OMGWTFBBQ
Bone for Tuna
- Член од
- 3 февруари 2007
- Мислења
- 8.802
- Поени од реакции
- 4.420
Јас вината за сето ова ја гледам само во еден човек - Берлускони.Плива во пари, богатството му се проценува на над 7.5 билиони фунти бе алоооооо.За еден скапан Тевез не сака да даде ебени 25 милиони.Кај му се парите на овој бе? За што ги чува бе за што?
И Раиола и Галијани рекоа дека mister X беше Хамшик и скоро се средено беше за да се купи, но тогаш Берлускони го изгуби судскиот процес и требаше да плати казна од 550 милиони евра. Нормално, после ова се повлекоа...
Што ви е крив Алегри? Кој да го стави во игра? Боатенг повреден, Аквилани повреден, Меркел истотака.Кој да го стави? Кој да игра ај објаснете?
И Лацио не беа нај нај па овој пораз иде на вина на Алегри, Јуве(1-2) Рома(0-1), Тотенхем(0-1), Интер(0-1), Лацио(2-0), ... натпревари кој од кој посличен. Единствено поразот со Наполи сезонава ми беше онака океј, ама другиве натпревари беа на наивен начин изгубени. И не велам дека вината целосно паѓа врз Алегри, но со Лацио според мене он беше кривецот, иако ете изјави дека добро му дошол овој пораз па да се надеваме дека повеќе нема да има реприза од ваков вид на натпревар.
Нема играчи бе, сите ни се повредени.Пато повреден е, Боатенг. Сите повредени се.Му е мака да даде на Берлускони 4 милиони, скапани 4 милиони за Монтоливо.Да купеше резерви, да имавме и еден втор тим и да не му ја мислевме за повреди ќе бевме први.Ама ние не го напрајвме тоа ние, Јуве го напраи.Сега нека си земат титула, ич нема да ми биде мака .
Не ме заебавај, Милан сезонава да имаа ист број на повреди како Јуве, или пак еве реторички и двата тима да беа без повреди Милан каде каде повисоко ќе котираше на табелата. Така да Милан има подобар тим на хартија.
Е сега факт е дека Берлускони дури и со таа загуба можеше подарежлив да биде, а за подарежлив подразбирам да го купеше Монтоливо за 4-5 милиони евра, а не трансфери со сума од над 20 милиони евра.