Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
можда од абате али од констант ги загуби сите дуели на таа утакмица

Бертолачи :D

Сега ќе игра на У-21 Европското и ќе ни лупнат после поголема цена браќата од Џенова :D

Потребна е конкуренција за Боатенг.

Иначе и јас нејќам крила...

Очајно е потребна конкуренција за Боатенг. :) Или нека му донесат или нека го продаваат, затоа што тој е циганче со “ѕвезда“ комплекс.
Иначе супер, нека биде Бертолачи и јас сум за него.
Додека е во Џенова, немаме гајле, Галијани со Прециози се договара само со телефонско јавување и одма договараат 5-6 деца од Примавера, не е проблем. :) Само нека остане во Џенова, Галијани изјави дека е заинтересиран за него, доволно е тоа.

Има вистина во ова, ама тоа пак не праи да сакам крила. :)

Ако мораат да играат таква формација, би преферирал 4-2-3-1, пред 4-3-3, ама под услов тоа да се вистински крила, а не импровизирани како Нијанг или евентуално Сапонара. Сум за тоа играчот да се форсира таму каде што е најдобар. Ова се однесува посебно на овие двајца погоре, а еднакво и на Боатенг. Би сакал да остане Боатенг во Милан, ама да си игра во среден ред. Таму му е и конкуренцијата поголема, а и од авион се гледа дека јалови му се обидите на биде било што друго освен класичен играч од среден ред. Тоа што минатата сезона даде доста голови не беше резултат на негови напаѓачки способности, туку на користење огромен простор кој го отвараше Ибрахимович, што уствари се покажа и со Ночерино. Тоа ваљда му е јасно.

Факт е дека на милан втората полусезона му беа досудени пенали, и целата наша игра се вртеше околу тоа - дај му ја на балотели кон него се груби,го влечат за дрес,го гураат, па судијата ќе свири пенал, без разлика дали било или не. It's a fact дека пеналите ни помогнаа, а самите беа одраз на лошата игра, која ја постави алегри.
Само незнам како може 4-3-3 да игра и да се брани ко пизда. Несфатливо. Милан има мртва игра оваа година, не игра агресивно, не игра пресинг често, не напаѓа. Ете тоа мене ми смета. Што алегри поставува тактика како да е тренер на киево, а не на милан. додуша киево повеќе напаѓа од нас бе. А кога видиш, нашиве квалитети(кои беа оспорувани пред почетокот на сезоната) реално беа за 3то место(ајде нека е и за 4то)...освен наполи и јувентус, (можда и фиорентина) не гледам посилна екипа оваа сезона од нас. Е и у таква ситуација е несватливо да се браниш против треторазредни екипи.

Имаше еден статистички податок, скоро го прочитав. Според досудени пенали, Милан сезонава беше трет. За Наполи и Јувентус имало појше досудени пенали, а за Фиорентина имало досуден само еден пенал помалку од Милан. Тоа значи дека сите тие муабети како Милан поради досудени пенали завршил високо на табела и доколку ги немало нив којзнае каде ќе бидел - немаат смисла. Поготово овие шупкарите од Фиренца нема зошто да се жалат кога имале само еден пенал помалку од нас.

Во врска со играта... И јас сакам напаѓачки фудбал, ама сметам дека Алегри не можеше којзнае како да напаѓа со оглед на играчкиот кадар во средината на теренот, каде само Монтоливо знае да дае клучно додавање. Милан имаше најголем процент на посед на топка, најмногу додавања за време на утакмица. Тоа што тие додавања не биле многу посериозни закани за противничкиот гол, појше е заслуга на инвалидите кои ги имаме во средина, отколку на Алегри и неговите замисли. Барем јас така мислам. Исто така мислам дека според квалитетот на средниот ред, Милан воопшто не беше трет тим во Италија, како што заврши. Фиорентина, Наполи, Јувентус, па најверојатно и Рома и Лацио имаа поквалитетен среден ред од нас, а напаѓачка игра без квалитетен среден ред, тешко нели?

Марли каков швајнштајгер бе? да му ебам фацата швапска, тој неќам да го смислам у тим.Боље гатузо ќе го вратам него ли таа гнаса. А алегри да остане доживотно, тогаш јас доживотно фудбал нема да гледам. Реков, би му дал максимум уште 1 година, ништо повеќе(а може помалце :D )
Како што читам Рајкард се спомиња исто како можен наследник на клупата на милан. 100 % сум за. Џабе кењате по него, џабе такви зборови упатувате, кога 1. тој е легенда на клубот(поголема и од некои од 2007ма генерацијата) 2. се покажа како добар стратег у барселона, и ве молам без муабети - го имаа тогаш роналдињо, безвезе е тој муабет, и ние сега ги имаме Шарави и Балотели па неможеме со прст да мрднеме, чекаме цело време пенал да ни се досуди.
Факт е дека на милан втората полусезона му беа досудени пенали, и целата наша игра се вртеше околу тоа - дај му ја на балотели кон него се груби,го влечат за дрес,го гураат, па судијата ќе свири пенал, без разлика дали било или не. It's a fact дека пеналите ни помогнаа, а самите беа одраз на лошата игра, која ја постави алегри.
Само незнам како може 4-3-3 да игра и да се брани ко пизда. Несфатливо. Милан има мртва игра оваа година, не игра агресивно, не игра пресинг често, не напаѓа. Ете тоа мене ми смета. Што алегри поставува тактика како да е тренер на киево, а не на милан. додуша киево повеќе напаѓа од нас бе. А кога видиш, нашиве квалитети(кои беа оспорувани пред почетокот на сезоната) реално беа за 3то место(ајде нека е и за 4то)...освен наполи и јувентус, (можда и фиорентина) не гледам посилна екипа оваа сезона од нас. Е и у таква ситуација е несватливо да се браниш против треторазредни екипи.
кога имаш само еден единствен кретивен играч во средина а друго све се копачи како очекуваш ептен да напаѓа? ипак треба некој да ја пренесе таа топка...да знае да подаде напред...сам Монтоливо правеше колку што може....така да не е до Алегри...туку до типот на играчите што ги има...

Galliani: "Berlusconi is in Sardinia now but he should be back on Thursday evening. We will then talk and find the best solution for Milan."

Galliani: "Berlusconi is in Sardinia now but he should be back on Thursday evening. We will then talk and find the best solution for Milan."

Ова како кога имаш домашно и нејќеш ни да го видиш па цело време си одложуваш да го напишеш.

Јас незнам човек што толку вложил во еден клуб,што толку освоил со тој клуб како може да дојде на ова ниво воопшто да не му е гајле за тимот.

Жално,никој гигант не заслужува ваков газда,а уште помалку навивачите на тој тим.
Ќе речев боље да го шитне ама.......нема да имаме толку среќа.

абе каков черчи кави бакрачи од крило..
transfermarkt му дава 18 мил. ама како што тргнало севиља според мене ќе прифати и 10 мил а и помалце.. им следи сега егзодус поради лошите рез и скоро најдобрите се очекува да си одат.. негредо кажал дека сака да игра во лш.. е сега ако сме доволно паметни нека оставиме играчи како него да завршат на крај во евертон, тотенхем или вест хем..

:eek::eek::eek: Brocchi: " Milan, I'm coming "
Одма ми текнува на последната негова сезона кај нас и колку го пцуев.. :oops:
ooh-noo2.jpg

tumblr_m92nplY58B1qc7kqu.gif

^Уште напаѓачи?

па више кога одиме со крила и таква работа.. подобра опција би ни било вакво неш отколку после па да се бориме за лш со некоја бедна фиорентина - која др сезона е биде и појака од нас ако вака продолжи работава..
--- надополнето: 28 мај 2013 во 21:35 ---
еве ме мене со неш од "лично-професиониот" живот на Пато и Барбара.. се чини дека работава беше толку..
http://martina22acm.wordpress.com/2013/05/28/barbara-berlusconi-alexandre-pato-end-relationship/

^
A бе росонери за тренер или останува Алегри или Седорф , трета опциа нема .
Него за трансфериве , зар не можам барам еднаш да читам макар и да е шпекулациа дека Милан се интересира за некој екстра играч до кај дерече станавме :tapp:.
Еве и Фиорентина почна да пазари подобро од нас , Иличич , Јоакин ..
Јуве и без трансфери е предобар за Сериа А но со Лоренте и Хигуаин или Јо -Јо се екстра тим .
Читам дека интер се интересира за Наиголан , Фернандо, Зунига , Исла..
Само ние со Де Челио , Цивели, Кучка и кој не :unsure:
Ако ги поврзуваат не значи дека ќе ги земат. Иличич е поврзуван со сите големи клубови од Италија, некои од Германија и Зенит. Наинголан исто и ние го сакаме.До 31 Август ќе не поврзуват со секакви имиња и нас и другите екипи, а ќе дојдат некои сосема трети играчи.
Хоакин 31 год мислиш дека треба да не поврзуваат со вакви играчи? Игуаин овој и без пари не ни треба. :pos:
Ни заминаа Коло Туре и Карваљо :icon_mrgr:
:icon_lol:
BLYJDQkCMAEKzVM.png

Борусија Дортмунт му го нуди На Милан Ројс за Боатенг!

фан клуб на фб ако не друго барем интересна шпекулација :D
--- надополнето: 28 мај 2013 во 22:26 ---
Мундо Депортиво пренесува дека Барселона прифатила да го продаде Бојан Кркиќ за цена од 5 милиони кои што Милан ги понуди..

нели 12 милиона :pos:

Борусија Дортмунт му го нуди На Милан Ројс за Боатенг!

фан клуб на фб ако не друго барем интересна шпекулација :D

па не го тупи со спамање цел фан клуб со вакви шпекулации

Сапонара на мали години

944154_340015822768760_891279738_n.jpg

па не го тупи со спамање цел фан клуб со вакви шпекулации

Сапонара на мали години

944154_340015822768760_891279738_n.jpg
а ти да не го тупеш со оваа слика оти веке 100 пати ја објавија
--- надополнето: 28 мај 2013 во 22:57 ---
емануелсон се врака бојан како шо изјавуват е наш баш играчи шо ни се потребни у моменто брзи креативни со доста добра техника емануелсон играч кој може да се користе на мн позиции кркич највеке како плеј мејкер?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom