Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
целата вина ја префрлам на Мексес,Бонера,Робињо немаме никаква корист од овие 3ца играчи мислам дека не треба да добиват шанса

наредна влези ти место Бонера/Мексес... пошто нема друг.

воа од кога ке се реализира(ако се реализира) дури по некој 2,3 години можеме да очекуваме резултати ... 2020 година... доека се гради стадионот нема да се купува ништо милан ќе биде 5 години у долната 10ка од табелата...

сепак мислам дека паметен потег...

Ќе си имаме Стадион Црвено Црн.. Наш.. ма да ми е криво што напуштаме ХРАМ ФУДБАЛСКИ како Сан Сиро...

Искрено за жалење беше да се гледа миланов на натпреварот со Наполи. Сеуште не ми се верува дека успеаа клубот волку ниско да го симнат...
Мој манчестер за некоја година нема да ме чуди вака слично да биде.:)
Кога веќе пробуваат да внесуват свежа крв, зошто некој од Пипо, Неста, Бобан, Малдини или некоја друга легенда не ја превзеде работата како спортски директор место Галијани(нормално под негово менторство за да го научи на некои мафијашки работи во преговорите), и да прават тотална реконструкција на тимот чекор по чекор, и градење на тим барем 3-5 години....

Искрено за жалење беше да се гледа миланов на натпреварот со Наполи. Сеуште не ми се верува дека успеаа клубот волку ниско да го симнат...
Кога веќе пробуваат да внесуват свежа крв, зошто некој од Пипо, Неста, Бобан, Малдини или некоја друга легенда не ја превзеде работата како спортски директор место Галијани(нормално под негово менторство за да го научи на некои мафијашки работи во преговорите), и да прават тотална реконструкција на тимот чекор по чекор, и градење на тим барем 3-5 години....

Lol, ти изглеа не сваќаш како функционира Милан, Берлускони го заболе курот сега Милан му е инструмент за перење пари и ништо поише. Да не беше така немаше да ги продаде сите играчи ( да беа тука уште Ибра и Тиаго Силва друга екипа ќе беше ова) и да носи просеци со сумљиви трансфери, и на Малдини му е јасно колку е саат па затоа не е глуп да ги прифати понудите на Милан. Док не го стават на позиција која е поише од церемонијална он нема да прифати а док не си отидат Берлускони/Галијани тоа нема да се деси.

Малдини веднаш ќе дотрча во Милан, само треба да дозволи Галијани. :) Бидејќи тоа е тешко да се случи, останува да чека Галијани да си оди. И ке дојде без разлика ’колку е саат’, па кога му понуди Барбара пред некој месец (а, веројатно некаква понуда уште важи), тој прфати со две раце, и татко му изјавуваше дека Паоло ќе биде дел од новото раководство. Но, избрза, тоа беше само една игра, која што ја играше Галијани, и барем во тој момент ја доби.

Не ги преценувајте легендите, понекогаш сакам само и да останат легенди, да не работат ништо друго, затоа што тогаш се руши таа скоро безгрешна слика што ја градиме за нив. Ајде Сидорф и не е толку тешко, но замислете Гатузо да е тренер и да не тргне добро работата, да треба да го пцуеш!? :) Затоа бев и некои од нив да остават фудбал што побргу, да ги памтам во најдобро светло.

Тоа ти е како за личности од историјата. Звучи многу сурови, па и глупо, но излегува дека подобро што загинале млади, па немале време да се искомпромитираат. На пример Гоце Делчев во однос на Груев, Петров, Сарафов, Татарчев. Или некои борци против комунизмот кои после падот на тој режим дојдоа на власт, за разлика од оние кои поради некоја причина не дочекаа такво нешто.

Maнчестер е веќе оваа година многу подолу.

Maнчестер е веќе оваа година многу подолу.

Подолу од кого? Од Милан или од тоа што биле претходно?

Немаат тие голем проблем, имаат пари и плус ќе заработуваат уште, а што е најважно спремни се да инвестираат. Ништо страшно не се случува во Манчестер, имаат тие добра иднина.

Некој навивачи на Милан (тука влегувам и јас ) уште сме во стара фама, исто како Галиани и Берлу , како Милан е најтрофен тим , дека имаме 7 европски титули .....А реално моментално Милан нема ни играчи а ни план за да се дигна кај што беше.
Овој заклучок го имам барем по играчите кој Милан ги има во листа за летниот пазар.
Некогаш во Милан во соблекувалните имал атмосфера што некој ни по дома ги нема , а сега убеден сум дека барем по 2-3 караници има во неделава .

Некој навивачи на Милан (тука влегувам и јас ) уште сме во стара фама, исто како Галиани и Берлу , како Милан е најтрофен тим , дека имаме 7 европски титули .....А реално моментално Милан нема ни играчи а ни план за да се дигна кај што беше.
Овој заклучок го имам барем по играчите кој Милан ги има во листа за летниот пазар.
Некогаш во Милан во соблекувалните имал атмосфера што некој ни по дома ги нема , а сега убеден сум дека барем по 2-3 караници има во неделава .
Нема ни караници...за што да се караат кога кур ги боли сите...битно си зимаат дупло плата од тоа што заслужуваа нема зашо да се караат...

Иначе летово ќе биде најјасна сликава каде ќе тера милан наредни 5-6 години...се зависи трансферите...

1609857_686649334718865_909415828_n.jpg

вака ќе изгледал веројатно новиот стадион, име: Паоло Малдини Арена!

1609857_686649334718865_909415828_n.jpg

вака ќе изгледал веројатно новиот стадион, име: Паоло Малдини Арена!
лажно е ова бе, нема шанси олку грдо некој професионалец да го пректирал, па и во sketch up, ова некое детиште со бујна фантазија.
Јас во еден ден можам многу по професионално да го нацртам.

Иначе летово ќе биде најјасна сликава каде ќе тера милан наредни 5-6 години...се зависи трансферите...

Ако е вистина дека фудбалерите во дговорите имале клаузула дека доколку не изборат место во ЛШ, платите ќе им бидат помали за 20%, тоа е се околу 20 милиони. Плус ако успеат да продадат што повеќе од една голема група не бескорисни фудбалери, што би значело и заштедување од нивната плата (Мексес, Робињо, па и Кака). И веројатно нешто заработиле, па и планирале некоја сума за трансфери без оглед на сите овие математики.

Значи, би можело со солидна сума да работат на пазарот, доколку сакаат...

Me интересират шо му е планот, нека излезат и нека кажат, пошо оваа сезона по се изгледа завршуваме 10ти, така да до година ни ЛШ ни УЕФА, па нека кажат што планираат летово, дали ќе продолжат со истата тактика да се носат играчи со изтечен договор за free или пак да се нудат кило семки за играчи со 6 месеци или 1 година пред истек на договор, или пак ќе ги продадат и тие малце асолни шо ги имаме.. Едино добро е шо со ваа политика шо ја имаме не мојме долго да тераме, максимум уште 2 сезони па ќе доживејме целосен колапс па ќе следи или продажба на клубов или ако дај боже цркнит Берлускони, Барбара да го преродит макар да не верувам. Штета за Берлускони стварно, можеше вечно да му се славит името негово кога ќе беше спомнат Милан, вака секој ден се повеќе и повеќе не тера да го мразиме и да забораваме што имат направено тој за овој тим.

лажно е ова бе, нема шанси олку грдо некој професионалец да го пректирал, па и во sketch up, ова некое детиште со бујна фантазија.
Јас во еден ден можам многу по професионално да го нацртам.

via panche e затоа можеби

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom