Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
На страната за информации за Јувентус, нивниот “миланњуз“, немаше потрврда дека имаат 50% од договорот на Поли, што значи дека информацијата која ја постирав, најверојатно не е точна.

Таму имаше изјава на Гароне во која вели дека Поли е ветен на Јувентус, ама оваа сезона останува во Сампдорија.

Е сеа...Гароне скоро почина, појма немам дали и ветувањето го зеде со себе или го оставил во аманет.

Од друга страна излезе вест дека Сампдорија го одбила Милан и не планирала да го продава Поли, значи ипак Гароне го пишал ветувањето во тестамент.

Ова што Раиола им предлагал играч, ако е точно, значи само една работа, а тоа е дека се активни во маркетот и работат на уште некој трансфер.

А треба и да му се ’заблагодарат’ затоа што доста помогна за трансферот на Балотели. Сака негов играч да дојде во клуб како Милан, така играчот ќе добие најдобра промоција. Имаше вакви трансфери и претходно...

Појма неам за ова,ја мислам дека е цел на Сампдорија ама ај...

Иначе Обијанг и според мене ќе е супер ама ќе видиме што ќе донесат...ептен ме заинтересира сега..
Поли е фул играч на Сампдорија незнам од каде е ова за Јувентус. Иначе додека официјално не се претстави новиот претседател на Сампдорија а најверојатно ќе биде синот на Гароне тешко трансфери да има (мислам на од клубот да си одат играчи нема да има).

Зошто силуваа со познато име и напаѓач кога имавме други приоритети?

Одговорот го дава ГдС: Во првите 2 часа после објавениот договор меѓу Сити и Милан продадени повеќе од 1000 дреса на официјалниот фан шоп на сајтот.

Шарави и Балотели во ист тим? Диз гона би гуд... (y)

Антонини беше ангажиран како личен помошник на Шарави. Имаше задача да го вози на тренинг, да игра Сони со него и сл. Сега Шарави положи, си најде ново другарче (Нианг) за игрици, така Антонини остана без работа и почна да бара трансфер во Русија. Но, имало уште некаква корист од Антонини, сега ги снима егзибициите на Шарави.

Поли е фул играч на Сампдорија незнам од каде е ова за Јувентус. Иначе додека официјално не се претстави новиот претседател на Сампдорија а најверојатно ќе биде синот на Гароне тешко трансфери да има (мислам на од клубот да си одат играчи нема да има).

Мислам дека имаше некој договор со Гароне летово,т.е беше ветено дека,доколку си оди од Сампдорија прво ќе биде понуден на Јувентус.Така бар прочитав нешто,еве го и изворот.

Ок, фала на одговор.. :) Те издава првава реченица, а останатото ти е хејтот кој мораше да биде дел од постот и кој го очекуав... :)
Платата од Пато оди кај Балотели уствари, не верувам дека трансферов значи дека некој ќе биде шитнат, некој плус Робињо за кого више и се очекува.
Ибрахимович кој мораше да биде продаен земаше 9 милиони по сезона, ако добро се сеќавам...

Иначе ако ги земеме информациите кои се на нет као релевантни, Милан во јануари, досега има заштеда од 2,6 милиони годишно за плати. Ова е пресметано со платата на Балотели (за која се пишува дека ќе е 4 милиони).
Тоа значи кога сеа би дошол некој, кој би заработувал 2,6 милиони по сезона, Милан би имал иста платна сметка како на 31 декември, би бил на нула.

Пато земаше 6 милиони колку што знам ја, 2 милиони се вишак само од трансферот на Пато...

Иначе Ибра земаше 11 милиони, такс фри !

Oвој па кој ќе го видим, уште и Тиагито ми го спомна, чуек што изел гомна за свешто и свекого, а ми го избркавмо као најдолно куче шугаво, и пак да збори арно и убоо за нас ми се плаче и срцево ме боли

Галијани и Берлу да умрете од најлош облик на смрт да даде господ, да ве ебе и Балотели у гз, носите се сосе него

Чекав да се заврши ова за да пишам нешто и јас во врска со трансферов!23251185_ufficiale-mario-balotelli-un-giocatore-del-milan-domani-le-visite-mediche-la-firma-8.jpg
Ајде нека е честито и од мене и со среќа да си го трошиме .Прашање на време беше кога Балотели ќе биде наш играч ,:) искрено после сликите шо излезеа со дрес од Милан додека играше во Интер, убеден бев а и јасно беше како бел ден, дека кога-тогаш ќе го облече црвено-црниот дрес.И стариве гниди деновиве му ја исполнија желбата (y) ,ама тоа не значи дека им е простено за фејлот што го направија летово со продажбата на најдобриот дефанзивец и шпиц у светот. За овој трансфер од мене Галијани го има само ова :cuc:. Глупости шо ќе прави црниов, ќе прави, тоа си е вообичаено за него.Ама шо си обезбедивме топ напаѓач за наредни 10 години,си обезбедивме:D ! И ми праи ќеиф многу што ќе заигра толку скоро за нас,обожавам вакви интересни ликови како него во тимот, дрес обавезно се зима од Бало ,само додека да чекам овде у МК да излезат (а можно е тоа да е и читава година/вечност), јас ќе си го обезбедам за 1 месец од Италија).

И да морав: Интер ставиле клаузула дека Милан неможе да го купи ,ма немој да ме е*аш бе?:LOL: Се плашам дека утре додека потпишува договор Балотели, Б&Г ќе му јават на Морати да го прашат дали сака да стави некоја друга клаузула пр. Да не може да игра на миланското дерби.:pos:.
Минатиов пат кога беше на Сан Сиро да гледа Дерби дела мадоннина ,ги поздрави со ова комшивките :P mario-balotelli-a-san-siro.jpg
овој пат убаво ќе е со голче да ги поздрави :).

Oвој па кој ќе го видим, уште и Тиагито ми го спомна, чуек што изел гомна за свешто и свекого, а ми го избркавмо као најдолно куче шугаво, и пак да збори арно и убоо за нас ми се плаче и срцево ме боли

Фино лепо си кажа чоеко во едно интервју што го имаше дадено есеноска, од сите клубови што ги има поминато а се прилично, од Ајакс, Јуве, Интер, Барса, дека Милан е клубот кај што те третираат како крал. Збореше за позитивната атмосфера што ја имало меѓу играчи, тренери, менаџмент ...
Ван Бомел кај нас беше само година и пол па на последното интервју пред да си замине плачеше како мало дете си мислиш чоеков цел живот играл во Милан, исто Замброта лани на последниот меч од сезоната ...

Не мислите ли дека овој трансфер е одличен предИзборен трик на стариот?

ние овде на форум се попаливме со трансферов па камо ли во Италија.

страшна работа е Берлу, па замислете што би било ако го донесе и Кака, гарант победува на избори :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom