Моментално во Милан ништо не чини.Да не се поединци како Балотели,Де Јонг,Монтоливо,Шарави и Де Шиљо овој Милан ќе биде тим од рангот на Каљари,a воедно играчиве што ги спомнав погоре се единствените кои заслужуваат да го носат црвено-црниот дрес.Ако пред некои 7-8 години Милан можеше да се пофали со 15тина класа играчи за кои останатите тимови можеа само да сонуваат во моментов имаме едвај 5 играчи од кои може нешто да се очекува.Силвио Берлускони е човекот кој што го издигна Милан до највисоката можна граница,но во фудбалот не се живее на стара слава.Во последниве неколку години сведоци сме на уништувањето на Милан од овој човек и гледаме како тимот го користи за да стави во џеб десетици милиони,а никој од фановите во Италија не се решава да направи конкретен чекор со кој можеби ќе се сменат работите на подобро.Јас сфаќам дека Берлускони не може толку лесно да се откаже од тимов ама ако веќе не му држи гзот да биде прв човек на најтрофејниот тим во светот фер потег би било да излезе јавно и да каже дека тимот е на продажба.Сигурен сум дека ќе се најде човек кој што на местото на ѓубрето што го собираме од Џенова,Торино итн. ќе сака да донесе играчи кои знаат да играат фудбал и конечно и ние после подолга пауза да заличиме на тим.Со евентуално повлекување на Берлускони наредниот што ќе треба да го напушти Милан е Алегри.Јас до почетокот на оваа сезона во 99% од ситуациите застанував на негова страна и бев убеден дека во човеков има квалитет со кои може да управува со тим каков што е Милан,но по ова што го гледам моментално најверојатно сум погрешил.Веќе 3 сезони е во Милан и никако не успеа да наметне игра која што ќе биде препознатлива за тимот,а тоа според мене е еден од најголемите проблеми моментално.Секоја ама буквално секој тим без разлика на квалитетот има игра со кој што е препознатлив,а нашиов Милан сите утакмици од кога е Алегри тренер ги игра на мускули.Во првата и втората сезона се вадеше на индивидуалните потези на Ибра,потоа од кога овој си отиде му се погоди Ел Шарави,а од Јануари па навака се вади на индивидуалните потези на балотели.Јас искрено не се сеќаам кога последен пат сме одиграле некоја убава и однапред замислена акција со која што ќе го загрозиме голот на противникот.Головите ги дава или Балотели од пенал или одиме на сила да постигнеме гол.Некој може ќе рече дека немаме играчи ама јас со тоа не се согласувам.Факт е дека Милан нема играчи да се надигрува со Баерн,Реал,Барса и Дортмунд ама дека немаме играчи за да победиме со екипи како Болоња,Торино и моменталниов Ајакс не се согласувам.Со играчи кои веќе подолго време се заедно ваквите екипи треба да примаат по 3 гола,а нашиве меѓусебно да проигруваат со заврзани очи.За повредите на играчите не знам дали се криви тренинзите на Алегри или е до медицинскиот тим па затоа нема да погодувам.Трет и исто така голем проблем се просеците кои се котат како глувци и непотребните играчи како Матри на пример.Лесно е да ги донесеш и да им дадеш договор ама оди после тоа да ги избркаш.Моментално за добри 80% од играчите и тим како Сасуоло би се замислил дали сака да ги земе во своите редови,а истите тие слепци имаат солидна т.е за нив одлична минутажа во дресот на Милан.Заради нив и покрај нив страдаат и млади и талентирани играчи кои наместо да добијат помош од поискусните го добиваат она спротивното,а некои од нив и ретко добиваат шанса за докажување заради ‘‘искуството‘‘ на Мунатри,Ночерино,Бонера итн.Се на се мислам дека Милан моментално е во многу лоша ситуација и работите ќе мрднат на подобро ако и само ако во тимот дојдат класа играчи и се исчисти целото ѓубре кое го имаме во тимот.Дали таквото нешто ќе го направи Берлускони или некој друг мене ми е сеедно иако искрено не верувам дека може да се случи толкав пресврт и наеднаш од ова црнило да стане се розево за нас.