Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
За него ни 5 не би дал,класична барса школа допри го падни.

Оди бегај таму џабе ти е и техника и се.

Сидорф ако станел тренер ќе ја врател 4-3-1-2,ако е точно ова тогаш од мене има поддршка.

да Лоди би бил подобар :icon_lol:

да Лоди би бил подобар :icon_lol:

Епа тоа е,Лоди,Черчи,Боатенг,Констант такви играчи ќе/играат за Милан.
Што побрзо се помириме со тоа толку подобро.
Јас решив веќе да не се замарам,така да сеедно ми е кој ќе донесат.

Важно трети да си завршиме и до година! :pipi:

нормално 12 милиони барале и други тимови биле заинтересирани и сигурно ќе понудат повеќе од 5 милиони

За 5 - 6 милиони може да се земе Иличич. Кој барем физички е супериорен за напаѓач/крило.

Во Италика физички слабите и ниски играчи немаат голем успех. Таквите успеваат само во Шпанија. За Бојан најидеално решение би било некој од Валесија/Атлетико Мадрид. Ќе искини таму. Има техника и добар прв допир и добро подава, штета што е преслаб физички за Италија.

За него ни 5 не би дал,класична барса школа допри го падни.

Оди бегај таму џабе ти е и техника и се.

Сидорф ако станел тренер ќе ја врател 4-3-1-2,ако е точно ова тогаш од мене има поддршка.
Абе добра е формацијата, ама да бевме 2000 година. Модерниов фудбал сега ќе се заснова на напади преку крилата, и контри преку крилата.
Финалето беше добар вовед и ни укажа каков вид на фудбал ќе доминира во светот.

Баерн го избуши Јуве само заради крилата. Баерн ги има Робен/Рибери , а Јуве играше со 3 јца во одбрана, без бекој.
А и голем дел од тимовите во Сериа А ја практикваат тактиката на Јуве, со тројца во одбрана и петмина во средина. Треба некој тренер да се земи кој ќе го искористи тоа против нив. Ни треба добар тренер, добар RW/ATM , добар CM/ATM и еден CB. Моја желба би биле Љаич,Алкантара и Бенатиа.
со овие ќе може да се менува тактиката меѓу двете најекспонирани крилни формации 4-2-3-1 и 4-3-3 .

За 4-3-1-2
Ни треба класичен трикватериста , последниот добар во Италија (Пасторе) си замина во неповрат. Треба се да се очекува од Сапонара.
Шарави треба да се врати на LCM , и ќе ни треба уште еден напаѓач SS од типот на Пато.

За 5 - 6 милиони може да се земе Иличич. Кој барем физички е супериорен за напаѓач/крило.

Во Италика физички слабите и ниски играчи немаат голем успех. Таквите успеваат само во Шпанија. За Бојан најидеално решение би било некој од Валесија/Атлетико Мадрид. Ќе искини таму. Има техника и добар прв допир и добро подава, штета што е преслаб физички за Италија.

Абе добра е формацијата, ама да бевме 2000 година. Модерниов фудбал сега ќе се заснова на напади преку крилата, и контри преку крилата.
Финалето беше добар вовед и ни укажа каков вид на фудбал ќе доминира во светот.

Баерн го избуши Јуве само заради крилата. Баерн ги има Робен/Рибери , а Јуве играше со 3 јца во одбрана, без бекој.
А и голем дел од тимовите во Сериа А ја практикваат тактиката на Јуве, со тројца во одбрана и петмина во средина. Треба некој тренер да се земи кој ќе го искористи тоа против нив. Ни треба добар тренер, добар RW/ATM , добар CM/ATM и еден CB. Моја желба би биле Љаич,Алкантара и Бенатиа.
со овие ќе може да се менува тактиката меѓу двете најекспонирани крилни формации 4-2-3-1 и 4-3-3 .

За 4-3-1-2
Ни треба класичен трикватериста , последниот добар во Италија (Пасторе) си замина во неповрат. Треба се да се очекува од Сапонара.
Шарави треба да се врати на LCM , и ќе ни треба уште еден напаѓач SS од типот на Пато.

Иличич 5-6 милиони? Палермо бара 15 а највероватно Фиорентина ќе понуди помеѓу 10-15..он веќе прифатил да игра за Фиорентина уште тимовите да се договорат..
на Алкантара му ја земаа 11ката ништо чудно да го пуштат но има интерес за него, ни треба таков играч не може со 3ца деструктивци во средина да тепаш..

Фиорентина на мета ги има Јилмаз, Кардозо и Гомез со тоа се поизвесно е Лјаич да си оди летово од Фиренца. Милан се заинтересирани за него.

средбата Берлускони-Галијани-Алегри пак одложена :facepalm: добро, овие си играат ли со нас? или остај го алегри или бркај го абе.. сите се изнакупија и договорија 1000 трансфери пред да почне периодов, само нашиве чекаат разврска за алегри.. па да беше некоја голема разврска да разбереш ама овоа.. шпанска сапуница со италијански режисери.. :tapp:

средбата алегри галијани и берлускони е закажана за во четврток

Што сте се фатиле толку за тоа која тактика графички ќе биде претставена пред почетокот на натпреварот? Мнгу поважно е кој ке истрча на терен, отколку на која позиција ќе бидат прикажани 5 минути пред почетокот на натпреварот. Никој не почнува и не завршува натпревар така како што е претставено.

Саки имаше изјавено дека не е битна формацијата туку дали тимот изгледа како едно, колку се поврзани меѓусебно, ако преовладува индивидулноста тогаш се зголемуваат шансите за пораз... а и за лоша игра...

Јас сум за формација која ќе носи победи... ако и фудалот е ’убав’ тогаш уште подобро.

П.С. Првите две сезони имаше една група која постојано го напаѓаше Алегри дека е многу тврд во однос на тактика, дека е неприлагодлив и дека ’знае’ да игра само 4-3-1-2. Изгледа дека времето ги демантгираше. :)

П.П.С. Колку и да сум свесен дека ова со Сидорф премногу е ризично, нелогично, непотребно, сепак и ми е интересна опција. :) Нарцисоиден, интелигентен, има фудбалско знаење, има некоја и своја фудбалска филозофија, прв црнец тренер во Италија...

П.П.С. Колку и да сум свесен дека ова со Сидорф премногу е ризично, нелогично, непотребно, сепак и ми е интересна опција. :) Нарцисоиден, интелигентен, има фудбалско знаење, има некоја и своја фудбалска филозофија, прв црнец тренер во Италија...

И мене некако ми чепка љубопитност идејата, ама ај да не збориме отсега за тоа, ќе не прогласат за луди као лани, а летото е пред нас, најверојатно ќе имаат и други причини... :pos:

Некако многу се запаливме со трансфери, нови играчи, пазарење, а уште не е ни јуни почнат. Полека малце, нема потреба од паника, а и не ми се чита отсега тема полна со такви глупости.

Во врска со средбава што ја одложуваат, очигледно е дека Галијани инсистира на неа, а Берлускони не сака да чуе..:pos: Има одлучено човекот, сака да го смени Алегри и тоа е тоа.. Нема никаква поента да се форсира таа работа, кога од авион се гледа намерата на Берлускони и убеденоста во тоа да менува тренер.

Да ве прашам нешто... Има во Македонија официјален фан клуб на Милан одобрен од Милано? Знам дека нешто се обидуваа ова талентите од фејсбук, ама не знам дали успеаа..

средбата Берлускони-Галијани-Алегри пак одложена :facepalm: добро, овие си играат ли со нас? или остај го алегри или бркај го абе.. сите се изнакупија и договорија 1000 трансфери пред да почне периодов, само нашиве чекаат разврска за алегри.. па да беше некоја голема разврска да разбереш ама овоа.. шпанска сапуница со италијански режисери.. :tapp:
Од договорено од официјално има уште многу време.
Рано е за купување уште не e почнат трансфер периодот нормално дека ќе има шпекулации од типот договорање на играчи и такви глупости. Kои се тие екипи од Италија што купија играчи? Kако што знам Иличич и беше ветен на Рома, а Наинголан на Наполи?
Moнако понудиле 12 мил за Боатенг.

UEFA Champions League awards for Milan
Philippe Mexes scored the goal of the season in the Champions League and Christian Abbiati won the award for best save.

Од договорено од официјално има уште многу време.
Рано е за купување уште не e почнат трансфер периодот нормално дека ќе има шпекулации од типот договорање на играчи и такви глупости. Kои се тие екипи од Италија што купија играчи? Kако што знам Иличич и беше ветен на Рома, а Наинголан на Наполи?
Moнако понудиле 12 мил за Боатенг.

UEFA Champions League awards for Milan
Philippe Mexes scored the goal of the season in the Champions League and Christian Abbiati won the award for best save.

абе добро.. се разбираме :) поената ми беше дека сето овоа со алегри му е више преку глава на секој човек на планетава и само лошо носи т.е ги одлоговлечува работите.. екипите од италија поради оваа раб со тренери и не можат никој да донесат.. си прават трампи како чорапи да менуваат :facepalm: затоа и не ми се чини добра идеја да зимаме играчи од серија а.. тука е најевтино, ама постојат и др лиги кај што има квалитетни (не преценети) и евтини фудбалери.. секој ветува на секого во италија и после ти ја прави големата - ниш од договоров.. или нека остане алегри и да се бориме па за 3то место со фудбалери од серија а, или нека се зима некој.. сидорф, рајкард, ван бастен и да се сврти нова страна... а не само одолговлечуваат..
ама како што ми се чини.. берло победи па против галијани :)

Според приказните на медиумите секој играч на 3 клуба е ветен. Кои се тие квалитетни евтини играчи? И недај боже нашите да помислат на Дјаките слободен играч е од јуни, гледам комшиките го сакаат па можно е и ние. :icon_lol: :pos:

Во врска со средбава што ја одложуваат, очигледно е дека Галијани инсистира на неа, а Берлускони не сака да чуе..:pos: Има одлучено човекот, сака да го смени Алегри и тоа е тоа.. Нема никаква поента да се форсира таа работа, кога од авион се гледа намерата на Берлускони и убеденоста во тоа да менува тренер.

Јас мислам дека уште не се сигурни 100% што ќе направат, посебно кој да го замени Алегри. Зошто Берлускони би морал да се види со Алегри? Галијани може да ја пренесе таа информација. Многу работи се во прашање, од финансии до превземање на одговорност... завршува со избори и политика во Италија. Евентуален неуспех на Сидорф ќе му се препише на Берлускони, посебно кога нема подршка од фановите за овој потег. Мислам дека не е и решен дали нешто да инвестира или клубот да потроши само толку колку што ќе заработи, во однос на финасиите несигурна му е и ЛШ. Не мора сите овие работи да се најважни и пресудни, но си имаат свое значење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom