ама тоа е половично само. Ќе бидам задоволен ако сеа барем некои од многуте празнини кои ги имаме, ги пополнат со млади и перспективни играчи.

:pos::pos:

Подобра опција од Рабиот викаш а ?
Значи да ги земат Коста, Черчи и Мартинез ?
Ако више знаеш дека Коста е подобра опција, значи си го гледал, а уствари не си го гледал, да си го гледал ќе знаеше дека немаат никаква врска Рабиот и Коста, пошто овој вториот е крилен напаѓач :icon_lol:
И кога би дошол би дошле Рабиот, Коста и Џексон (y)

и да викаш го неам гледано бравос за тебе, реков ако веќе плаќаат подобро да го земат Коста пошто за Рабиот ќе бараат ПСЖ исти пари додека овој би ни бил доста повеќе од корист..за напад единствена опција е само Мартинез за други и така немаме шанса, а да и Бака од Севиља.

Raiola: "The truth is that I have been working on Balotelli's transfer for months. The moment had arrived for him to leave Milan."

Берлу не сака да дава пари за Милан тоа е факт , се гледа , но едно не ми е јасно како е можно Галиани да го губи силата.
Од 15 играчи ни 5 мил не можевме да земаме , ако е вистина дека и за Бало 12 ммил се за Ситу тогаш што уште прави Галиани во Милан .
Матри , Кака, Робињо, идат без пари , Бало само 20 мил , ако може за Дестро да се барат 30 мил , толку може да вреди и Бало и тоа со празната глава што ја има .
А продавањето на Бало е стапица да не се трошат пари за крило , но со тие пари да се купува играч , сигурен сум дека ке земаме само крило(Черчи) Пацо , Нианг , Менез ке играт 9 , и некој шкрт од среден ред ке земаме

Требаше да платат некој да ги земе, а не да добијат пари. :D

Балотели беше купен на неколку рати што ве чуди ако се должни на Сити. Обично играчи донесуваат после 28 август, ќе почекаме и до тогаш. :sleep:

Fernando Torres was dropped from Chelsea’s squad against Leicester, fuelling rumours of a move to Milan
Galliani had dinner with Dzemaili's agent last night.

Последно уредено:
Торес ахахахаа :pos:

Ај барем не ги даваат на Телма па и да сакам нема да можам да ги гледам. Осеќам ова ќе биде прва сезона у која ќе ги гледам само дерби утакмиците на Милан и тоа прашање е дали и нив ќе ги гледам. Мизерија се. А што е најтрагично нема крај на циркузов. Берло ќе си живее и ебе уште 30 години, Галијани исто со него. Ни да паднеме у втора лига нема да ги освести.

Последно уредено:
Тешко и ебано ќе биде за напаѓач, сите играчи што ние овде ги сакаме сакаат асален проект и Лига Шампиони да играат. Единствен што не ми делува дека се замара со такви работи, а е воедно најдобар и сходно на тоа најскап и неостварлив е Фалкао, за кој немаат ни пола трансфер да му го платат.
Со него бар си на чисто, за 12 милиони годишно ќе гине и на финале лига шампиони и со Про Патриа во гости... ама ај иди плати го :icon_mrgr:

Silvio Berlusconi's speech to the players yesterday: "Guys, football has changed and we can't compete with the sheikhs."

уште Торес ни фали и ќе бидеме најсмешниот тим

Последно уредено:
Инзаги го барал Фалкао, се чека Берлускони да пресече дали ќе пушти кеш...

А тоа значи само едно
cnvrtble.gif

Иначе, лично за мене, знам дека е дрво, али свекако некое дрво ќе донесемо, многу мерак ќе ми се напрае ако го земемо Торес, од увек сум го сакал... Ако сме више циркус нека го донесат барем него, него ли она дебелоно од Рома, па уште 30 милиони бараат ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom