Да може да го продадат балотели и да им земат 25 милиони и некој играч (Демба Ба, Матуиди, Верати некој од нив) одма би го шитнал ич око да не ми трепне. Лошо игра оваа година, и веќе го научија противниците, плус што паѓа на секоја ситуација и не се труди последниве неколку натпревари... Јест да не вадеше у многу ситуации и ептен значи, ама мислам дека подобро би било да се земе некој од овие погорниве и плус два квалитетни играчи за по 10 милиони (покрај Рами и Хонда). И мислам дека каде-каде ќе имаме поконкурентен тим. Тука ќе ме напраите луд за ова... ама реално Балотели не покажува ништо моментално осве умешност да шутира пенали. Плус што не кошта што праи глупости, добива суспензии, црвени картони и тн.
А друго е колку тие пари рационално ќе се вложат у нови играчи. А у тоа чисто сумњам дека доколку дојде до продажба на Балотели ќе се вложат у паметни трансфери.
Така да, убава ми е замислата, ама нема да дојде до реализација.
Ова го кажувам според моменталните (овосезонски) игри на Балотели, можеби ќе се подобри наредниве 2 месеци.
п.с Би било ова прифатливо за мене ако стварно балотели е за продавање и ако му извадат нашиве 35 милиони, и ако истите пари се вложат како што треба и доликува, чисто ко да бидам јасен да не ме праите будала.