Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Го гледав малку Окафор, сега повеќе ми се допаѓа тој трансфер, отколку пред некој ден.

Го гледав малку Окафор, сега повеќе ми се допаѓа тој трансфер, отколку пред некој ден.
Лична желба на Пиоли е, агресивен пресинг играч со добар дриблинг и брзина, нешто што му фалеше ни тимов бидејќи зависевме од тоа. Ист треба да е и Чуквуезе.

Rodrigo Ribeiro,Benjamin Sesko и Alejo Veliz се новите имиња што ги пикирал Монкада за во нападот.Ако одат на ваков млад профил на играч не гледам зошто наместо некој од овие не би го задржале Коломбо кој е од младинската школа плус е италијанец.

Веројатно некој безвезен медиум си фрла имиња од ракав и ги поврзува со Милан, Сеско само што потпиша летово за Лајпциг сигурно нема да го продадат одма

Медиумите пишуваа дека Милан има околу 35-45 милиони за трансфери, а потоа дека Кардинале малку го зголемил буџетот, доколку воопшто има вистина во тоа, но не е многу за верување дека ќе биде изнад 50 милиони. И секако плус тоа што ќе се продаде.

Од Тонали земаа 65-70 милиони, значи 100-110 милиони е трансфер буџетот.

За Рејндерс (коментаторот на Арена го изговараше Рајндерс), РЛЧ, Пулишиќ, Окафор, Чуквуезе, клубот потроши 89 милиони.

По оваа математика, без дополнителни приходи од трансфери, Милан има уште околу 20 милиони, пооптимистички 30.

Проблем е што за Адли, ЧДК, Ребиќ, па дури и за Бало Туре, доста се зборува за позајмици. Адли не сакале да го продадат за мала сума, па затоа мислат дека повеќе ќе заработат, ако отиде и на позајмица, но добие простор да игра.

Месијас, Ориги да донесат некаде 16-18 милиони, а треба да се размисли дали да го продадат и Салемакерс, кога веќе ги имаш Чуквуезе, Пулишиќ, Ромеро десно, додека Леао, Окафор лево (или ќе ни биде напаѓач, кој ќе добива повеќе простор и од Жиру?), а не го гледаш многу како бек, плус и тој сакал да игра повеќе. Зошто да ги имаш тие 15 милиони на клупа, доколку не планираш многу да го користиш? Веројатно се доста 5 опции за крило, освен ако не планираат почесто да играат 4231, а така двајца се губат за АМ.

Фенербахче се распрашувал за Раде, но не би го продал него, освен ако Турците не изненадат со цена. За 10 милиони, па и нешто ситно плус, мислам дека не би било паметно да останеме без него, особено што ќе играме и со тројца во среден ред. За тие пари тешко да најдат подобар и покорисен.

Последно уредено:
Барселона изгледа се договорила со Јувентус за Кеси :mad: се спомнува смешна цена..

Кој е бе АМ, Пулишиќ ли? Крило ти е он бре каков АМ.

Па таа формација со АМ е алтернативна сега, особено ако ја играат со поофанзивен фудбалер на таа позиција, а сигурно е поквалитетен од тие што играа таму две сезони. И не знам баш колку поприродно би му било да игра десно крило, отколку АМ, но може да сум грешка.

Кој е бе АМ, Пулишиќ ли? Крило ти е он бре каков АМ.
Ти ќе ни кажиш шо е. Ние не ви се мешаме, не се мешајте и вие. Ако речиме ам ам е ако речиме крило крило е ако речиме голман тогаш голман е.

..море остај :cool:
Абе јасно е дека фали играч со негови карактеристики ама сам си одбра да оди таму каде што отиде, 100 нови договори му понудивме, изјави даваше дека чим се врати од олимпијада одма ќе потпишел.

Еве го година дена подоцна, мизерна сезона ко пред да дое Пиоли, одлучил да оди во еден од поголемите ривали на Милан, нека оди, кој му ебе матер.

Нема да му ја дадат таа плата на Кеси, а доколку му ја дадат, Леао, Тео, Мањан, Бенасер би испаднале идиоти.

Ovoj Kobe ama sokiran ko bozem rekol nekoj deka Calabria e AM, pa Pulisic ima mal milion utakmici kako 10ka i ima najdobra statistika koga igra tamu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Абе јасно е дека фали играч со негови карактеристики ама сам си одбра да оди таму каде што отиде, 100 нови договори му понудивме, изјави даваше дека чим се врати од олимпијада одма ќе потпишел.

Еве го година дена подоцна, мизерна сезона ко пред да дое Пиоли, одлучил да оди во еден од поголемите ривали на Милан, нека оди, кој му ебе матер.
Наводно сакал да иде у Пример Лига досадна му била више Италија...

Нек си ебе матер и сам е свесен дека гадно се прееба што не продужи договор со нас. Зима миљон два поише али името Кеси освен ние и по некој фан на Барселона више никој не го занима или па го прати како и што игра..

Со нас бар беше капитен и ни држеше средина, сега е никој и ништо.

Ако дојде у Јувентус ќе им биде екстра играч за тие пари, али не и за таа плата....мада они Погба го плаќаат колку 2 Кесиња така да Јувентус и се е можно.

Од федерација сменија веќе Англичаните се рачунаат исто ко и од ЕУ земја. Што значи ни се отвори едно место за трансфер надвор од Еу. Можно е Тареми или Камада да се земат. Или некое изенадување

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom