Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
do you think Sokratis failed in Milan cause he never got his shot at trequartista? Like all Left Backs should? - Со ова се е кажано, само не знам кои ќе го сфати :D

Оценките на играчите на Милан според Газета.Бомел најдобар играч на Милан!
402801_10150696775745830_318501340829_12191114_1695053346_n.jpg

Грешката на Абате е нешто пто постио во фудбалот. Лошо отскокната топка, недоволно време за да се изреагира посоодветно и тоа е тоа. Од друга страна останатиот дел од мечот го изигра доста солидно и многу подобро од Замброта. Сега останува да се надеваме дека ќе имаме повеќе среќа на останатите средби.

Toчно дека се дешава, ама не би се согласил дека после грешката играше солидно, ја изнесуваше топката од наш шеснаесетник или наша половина, но немаше ни еден точен пас до наш играч сите завршуваа кај дефанзифците на Интер.. Му падна моралот сигурно, и тој си беше свесен дека заради негова грешка беше примен голот, а да се постигне гол кај таква затворена игра кај Интер скоро беше невозможно или ете не сакаше да влезит. За Пато се согласувам дека се трудеше но повеќе се очекува од него, а Ибра е како споменик воопшто не се трудеше, знам дека таков му е стилот на играње ама и тој мора да се подобри.. Можеби Ибра и Пато ги видовме во вакво светло заради тоа што во неколку наврати заклучиве дека не одговара тие двајца да играат заедно, но годините на Ибра ги знаеме, Алегри вистина нема муда да го седни Ибра на клупа да проба со двајца бразилци во напад, нека комбинира нешто ваљда знае подобро од нас, а и од тоа вчера.

Премногу бледо издание на цел тим. Интер изиграа колку што им беше потребно, изиграа онака како што и умеат за да дојдат до остварената цел ( победа ) односно нерешено е сеа што Абате направи таква грешка никој не може да му суди само не ми е јасно зашто воопште не уклиза во шутот на Милито за да го блокира само претрча поред него како коза некоја, а додека му уклизаше сигурно Милито ќе беше принуден да ја врати топката позади него со што Абиати ќе има можност да искочи до Милито со што ќе му го затвореше колку толку аголот за да постигне гол и можеби ќе успееше да одбрани, или доколку Милито шутираше сигурно Абате ќе успееше да го блокира ударот додека овој само си протрчка поред него, што многу пати го имам забележано ова кај него не му е прв пат ( тотално несватлвио за еден играч кој мора да си ги знае своите дефанзивни задачи при такви ситуации ).

Интер толку свесно им ја остави контролата и играта на терен на Милан што истиве тотално неуспеа тоа да го искористат. До кога господинот Алегри ќе ги игра Пато и Ибра во стартни 11 , па овие не успеаа ни на една Болоља да им напраат проблем а не па на еден волку мотивиран Интер и во волку битна утакмица за нив. Како тоа Емануелсон беше изненадување во стартните 11 само господинот Алегри го има одговорот очигледно затоа што искрено овој играч неможе воопшто да изненади некого али очигледно премногу сме лимитирани во некој делови а и повредите си го направија своето. Колку само фалеше Аквилани на теренот страшно нешто, нит Боатенг немаше да има потреба да ги извршува неговите задачи и да биде поместен на таа позиција каде што искрено беше очаен нит ќе моравме да гледаме еден од Пато / Емануелсон во првите 11 што сигурно ќе придонесеше до флексибилноста и течноста во играта нешто што беше потребно во цела утакмица али јбг Ибра - Пато - Емануелсон - Боатенг не успеа да создадат ништо цели 70 минути а и како ќе создадат кога првпат играат во таква поставеност и со такви задачи и улоги во еден толку битен натпревар ( целосно се изгубија ) и сета вина иде кај капетанот на овој брод господинот Алегри.

А откако веќе губевме а бре Алегри мами*ето твое, го вади Замброта го пушта Робињо а Емануелсон го враќа на позиција лев бек ( не ја глеам поентата на изменава ) очигледно побитно му е да не прими уште еден гол место да фрли се на една карта, го извади Пато го пушта на негово место ЕлШарави па ова уште толку неможам да му го разберам па за кој кур*ц го држиш уште Бомел у игра ( најслабата алка искрено во цел натпревар ) и на крај ајде океј може да го оправдам вадењето на Ночерино со Сидорф али предходниве 2 измени се тотално колку да се направат и ништо повеќе. Зашто мора послем секоја битна утакмица Алегри толку да не разочарува сите нас искрено незнам, дали сеуште е недораснат дали воопште не учи од своите грешки ( затоа што јасно нагласи дека јасно ули од своите грешки ) или тотално е незаинтересиран во овие директни дуели со конкуренти за титула ( зашто го напраи Интер конкурентен за титула послем ова ) или мисли дека вечно ќе ги меле помалите екипи и така ќе дојде до титула.

А Галијани нека стај прст на глава и нека размисли дали не треба Тевез во тимов, затоа што веќе од Робињо, Пато ми е преку таквото .. и ич нема да ми биде криво ако го шитнат Пато и ако еден ден истиот ја освој балон дор затоа што со Милан никогаш тоа нема да го оствари ( факт ).

Слики некој да стае од кореографијата ако може ??

Не го фатив почетокот на мечот ради ракометот !

Абате се извинува на навивачите....

Galliani will most likely already be travelling to London again tomorrow (Tuesday) to negotiate with City about the Tevez deal.

Има некој инфо дали е вистина тоа дека Ибра му се развикал на Сидорф кога ги изгубил топките пред крај ? И дали стварно се срчкале Мота и Пато на пат кон соблекувална? :)

Абе Марли почетокот си пропуштил од Интер - Милан :D
Незнам за вас али мене Милан ми е пред се, дури пола саат пред утакмица гледав у соблекувална атмосфера ... :D

Има некој инфо дали е вистина тоа дека Ибра му се развикал на Сидорф кога ги изгубил топките пред крај ? И дали стварно се срчкале Мота и Пато на пат кон соблекувална? :)

Незнам за вас али мене Милан ми е пред се, дури пола саат пред утакмица гледав у соблекувална атмосфера ... :D

Ондак имаш 15 години :).А ако Ибрахимович му се разивкал на Сидорф не се самоутепа боље...

Јас прочитав дека Ибра и Мота се спречкале па требало соиграчите да ги разделуваат... А ова за Сидорф и Ибра... појма неам..
Шо е ова со Меркел?Официјално се вратил во Милан?!
Наводно бил постигнат договор помеѓу Милан и Џенова за негово враќање, ништо нема официјално засега..

Добро е ако дое Меркел,само не е добро да се крпиме со тоа,подобро ќе беше да го земат Монтоливо ни треба сега.

@Инзаги ,зашо си такво ботче ? :D

Добро е ако дое Меркел,само не е добро да се крпиме со тоа,подобро ќе беше да го земат Монтоливо ни треба сега.

@Инзаги ,како е да си ботче ? :D

Ботче?Сериозно,имајќи ракомет да гледам ќе гледам како Сидорф го др*а во соблекувална... Многу ботско..

Ботче?Сериозно,имајќи ракомет да гледам ќе гледам како Сидорф го др*а во соблекувална... Многу ботско..
Ти си знаеш брат,секој за себе..за мене воопшто не е ботско,се работи за најголемото дерби у италија..кој како го сфаќа..мене Милан ми е пред се,али можам да те сфатам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom