Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
E sega stvarno kje ni bide tapa odbranata. Od ova najveke stravuvav deka kje dojde do povreda na standarden defanzivec, toa i se desi. Duri sega na nos kje ni iskoci sto ne im tekna odbrana da kupat konjite nasi.

Е тек сеа нема да ги гледам....

Еден асален во одбрана да имаш и тој да ти се повреди,браво галијани играј ги сега емануелсон и силвестре.

Мерки на штедење.​
- Адријано Галијани​
Retaining-Thiago-Silva-is-an-act-of-heroism-by-AC-Milan-Galliani-162862.jpg
Player Salaries. 2011 - 180 million, 2012 - 120 million, 2013 - 105 million

Сезона 2013-14

Балотели
Кака
Мексес
Монтоливо 3,5м
Де Јонг
Пацини 2,7м
Матри 2,5м
Робињо 2,5м
Ел Шарави 2,4м
Абате 1,8м
Мунтари 1,5м
Ночерино 1,5м
Запата 1,5м
Абиати 1,3м
Бонера 1,3м
Поли 1,3м
Силвестре 1,1м
Урби 1,1м
Амелија
Де Шиљо
Констант
Закардо 0,8м
Нианг 0,8м
Бирса 0,6м
Сапонара 0,6м
Габриел 0,5м
Вергара 0,2м
Копола 0,2м

tumblr_mshzg5nq9e1rybv0uo1_500.jpg
article-1190237-052B96A6000005DC-210_306x423.jpg

Балотели
Кака
Мексес
Монтоливо 3,5м
Де Јонг
Пацини 2,7м
Матри 2,5м
Робињо 2,5м
Ел Шарави 2,4м
Абате 1,8м
Мунтари 1,5м
Ночерино 1,5м
Запата 1,5м
Абиати 1,3м
Бонера 1,3м
Поли 1,3м
Силвестре 1,1м
Урби 1,1м
Амелија
Де Шиљо
Констант
Закардо 0,8м
Нианг 0,8м
Бирса 0,6м
Сапонара 0,6м
Габриел 0,5м
Вергара 0,2м
Копола 0,2м

закон парички си зимаат богами...
- мексес нека не се глупира, зима иста плата како бало и кака ама они барем се (или ќе бидат) некаков фактор, а дечково сад игра убаво сад не.. ја да сум ако сака нов договор нека прифаќа намалување на пола.. највише до 2,5 заслужува..
- со тие пари за плата на мунтари + ноче + амелија може да се плати премија дефанзивец..
- БОНЕРА... па добро бе.. поли што е тука само неколку месеци повеќе ги заслужи тие 1,3 мил. отколку цепеницата за 7-8 сезони..
- добра раб е овоа со младите што зимаат помали плати.. ем не ги качуваат на небо уште одма, ем им даваат шанса повеќе да се докажуваат и да си заслужат после поголема плата..
- интересен факт за габри - зима 500 000 евра а и всушност толку вреди на пазарот.. тоа значи дека може сам да си се купи?? :pos:
- за крај, дедо копола.. цела сезона ќе си ја преседи на клупа и ќе си земе 200 000 евра.. па ако не му се потребни, може да ги донира во македонија :icon_mrgr: не се мн, ама за нас и тоа е доста :cool:
п.с ни ја нз зш ви причам, кога све знате... :unsure::icon_mrgr:

Pa na nas navivacite ne ni se gajle mnogu finansite, nie sakame samo dobra ekipa i dobar futbal,a najbitno tituli...a koj kOlku sto stedel,kratenja na finansii kako i ciganenje pri transferi ne ni znaci mnogu(bar zboram za sebe)

лол пишале 6 месеци, Шиљо е аут 1 месец додека Абате 10 дена.

Pa na nas navivacite ne ni se gajle mnogu finansite, nie sakame samo dobra ekipa i dobar futbal,a najbitno tituli...a koj kOlku sto stedel,kratenja na finansii kako i ciganenje pri transferi ne ni znaci mnogu(bar zboram za sebe)

абе не.. кога сите се жалеа дека кака ќе зима голема плата ја бев првата што се бунев дека не е од нивниот џеб и на тоа и си останувам.. само сакав подетално да ја анализирам ситуацијава оти факт е дека има мн незаслужени плати.. али тоа ни е сега, ко што рече ти - нека си играат па за другото.. :)

Тоа 6 месеци беше неофицијално затоа на крај имаше ? Се шпекулира најмалку еден месец и замена ќе му бидат Поли и репчето. Среќа си отиде Анте инаку он ќе се зациментираше на таа позиција :D

1 месец е аут Шиљо..абате 10 дена ..така бар на миланњус пишува...иначе Галијани во јануари ќе се обидел покрај Хонда да го донесе Видич и Чаби Алонсо чии договори истекуваат наредно лето...

Подмладување со Видич и Чаби Алонсо :facepalm:, јес да ми се свиѓаат двајцата како играчи ама нели требаше да го подмладиме тимов не да се враќаме на геријатрија пак.

Еве го Хонда, ама овој пут не дава гол од слободен... :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom