Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Не не ...не зборам за одма за титула...и не зборам сите да ги игра....од тие што ги набрајов може да извади 3ца одлични игачи....башка далеку е милан од титула...потребен е период...3 години ...нека му се даде тоа време на Инзаги ќе го направи милан пак светска сила...освен у меѓу време ако не дојде некој арап па да смени ситуација :)

Не е далеку Милан колку шо мислиш, да кажам само нешто да не ме сватите погрешно да речите дека фан сум на сите клубој.. значи прво сум фан на калчото како лига но и на Јуве..

Е сега милан го има потенцијалот и можи да блесни не дека треба време не е ни алегри крив ако ме прашаш мене работите се диктирани премногу од Берлу. Успехот кошта чист пример е Интер, милан ја напрај истата грешка од овие примери Јуве извелче лекција ете сега и Милан почнува.. Калчото колку и да изгледа моментално лошо вервајте не е далеку од то почна да се средва до негде единствена лига во која долгот е намален ненормално многу и во наредните 2-3 години ќе вади профит нешто што ниедна лига го нема моментално можеби освен Германската :)

А мислиш друг ако донесат нема да биде потрчко ? иста приказна ќе е...за таков независен тренер треба пари...Берло не дава веќе ...Алегри е максимумот што може милан да си го дозволи Моментално што е жално...Само Инзаги е решението...Прво го Личи за тренер...Друго вади добри резултати со младинците... И што е најважно ги познава скоро сите играчи од младинска школа знае кој колку има капацитет и колку може да допринесе...Според мене Дефанзивците на примавера се доста добри... Иоти, Пацифико, Пинато, ронданини, Taмас...од средина Мастали и модич....така да би требало да може да извади максимум од нив Пипо..само да им текне тој потег да го направат...

Муабетот ми беше дека никој тренер кој малце е свесен у главата нема да издржи повеќе од 1 месец у милан, поради x причини.
А и да имаме ние светска класа тренер од типот на мурињо,пеп и да не набројувам сега, нема да трпи вакви срања од газдата - ќе упати критика, макар и летал. Но овој нашиов СКОТ, си го свил опашот и тера како му свират. Па дури и вика дека има верба у Силвестре, па молим те. Играч кој у Пескара да отиде нема да игра прв тим. Плус, овој нашиов, наместо да увиди дека поедини играчи(у кои е заљубен, дефинитивно) не ЗАСЛУЖУВААТ да играат и да не помисли да им даде шанса и со тоа да ги ''измава" од тимот, он напротив! Ги форсира, им дава шанса, и не само тоа, туку дојдени сме до ситуација да целата игра ни зависи од Ночерино,Мунтари,Бирса,Матри,Робињо,Констант,Запата.
А што се однесува до примаверата, немој да очекуваш нешто дека ќе се придвижи, кога Петања, кој лани беше најдобар у цела примавера(и заслужува да игра за првиот тим) беше ЕКСПРЕСНО шутнат да скапува у треторазредна екипа, одма ти стане јасно каква е политиката спрема играчите од примаверата. А тука и те како има удел Алегри, поради неговиот crush кон овие погоренаведените идиоти.

Тимот ни СМРДИ,ТРУЕ, а со пуштање деца, барем ќе бидеме мотивирани и ќе има каков таков потенцијал, вака идеме у dead end, и искрено не очекувам дека ќе излезат уште некое време.

Муабетот ми беше дека никој тренер кој малце е свесен у главата нема да издржи повеќе од 1 месец у милан, поради x причини.
А и да имаме ние светска класа тренер од типот на мурињо,пеп и да не набројувам сега, нема да трпи вакви срања од газдата - ќе упати критика, макар и летал. Но овој нашиов СКОТ, си го свил опашот и тера како му свират. Па дури и вика дека има верба у Силвестре, па молим те. Играч кој у Пескара да отиде нема да игра прв тим. Плус, овој нашиов, наместо да увиди дека поедини играчи(у кои е заљубен, дефинитивно) не ЗАСЛУЖУВААТ да играат и да не помисли да им даде шанса и со тоа да ги ''измава" од тимот, он напротив! Ги форсира, им дава шанса, и не само тоа, туку дојдени сме до ситуација да целата игра ни зависи од Ночерино,Мунтари,Бирса,Матри,Робињо,Констант,Запата.
А што се однесува до примаверата, немој да очекуваш нешто дека ќе се придвижи, кога Петања, кој лани беше најдобар у цела примавера(и заслужува да игра за првиот тим) беше ЕКСПРЕСНО шутнат да скапува у треторазредна екипа, одма ти стане јасно каква е политиката спрема играчите од примаверата. А тука и те како има удел Алегри, поради неговиот crush кон овие погоренаведените идиоти.

Тимот ни СМРДИ,ТРУЕ, а со пуштање деца, барем ќе бидеме мотивирани и ќе има каков таков потенцијал, вака идеме у dead end, и искрено не очекувам дека ќе излезат уште некое време.
Тенки сме во средина затоа игра мунтари...и покрај цел хејт што го добива реално гледано последните натпревари не игра лошо...истота и за Бирса ...точно е дека не е играч за во милан ама пак имаше добри настапи..али се должи на тоа што милан многу го мачат повреди...да беа здрави сите сега немаше да бидеме во ваква ситуација....значи проблемот е или во тренинзите на Алегри или па во Милан лаб....Али пошо ја фала дека лабараторијата е еден од најдобрите во светот ондак треба да се сменат тренинзите... И јас го подржував Алегри и сеуште верувам дека извади максимум од тимот што му е на располагање но време е да се смени...но не по секоја цена ....мора да се најде некој што ќе донесе промени..пошто ако го сменат со некој сличен па ќе ги праиме истите муабети....

Ќе си влезе Габриел ко гладен у говна вечер, Тото ќе му прекине развојот, а Силвестре и Запата ќе се гледаат со празни погледи и ќе се прашуваат кој е крив.

Абе ај за денеска, ама она против Барселона ќе биде болно за око по се изглеа..

Со Амелија на гол, Емануелсон на терен, без Шиљо, Шарави и Балотели, со полу-жив Кака, без енергија која можда можат да ја донесат младите као Сапонара и Нијанг, со Робињо кој као да забораил фудбал да игра..
Се ме носи кон тоа дека Милан против Барса ќе изгледа како нашата килава репрезентација на својот последен меч во квалификациите.

Мислам дека смена на тренер е неминовна и според мене единствено решение кое можда може да упали во овој момент.
Второ е, блесок на некој млад (Нијанг, Сапонара) нешто слично што лани му се деси на Шарави (кој бај д веј мислам дека почна баш против Удинезе со одличен гол), решение кое ми изгледа скоро невозможно да ни се деси 2 сезони по ред.

MILAN: Gabriel; Abate, Silvestre, Zapata, Constant; Poli, Montolivo, Muntari; Birsa; Robinho, Matri.

A disposizione: Amelia, Coppola, Vergara, Zaccardo, Cristante, Emanuelosn, Kakà, Nocerino, Saponara, Niang.

Се додека Мунтари, Ночерино, Емануесон не се повредат Сапонара и Кристанте тешко да добијат шанса.

MILAN: Gabriel; Abate, Silvestre, Zapata, Constant; Poli, Montolivo, Muntari; Birsa; Robinho, Matri.

A disposizione: Amelia, Coppola, Vergara, Zaccardo, Cristante, Emanuelosn, Kakà, Nocerino, Saponara, Niang.

Се додека Мунтари, Ночерино, Емануесон не се повредат Сапонара и Кристанте тешко да добијат шанса.

Ако имаше кохонес Алегри покрај Габриел денес ќе стартуваа и Кристанте и Сапонара место мунтари и бирса.

Уште еден доказ дека ова е пропаднат тим,со ЛАЖНИ проекти.

Можно е Закардо да стартува пред Запата, се поебал нешто на загревање изглеа.

Закардо - Силвестре :вонзем:

Абе ај за денеска, ама она против Барселона ќе биде болно за око по се изглеа..

Со Амелија на гол, Емануелсон на терен, без Шиљо, Шарави и Балотели, со полу-жив Кака, без енергија која можда можат да ја донесат младите као Сапонара и Нијанг, со Робињо кој као да забораил фудбал да игра..
Се ме носи кон тоа дека Милан против Барса ќе изгледа како нашата килава репрезентација на својот последен меч во квалификациите.

Мислам дека смена на тренер е неминовна и според мене единствено решение кое можда може да упали во овој момент.
Второ е, блесок на некој млад (Нијанг, Сапонара) нешто слично што лани му се деси на Шарави (кој бај д веј мислам дека почна баш против Удинезе со одличен гол), решение кое ми изгледа скоро невозможно да ни се деси 2 сезони по ред.

Амелија мора да е против Барса пошто Габриел не е ни пријавен за ЛШ :)

Закардо - Силвестре :вонзем:

o_O

Врати се мајсторе, све ти је опроштено!!! :)

250px-Daniele_Bonera_%E2%80%93_A.C._Milan.jpg

Доколку изгубиме, дали мислите дека алегри ќе биде отпуштен ?
Ме интересира како размишљате на оваа тема.
Некако сакам да изгубиме, чисто да видам газдите и пред се Алегри како ќе реагираат.
Доколку Милан не победи денес, мислам дека е морално и чесно да си поднесе оставка, и да иде да се доусоврши у Каљари нашиов "мистер". Ама и да изгубиме газдите нема теорија да им текне да го отпуштат, а уште помалце тој да си замине од нешто што ќе го памети цел живот и ќе му биде најголемо достигнување у кариера (тренер на милан у најмизерните 2 години у историјата на клубот).
А незнам што го жалите Габриел, кога Буфон и Касиљас заедно да ги стаиш меѓу стативи пак ќе примаме голови заради идиотите Ѕапата,Констант,Абате,Ѕакардо и Силвестре.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom