Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Milan are ready to offer Cigarini a 4-year deal worth €1.8m per season, but the deal is contingent of Lass Diarra joining Milan or not.

Milan are ready to offer Cigarini a 4-year deal worth €1.8m per season, but the deal is contingent of Lass Diarra joining Milan or not.

Добар играч но незнам дали би била подобра опција од Дијара..
Мезбах и црнчето може да ги искористиме за трансфер на лев бек (Балзарети),додека ако Дестро иде не ми текнува на него ич ни што напаѓач е но гледам доста биле заинтересирани за него сигурно ќе си оди Робињо штом Малага е загреана за него може да фрлат шеиците пари.
Џенова штом продава волку играчи кај нас сигурно ќе бара после нешто нека им дадат некој од одбранава и некој младинец колку да се држат многу играчи продадоа да опстанат :)

Можда ќе ме направите будала, ама јас во секој случај му давам предност на Цигарини пред Диара. :)
Не знам..многу сум скептичен со такви играчи. Јас ги викам со црнечки ментален склоп.. Го имаме Мунтари еден таков во екипа и јас не би го сакал Диара.
Прво, мислам дека од него ќе гледаме по една одлична партија на секои 6-7, кога ќе му успеваат стартовите, коа ќе сече акции и краде топки, а другите утакмици ќе му бидат со црвени картони, многу грешки и слично. Така го гледам Мунтари, така би го гледал Диара. Уопште не го сакам во екипа заедно со Мунтари. Ни еден од нив не сакам. Двајца па никако!
Од друга страна на Цигарини му давам предност затоа што е Италијанец, затоа што одамна неговото име се поврзува со Милан,затоа што од играчите кои сум ги гледал појше, барем од Италија и Серие А, тој некако најмногу ме потсеќа на Пирло и затоа што мислам дека ни треба баш таков играч, со такви карактеристики. Има страшно додавање, добар е и во одбрана,одиличен шут, сесеќавам на еден гол нас што ни го здрви од 30ина метри.

Мислам дека ни фали и еден копач како Диара и еден плеј као Цигарини во тим Ама доколку се зема само еден, јас би зел плеј. Фламини малце ни ги поремети плановите, ама можда може да се искористи тој за позицијата пред одбраната.

Од ова засега што се спомнува, јас сум на страната на Италијанците. Дестро и Цигарини пред Робињо и Диара. :)

Ипак не биле 30 метри, ама знаев дека беше ефектно нешто..

Очекуав дека кад-тад ќе се појави и тоа, а според мене, гледајќи по Европсково, реална и солидна опција. Очекувам Галијани да го договори Велосо со Прециози.. Можда Дестро е и само како параван, можда споредна улога има.. Мислам дека примарна цел од Џенова ќе ни биде Велосо.

Со тие 18 милиони може да се купат Дестро рецимо, ќе им дад Галијани 7-8 милиони за 50 % од сопственоста другото здравје на рате или со младинци, 2-3 милиона за Балзарети и 5-6 за Диара и ќао пријатно !!

За ова Робињо би го жртвувал во секое време.Со ова реално ќе бидеме на коњ плус се спомнува Велосо па ако извлечат некое милионче од Таиво и Месбах и го донесат него тогаш трансфер периодов ќе биде и повеќе од успешен.

Значи ипак го чита форумов Галијани :P
Чичко Галијани поздрав од сите овде.Направи добро дело и заедно со Берлускони заколете го Бонера.Фала
:icon_lol:

Инаку, да се земе Диара или Цигарини за ДМФ, лево да игра Монтоливо а десно Боатенг, напад Пато, Ибра, Касано и Балѕарети да го земат за лев бек (според ова шо го гледам на европсково, можам да кажам дека машина човеков, иако е старичок малку, ме зачуди со играта) и ќе бидеме итоа како конкуренти за освојување на Скудетото па и трофеот во ЛШ.

Одбранава камче ќе ни биде а дојде и Балѕарети.

Абате (Ѕверка е зими све, свака му се дала) - Силва - Мексес - Балѕарети.
Подобро амин! :)

Чичко Галијани поздрав од сите овде.Направи добро дело и заедно со Берлускони заколете го Бонера.Фала
:icon_lol:

Инаку, да се земе Диара или Цигарини за ДМФ, лево да игра Монтоливо а десно Боатенг, напад Пато, Ибра, Касано и Балѕарети да го земат за лев бек (според ова шо го гледам на европсково, можам да кажам дека машина човеков, иако е старичок малку, ме зачуди со играта) и ќе бидеме итоа како конкуренти за освојување на ЛШ.
За наши стандарди не е стар, Кафу дојде на 33 години па што :D
Ама сериозно:
Диара/Цигарини/Велосо + Балѕарети+Дестро
-Месбах,Таиво,Робињо е сосема солидно.
Ама нема да биде така лесно за Дестро верувајте, Рома има загризано за него, Јуве е во добри односи со Сиена и може да го искористи тоа, ни останува да се надеваме во Прециоси и Галијани.

За наши стандарди не е стар, Кафу дојде на 33 години па што :D
Ама сериозно:
Диара/Цигарини/Велосо + Балѕарети+Дестро
-Месбах,Таиво,Робињо е сосема солидно.
Ама нема да биде така лесно за Дестро верувајте, Рома има загризано за него, Јуве е во добри односи со Сиена и може да го искористи тоа, ни останува да се надеваме во Прециоси и Галијани.

Прециози вика кај ќе кажам таму ќе оди :)

Дестро да дојде, Робињо да замине... какви глупости ццц :facepalm:

Зошто глупости?
Пошто глупости, немој да ми кажеш сеа дечкото е звер, прае партали, а не веруем да си го гледал ни 2-3 натпревари освен некое клипче на јутуб. Дестро е од оние нови гуштери, и да биде замена за Робињо тешко бар моментално... пре би да се форсира Ел Шарави него Дестро.

Ponudle 6 mil za
Jean-Armel Kana-Biyik
Zaboraite na Destro toa e izmislica od novinarite. Oni razbrale za sredbata G i P ama za kogo ke pregovaraat ne doznale pa ajde Destro. :ROFLMAO:

Пошто глупости, немој да ми кажеш сеа дечкото е звер, прае партали, а не веруем да си го гледал ни 2-3 натпревари освен некое клипче на јутуб. Дестро е од оние нови гуштери, и да биде замена за Робињо тешко бар моментално... пре би да се форсира Ел Шарави него Дестро.

-Има 21 година.
-Постигна 12 голови на 30 натпревари за тим што се бореше за опстанок
-Гази во сите младински категории

Italy U16
12​
(5)​
2007–2008 Italy U17
9​
(5)​
2009 Italy U18
1​
(1)​
2008–2010 Italy U19
14​
(16)​
2010– Italy U21
14​

(5)
-Затоа што со ЕЛ92,Палоски,Имобиле од Јуве и некојси Габијадини од Аталанта го сочинуваат нападот на Италија U21
-Затоа што Интер,Јуве,Рома... се загреани по него.

Робињо:

- 28 години
- 6 гола во минатата катастрофална сезона за него
- вкупно од кога дојве во Европа во преку 300 натпревари има постигнато едвај 60-ина гола.
- зема втора најголема плата во тимот
- освен моментално блесоци ништо посебно не прикажува, бледа сенка на она што беше кога дојде.

Кога би се прашувај јас, радо би гледал како некое надежно Италијанче се развива и се труди во Милан, одколку некој распизден бразилец што лапа 6м годишно како утиња празни голови.
Толку од мене ти споредувај сеа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom