Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Intrigo Milan, capitolo due. Thiago Silva, il PSG, Dedè, Diarra e Destro
Intrigo Milan, capitolo uno: Ibra, il City, Dzeko, Tevez e Kolarov
Агентот на Ибра бил на состанок кај Галијани во врска со понудата од ПСЖ. :facepalm:
Ако го дадат за Тевез/Џеко + Коларов е добро инаку секоја друга опција е (n)

Namesto sredina da barame, nie po napagjaci!
U napad imame 5 dusi(pato el sharawy,robinho,cassano, Ibra) i ovie kje trampale dzeko so ibra... Pa daj be toj cigan do koga kje go gledam kako se sopnuva pred prazen gol. Frli go negde za 10 milioni i zemi kaka/sahin/ganso... pa posle mi pravi trampi. Ebate impotentnata gamad!
Sega berlusconi nemoze da kaze deka sme tim so sampioni, bidejki site sampioni nasi ostarea i si otidoa koj po amerika koj u penzija..

^ Chill bro

Allegri: "If a new player arrives at Milan, then it will be a midfielder."

s3LPL.jpg

:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Абе не го продаваат Ибра. Агентот бил во Виа турати поради Родриго Ели а медиумите направија збрка дека бил поради Ибра.

Alegri : Juventus ima 31 shampionski titulli zaedno so toa vo Seria B .

Tesko nego znae deka toj individualno ke ostane samo so 1 skudeto , a Milan so tie 18 .
Juve se zasiluva a vo sprotivno Galiani raboti za nas bara kupuvaci za Tiago i Ibra a ke vi go donese Diarra Astori i Caroll na zdravje neka vi e :)
Све разбирам ама да ти толку напатен,малце потешко ми да разберам.Оди во фан клуб Јувентус и таму дискутирај го дичењето на Јувентус малце си ја утнал темата братче..Среќно (y)

KAKVO PRODAVANJE,KAKVI TEVEZ,DZEKO,KOLAROV NEMA SANSI. NIKAKO PRODAVANJE!!! SO KUR OVIE OD LA GAZZETTA DELLO SPORT PRAAT SO MUABETIVE? ZNAM TOA IM E NEKOJA TAKTIKA, KONTRA FANOVITE NA MILAN SO BEZVRSKA MUABETI,EDEN VID ZAGOVOR PROTIV MILAN.
IBRA E ZVER OD IGRAC, STO NEMA TIM SO NE GO SAKA .(IMA SREKA STO E VO NAJUSPESNIOT:))
--- надополнето: 11 јули 2012 во 16:20 ---
a916afd6f0c7410254eeb869f35ee952-72099-1341855495.jpeg

EDEN OD GOLMANSKITE DRESOVI ZA SLEDNATA SEZONA :love:

KAKVO PRODAVANJE,KAKVI TEVEZ,DZEKO,KOLAROV NEMA SANSI. NIKAKO PRODAVANJE!!! SO KUR OVIE OD LA GAZZETTA DELLO SPORT PRAAT SO MUABETIVE? ZNAM TOA IM E NEKOJA TAKTIKA, KONTRA FANOVITE NA MILAN SO BEZVRSKA MUABETI,EDEN VID ZAGOVOR PROTIV MILAN.

conspiracy keanu :D :pos:

Attachments

• keaunu.jpeg
    keaunu.jpeg
    32,1 KB · Прегледи: 20
Не бе, Констант предодреден е за да биде ѕвезда во тимот, па бити!

Можно е и Мунтари да ја земе 4ката пошто со тој број тренирал, а Страсер доколку остане 14ката.
Иначе Траоре е прв играч (да не е голман) што ќе го носи дресот со број 12.
За Де Шиљо дека ќе земе 2ка мислам дека имаше пишано некој.
Иначе она во кое можеме да веруваме дека Алегри му рекол на Галијани да бара регистра, и освен за Родриго Ели и тоа било темата на муабет. Мада од газета можат 300 прича да измислат.
Олабавете малце, таиво и месбах кај и дае ќе си идат, со надеж и Робињо дека ќе следи по нив и ние ќе земеме некој солиден везњак, и бонус Галијани да ги излаже Арапите за Коларов за loan со опција за купување.

Не знам колку има вистина во ова што се пишува, но постојат некои работи за кои вреди да се промисли.

Дали овој тим може да направи нешто само со Ибрахимовиќ и Силва? Како одат работите додека се тие во тимот (или барем еден од нив) Милан нема да види ново екстра засилување, а таков тим може да освои Сериа А, но успех во Европа може да биде само ’случаен’, како на Челзи сезонава. Секој преоден рок ќе поминува во паника дали некој од нив ќе си оди, а Ибрахимовиќ ќе остаре во тимот со голема плата (која и си ја заслужува), па за некоја година ќе се најде повторно во ќор сокак, а со тим кој имал успеси само во Сериа А. Единствена опција е нешто да се погоди од примавера тимот.

Замена за овие играчи нема да се најде, но и европски успех само со овие играчи не може да се постигне. Затоа место секој преоден рок да живееме во неизвесност, можеби (не тврдам дека така е подобро) би требало сега да се направи тој рез и да се гради нов тим. Проектот за градење на шампионски Милан со Ибра (подоцна како неизбежен се наметна и Силва) некако паѓа во вода, за нови тршоци и нови големи плати не е спремно раководството. Планот постоеше, но изгледа се пресметале малку. Доведување на нови играчи со тие пари, а тоа нема да бидат само двајца, кои ќе земат помала плата, а сепак имаат квалитет и место за подобрување и правење темели за нов Милан е примамлива опција.

Најдобро е да останат Силва и Ибрахимовиќ и да се земе уште некое пристојно засилување, но тоа би било огромно изненадување кое сите го посакауваме, а баш и не се надеваме многу дека може да се случи.

П.С. Некој може да каже што ти е тебе гајле колку ќе даваат за трансфери и колкави плати, парите не се твои, а Берлу ги има нека ги троши. Да, не се мои, Берлу има, но клубот нема, па останува да ги гледаме реално работите...

Сите играчи до сега ни се земени за 0, да се продадат 3 играчи од кои еден мора да биде Робињо, другиот Таиво, еве и на Мезбах да му земат 2-3 милиона тоа се 25 милиони ка ништо !!

Со уште 10 милиони инвестиција може да се направи солиден тим, кој може да конкурира и во Европа, но за жал таква ни е ситуација што и со тие пари мора "дупките" да се покриваат, и нашите не се во можност ни 10 милиони да дадат на играчи !!

Нападот ни е топ, и без Робињо, тука би можел некој на позајмица да се земе или некое поевтино решеније, или пак ако веруваат во Каталонецот, нека ги дадат сите пари на добар играч од средината и напаѓач, со 35 милиона се земаат Џеко/Тевез, и Диара/Сахин/Стротман ....

Само штета што никој од Виа Турати не ни го чита форумов :icon_lol:

Не знам колку има вистина во ова што се пишува, но постојат некои работи за кои вреди да се промисли.

Дали овој тим може да направи нешто само со Ибрахимовиќ и Силва? Како одат работите додека се тие во тимот (или барем еден од нив) Милан нема да види ново екстра засилување, а таков тим може да освои Сериа А, но успех во Европа може да биде само ’случаен’, како на Челзи сезонава. Секој преоден рок ќе поминува во паника дали некој од нив ќе си оди, а Ибрахимовиќ ќе остаре во тимот со голема плата (која и си ја заслужува), па за некоја година ќе се најде повторно во ќор сокак, а со тим кој имал успеси само во Сериа А. Единствена опција е нешто да се погоди од примавера тимот.

Замена за овие играчи нема да се најде, но и европски успех само со овие играчи не може да се постигне. Затоа место секој преоден рок да живееме во неизвесност, можеби (не тврдам дека така е подобро) би требало сега да се направи тој рез и да се гради нов тим. Проектот за градење на шампионски Милан со Ибра (подоцна како неизбежен се наметна и Силва) некако паѓа во вода, за нови тршоци и нови големи плати не е спремно раководството. Планот постоеше, но изгледа се пресметале малку. Доведување на нови играчи со тие пари, а тоа нема да бидат само двајца, кои ќе земат помала плата, а сепак имаат квалитет и место за подобрување и правење темели за нов Милан е примамлива опција.

Најдобро е да останат Силва и Ибрахимовиќ и да се земе уште некое пристојно засилување, но тоа би било огромно изненадување кое сите го посакауваме, а баш и не се надеваме многу дека може да се случи.

П.С. Некој може да каже што ти е тебе гајле колку ќе даваат за трансфери и колкави плати, парите не се твои, а Берлу ги има нека ги троши. Да, не се мои, Берлу има, но клубот нема, па останува да ги гледаме реално работите...

Биди спремен на напади и реметење сеа, готов си.. :) Предавник, ретардиран и слично.. :) Мада и јас сум тука некаде со мислењето..

И јас сум за тоа, само некој треба да сака да го купи Робињо, а и овој да сака да отиде во тој клуб. :) Па макар и не земале некој од Тевез и Џеко, доволно е да потрошат за средина.

Но и покрај ова останува проблемот со високи плати и со лошата состојба во клубот, повторно следното лето или можеби уште во јануари ќе почнат муабетите за Силва и Ибрахимовиќ
--- надополнето: 11 јули 2012 во 20:10 ---
Биди спремен на напади и реметење сеа, готов си.. :) Предавник, ретардиран и слично.. :) Мада и јас сум тука некаде со мислењето..

Спремен сум... Само што и јас не знам што сакам точно. :)

Нападот ни е топ, и без Робињо, тука би можел некој на позајмица да се земе или некое поевтино решеније, или пак ако веруваат во Каталонецот, нека ги дадат сите пари на добар играч од средината и напаѓач, со 35 милиона се земаат Џеко/Тевез, и Диара/Сахин/Стротман ....

Само штета што никој од Виа Турати не ни го чита форумов :icon_lol:

Би го жртвувал Робињо во секое време за двајца од Диара/Сахин/Стротман
Исто така и Ибрава за Џеко/Тевез/Балотели + Коларов...
Прајте ме будала, можит сум, знам дека тешко е да се најт играч ко Ибрахимович, но само ради платата и годините и немајтено игреч на таа лева бековска позиција би го дал на Сити.. Со Коларов ќе добиеме многу на таа позиција, а со еден од овие 3ца напаѓачи од Сити, 80% ќе го заменат Ибрахимович.. Јас би го сакал Балотели, ама многу ми е нестабилен, не мојш да се потприш на него, Тевез и тој со годините не стојт баш најарно, Џеко би бил таман ете да не претеруваме со другиве двајца зошто за нив и тешко е да ги пуши Манчини туку така со си Коларов :)... Долго е летово, засега имаме еден добар трансвер (Монтоливо) исто така многу се надевам на овој Ачерби со бемаката, барем уште еден во средина и еден назат лево да се донесит и доволно е..

Пак на крај краева ак не планирет да носет никој, нека го продает Робињо да не го гледам ме нервират и нека пополнат таа дупката во финансиите да не ми плачат секоја година како имале загуби бла бла..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom