Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Јас вината за сето ова ја гледам само во еден човек - Берлускони.Плива во пари, богатството му се проценува на над 7.5 билиони фунти бе алоооооо.За еден скапан Тевез не сака да даде ебени 25 милиони.Кај му се парите на овој бе? За што ги чува бе за што?

И Раиола и Галијани рекоа дека mister X беше Хамшик и скоро се средено беше за да се купи, но тогаш Берлускони го изгуби судскиот процес и требаше да плати казна од 550 милиони евра. Нормално, после ова се повлекоа...

Што ви е крив Алегри? Кој да го стави во игра? Боатенг повреден, Аквилани повреден, Меркел истотака.Кој да го стави? Кој да игра ај објаснете?

И Лацио не беа нај нај па овој пораз иде на вина на Алегри, Јуве(1-2) Рома(0-1), Тотенхем(0-1), Интер(0-1), Лацио(2-0), ... натпревари кој од кој посличен. Единствено поразот со Наполи сезонава ми беше онака океј, ама другиве натпревари беа на наивен начин изгубени. И не велам дека вината целосно паѓа врз Алегри, но со Лацио според мене он беше кривецот, иако ете изјави дека добро му дошол овој пораз па да се надеваме дека повеќе нема да има реприза од ваков вид на натпревар.

Нема играчи бе, сите ни се повредени.Пато повреден е, Боатенг. Сите повредени се.Му е мака да даде на Берлускони 4 милиони, скапани 4 милиони за Монтоливо.Да купеше резерви, да имавме и еден втор тим и да не му ја мислевме за повреди ќе бевме први.Ама ние не го напрајвме тоа ние, Јуве го напраи.Сега нека си земат титула, ич нема да ми биде мака .

Не ме заебавај, Милан сезонава да имаа ист број на повреди како Јуве, или пак еве реторички и двата тима да беа без повреди Милан каде каде повисоко ќе котираше на табелата. Така да Милан има подобар тим на хартија.

Е сега факт е дека Берлускони дури и со таа загуба можеше подарежлив да биде, а за подарежлив подразбирам да го купеше Монтоливо за 4-5 милиони евра, а не трансфери со сума од над 20 милиони евра.

Јуве, распоред лесен прелесен.Би рекол чао титуло!

milanjuve.png

Јуве, распоред лесен прелесен.Би рекол чао титуло!

milanjuve.png

Болоња/Парма сум сигурен дека кај една од овие губат бодови, Џенова/Фиорентина, се враќаат без бодови, и ние ги плескаме на Сан Сиро :D

Па и без Ибра се може покажаа на неколку натпревари, но не се може без тај позади него шо ќе му даде топка и Касано. ;)
Добро бе а да победеа со голот од пенал никој немаше да критикува, Амброзини ќе беше прогласен за цар, Ибра за супермен, Робињо за бетмен итн, крив е Алегри шо од прва го стави Амброзини и тоа не на негова позиција и средината ни беше бавна едвај се влечеа. Ние ако немаме квалитетен тим не знам кој има, со Фарса го покажаа тоа а ако не беа судиите од нивна страна ќе извлечевме победа и нормално Мексес да беше место Неста. Во сите дерби натпревари ни фалеше по еден од Аквилани или Боатенг а сега и двајцата.

Значи сме од рангот на Палермо...Фати го Миколи нема кој да даде гол...
Ако не е до Алегри,како може Милан да нема добиено голема утакмица оваа сезона!?Демек сакате да ми кажете,дека Јувентус,Интер,Наполи имаат поквалитетен тим од нашиов моментално?Едноставно е,човекот голема пичк*,нема муда тоа е факт и џабе да се дебатира на таа тема... :)

оф леле со кој играч да нападне бе пријателе со Инзаги ли да го стави во игра?очекував да го извади Мезбах да влезе некој напаѓач заедно со Емануелсон да игра на таа позиција поофанзивен а тој да игра напад како предходно што правеше но ништо..не може летоска ниеден трансфер не направи добар и сега и да сакаш титула..не може Ибра сам во нападот..баталете Шарави талент,треба на вакви утакмици играчишта..летоска мистер х,зимово ќе имало добар трансфер незнам само кој е тој трансфер Мезбах?
и што е со Замброта нека се враќа не можам да го гледам тоа Мезбах веќе..

оф леле со кој играч да нападне бе пријателе со Инзаги ли да го стави во игра?очекував да го извади Мезбах да влезе некој напаѓач заедно со Емануелсон да игра на таа позиција поофанзивен а тој да игра напад како предходно што правеше но ништо..не може летоска ниеден трансфер не направи добар и сега и да сакаш титула..не може Ибра сам во нападот..баталете Шарави талент,треба на вакви утакмици играчишта..летоска мистер х,зимово ќе имало добар трансфер незнам само кој е тој трансфер Мезбах?
и што е со Замброта нека се враќа не можам да го гледам тоа Мезбах веќе..

Макси,зошто го купија?Вода да носи?Па и Инзаги да го ставаше напаѓач е!Лацио неможеше да нападне тоа од небо се виде...Нашиот што е прост и наместо да нападне ја умртви играта тоа е друг проблем.

Можно е да биде одложена со Наполи поради снег. :icon_lol:
Инаку оваој состав не ни бега. :D
Milan (4-3-1-2):Abbiati; Abate,Mexes, Thiago Silva,Mesbah/Zambrotta; Emanuelson, Van Bommel, Nocerino;Seedorf/Robinho; El Shaarawy, Ibrahimovic

Napoli (3-4-2-1): De Sanctis; Campagnaro, Aronica, Britos; Maggio, Gargano,Dzemaili, Dossena; Lavezzi, Hamsik; Cavani.

Макси,зошто го купија?Вода да носи?Па и Инзаги да го ставаше напаѓач е!Лацио неможеше да нападне тоа од небо се виде...Нашиот што е прост и наместо да нападне ја умртви играта тоа е друг проблем.

Да бе, Лацио напаѓаше, а Милан ја умртвуваше играта. :vozbud:

Не беше најголемиот проблем во нападот, до тој напад требаше некако да се стигне, ние ја држевме топката, но немаше играч од средина кој ќе ја пренесе добро во напад и ќе знае да проигра. А на клупа немаше таков играч, освен Сидорф и Емануелсон (хахаха). Сидорф изигра многу лошо последните натпревари, а во недостаток на друг таков играч тој уфрли брзи и креативни напаѓачи и цврста средина за да се избегне контра напад и слично. Но, тоа не функционираше, Робињо се враќаше да земе топка на почетокот од средина, но не одеше, од него се очекуваше повеќе, потоа тоа исто го правеше и Ибрахимовиќ (па така беше и една од најголемите наши шанси кога Ибра се врати, зема топка и му центрираше на Ночерино). Ако примети топката ја држеа нашите на средина, и тоа повеќе накај наша половина и ја добацуваа меѓу себе и после пуштаа една долга топка накај Ибрахимовиќ во напад, поинаку не можеа. Порано имавме барем пробиви по десна страна од Абате, сега дечкото е сјебан нешто, се надевам брзо ќе се врати во форма. Затоа во второ влегоа Еманулесон и Сидорф, да се добие поврзаност во игра, подобар проток на топка и да се проба нешто така да се направи, па и живнавме малку (значи ептен малку, ништо повеќе :)), но примивме гол и се беше готово. Ние можевме уште пет напаѓачи да уфрлиме, но сето тоа ќе беше џабе, повторно ќе беа одсечени, или евентуално ако се успееше со некоја долга топка да се направи нешто.

П.С. Навистина ме интересира кого гледате на местото на Алегри, затоа што повеќето сакате да го сменат, па ме интересира кој треба да дојде? А, доколку го сменат Алегри, моја проценка е дека Берлу ќе го постави Ван Бастен како негова замена, тој бил контактиран и по смената на Леонардо, само овој болен бил и на тоа се завшрило. А и најлесно е да се плука по тренерот, па и претседателите на тимовите секогаш првин посегнуваат по нивна промена, тоа е најевтина промена што можат да ја направат, многу поскапо им е да инвестираат во тимот! :)

Да бе, Лацио напаѓаше, а Милан ја умртвуваше играта. :vozbud:

Не беше најголемиот проблем во нападот, до тој напад требаше некако да се стигне, ние ја држевме топката, но немаше играч од средина кој ќе ја пренесе добро во напад и ќе знае да проигра. А на клупа немаше таков играч, освен Сидорф и Емануелсон (хахаха). Сидорф изигра многу лошо последните натпревари, а во недостаток на друг таков играч тој уфрли брзи и креативни напаѓачи и цврста средина за да се избегне контра напад и слично. Но, тоа не функционираше, Робињо се враќаше да земе топка на почетокот од средина, но не одеше, од него се очекуваше повеќе, потоа тоа исто го правеше и Ибрахимовиќ (па така беше и една од најголемите наши шанси кога Ибра се врати, зема топка и му центрираше на Ночерино). Ако примети топката ја држеа нашите на средина, и тоа повеќе накај наша половина и ја добацуваа меѓу себе и после пуштаа една долга топка накај Ибрахимовиќ во напад, поинаку не можеа. Порано имавме барем пробиви по десна страна од Абате, сега дечкото е сјебан нешто, се надевам брзо ќе се врати во форма. Затоа во второ влегоа Еманулесон и Сидорф, да се добие поврзаност во игра, подобар проток на топка и да се проба нешто така да се направи, па и живнавме малку (значи ептен малку, ништо повеќе :)), но примивме гол и се беше готово. Ние можевме уште пет напаѓачи да уфрлиме, но сето тоа ќе беше џабе, повторно ќе беа одсечени, или евентуално ако се успееше со некоја долга топка да се направи нешто.

П.С. Навистина ме интересира кого гледате на местото на Алегри, затоа што повеќето сакате да го сменат, па ме интересира кој треба да дојде? А, доколку го сменат Алегри, моја проценка е дека Берлу ќе го постави Ван Бастен како негова замена, тој бил контактиран и по смената на Леонардо, само овој болен бил и на тоа се завшрило. А и најлесно е да се плука по тренерот, па и претседателите на тимовите секогаш првин посегнуваат по нивна промена, тоа е најевтина промена што можат да ја направат, многу поскапо им е да инвестираат во тимот! :)

Да ја умртви,извади напаѓач стави средина,и тогаш видовме сите каков прост гол примивме,всушност самите си го дадовме.Вториот гол исто,а све ова падна после измената што ја направи Алегри.Не дека Шарави одигра како што треба,ама барем се лупаше напред,повлекуваше,кога влегоа овие двајца шанса не створивме.Почна одма како на ракомет да играат,а Берлу слепецот пак нека писка дека Хернанеш не вредел 15 м ...

@Hm_Hm ако јас би викал некој да го наследи Алегри, би бирал еден од Спалети или Прандели.

Спалети страшна работа вршеше и во Удинезе на времето ( преубава играа имаа а и супер резултати ), продолжи и во Рома со исто темпо. Кадарен е и способен е тренеров, само дали некој од челниците на Милан би се решиле за него чисто сумњам.

Прандели е исто така супер решение и сам знаеш какви резултати имаше со Фио, а и реално ја среди репрезентацијава, ако исфејлаат на европсково ( да не поминат групи ) сигурно ќе биде под голем притисок да го напушти селекторското место али не веруем ќе турка Прандели и до светско со Италија. Така да е нереална можност.

Така да моиве желби се тешко остварливи.

Е сеа дали е и можно Алегри да си иде ова лето, чисто сумњам односно не е изводливо и да не освојат трофеј и да не поминат повторно 1/8 финале, Алегри и наредна година ќе биде тренер на Милан. Што мене и не ми пречи толку многу колку што сум згаден од односот на Галијани и Берлускони. Бар кога бевме мизерни само се надевавме да пркнат малце, кога пркнаа и кога има/ат подлога да направат нешто повеќе они стагнираат и тоа ме вади од такт ...

Инзаги, сега да не си играме ’ти си шуга... не, ти си шуга’ и да префламе од еден на друг (ја умртви, не ја умртви и така до сабајле). Јас навистина не знам како се стекнал впечаток дека Алегри ја умртвуваше играта, а не Реја, кој се бранеше цело време. Очигледно беше дека првобитната тактитка не даде резултат и беа потребни промени, а дека замените ја умртвиле, хммм?! А и да било така, факт е дека имавме умртвен натпревар и Милан кој не беше опасен по гол и требаше нешто да се менува (по тебе замените дале погрешен ефект). Мене само не ми е јасно како уфрлување на Лопез би донело поврзаност и живост во игра која претходно ја немаше?! Разбирам да беа на клупа Робињо и Шарави, но од Макси да се бара такво нешто? Не беше проблемот ние да имаме шанси, да се закануваме, па да нема кој гол да де, напротив, немаше кој да даде добра топка за напаѓачите. На крај криво ми е што Алегри не бранеше резултат и да си земавме барем еден бод.
--- надополнето: 3 февруари 2012 во 16:56 ---
@Hm_Hm ако јас би викал некој да го наследи Алегри, би бирал еден од Спалети или Прандели.

Спалети страшна работа вршеше и во Удинезе на времето ( преубава играа имаа а и супер резултати ), продолжи и во Рома со исто темпо. Кадарен е и способен е тренеров, само дали некој од челниците на Милан би се решиле за него чисто сумњам.

Прандели е исто така супер решение и сам знаеш какви резултати имаше со Фио, а и реално ја среди репрезентацијава, ако исфејлаат на европсково ( да не поминат групи ) сигурно ќе биде под голем притисок да го напушти селекторското место али не веруем ќе турка Прандели и до светско со Италија. Така да е нереална можност.

Така да моиве желби се тешко остварливи.

Е сеа дали е и можно Алегри да си иде ова лето, чисто сумњам односно не е изводливо и да не освојат трофеј и да не поминат повторно 1/8 финале, Алегри и наредна година ќе биде тренер на Милан. Што мене и не ми пречи толку многу колку што сум згаден од односот на Галијани и Берлускони. Бар кога бевме мизерни само се надевавме да пркнат малце, кога пркнаа и кога има/ат подлога да направат нешто повеќе они стагнираат и тоа ме вади од такт ...

Тоа го зборев, не можеш да најдеш добра замена, еве и ти самиот велиш дека овие имиња тешко дека ќе го наследат. Е, сега, тоа не значи дека не треба да се критикува Алегри, но напишав и вчера, не може за се добро да се заслужни другите, а за лошото само тој.

Тоа го зборев, не можеш да најдеш добра замена, еве и ти самиот велиш дека овие имиња тешко дека ќе го наследат. Е, сега, тоа не значи дека не треба да се критикува Алегри, но напишав и вчера, не може за се добро да се заслужни другите, а за лошото само тој.

За тоа и Алегри уште минимум година сигурно ќе биде дел од Милан ( нормално се во зависност од резултатите и од освоените трофеи ). Годинава како што стојат работите ќе биде тешко да се одбрани скудетото ( но не неостварливо ), јас па повеќе сум убеден дека тек сеа ќе добијат на мотивација повеќе и ќе имаме добар резултат и против Наполи и против Удинезе. Очигледно на Милан не му одговара некој кој свесно му ја остава играта ( задоволен со бод ) па ако се случи некое изненадување , контра или грешка на одбраната да си идат со сите 3 бода. Додека нит Наполи нит Удине не е таква екипа а и немаат толку копачи во тимовите. Така да мислам ќе сврземе некоја победа во наредниве 3 натпревари.

Повеќе не боли што овие порази доаѓаат во така брз период задњи 4 кола 2 пораза, порази во кој лесно можеа да искочат како победници а во најмала рака да си идат со бод, али некогаш и непредвидливи работи се случуваат ( како грешката на Абате со Интер ) и ова со Лацио од пред 2 дена каде што во никој случај таква шугава екипа како Лацио требаше да победи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom