Game changer ke bide spic, mislam so Leao i Pulisic dobar spic moze da dade 30 gola, nesmeeme da ostaneme so Giroud. Ja bi odel all in bi isklucil krilo, moze Pulisic da igra, iskesiraj 50 i zimaj go David, veke 2,3 sezoni e dobar.
Автоматски споено мислење:
Mehdi Taremi has agreed personal terms with AC Milan on a 4 years contract. Talks are now concretely ongoing with Porto in order to find the right deal for the Iranian striker with an official offer coming soon.
I ovoj ne e losa varijanta, se ima ubieno od golovi poslednive 3,4 godini. Ali se zatvara non-eu mestoto.
Сега читам дека Порто за Тареми барале 30 милиони, ајде нека биде и околу 25. Значи, кога е во прашање напаѓач, трансфер пазарот е лудница, а и нема нешто претерано квалитетно ни за 40-50 милиони. И тој Балогун, кој можеби најмногу се истакнува, прашање е дали е вреден за толку голем ризик (се збори за +45 милиони). Иако не знам ни еден од тие Балогун, Вахи, Екитике (овој има поразумна цена, до кога ќе видиме), ај, за оној од Канада можеби има појасна слика, но сигурно е прескап. Хојлунд сме го гледале, но по тоа како се ценка Аталанта со Манчестер, и тој е недостижен. Опенда отиде за 50 милиони!?
И сега со Кејн и Влаховиќ уште повеќе ќе се раздвижи тој пазар. Повеќето од клубовите каде се овие, чекаат да видат како ќе се развие, мислат дека уште повеќе можат да извлечат. Милан, Интер, Јувентус, Тотенхем, Манчестер, можеби и Челзи, сите овие ќе бараат напаѓач, а притоа ПСЖ и БМ да завшрат со Влаховиќ и Кеј. Затоа мислев дека треба да го договорат што побргу Тареми, но и тоа не е едноставно, затоа што моментално сме најголема жртва на Брегзит.
А да е работата полоша, ништо подобро не е ни на десно крило. Сега ги вртев десните крила на ТМ, од тие што се повеќе познати, дали како веќе докажани или таленти, еден дел отпаѓаат затоа што се прескапи, а некои ја немаат оправдано таа цена (Рафиња, Ентони), потоа голем дел затоа што се во премиерлигашки екипи, а 90% од нив тешко ќе ги добиеш за нормална цена, а за некои дискутабилен е и квалитетот. Кога не поврзаа со некој Бакајоко од холандско првенство, исто демек голем талент со солидна цена, пуштив да видам некое клипче, но ни на нив не изгледа добро.
Некој што е скап, а добар, е Диаби. Но, за да имаат пари за него, ќе треба првин да го продадат Кетеларе, а и тогаш дали би дале околу 40 милиони.
Слаб избор, скапи, дефицитарни позиции, плус проблемот со не ЕУ место.
За мене наједноставно е да се земе квалитетен ДМ, има сигурно поголем избор за 20-30 милиони, само што Пиоли и Монкада изгледа имаат поинаков план за следната сезона. А за една од двете позиции да се земе некој помлад талент, некој што не е толку извикан, да избере Монкада. За другата зависи и од тоа дали ќе имаат 25-30 милиони од Кетеларе. Да си земеме еден во средина и барем тој дел да е спремен за 433 (плус го имаме Пулишиќ тогаш како десно крило), па да се види што најдобро ќе понуди пазарот тогаш, за една позиција може и некое изненадување од Монкада, освен ако бргу не затворат еден од Тареми или Чуквуезе за нормална сума, па за една позиција си завршил, добро или лошо, а ќе се насочиш само кон друга.
Единствено со Вест Хем сум го гледал, пуштив пред некој ден, затоа што и мене ме интересираше, каков е на цел натпревар. Во принцип е тоа што си пишал и што пишувавме другите тука.
Оваа последното што си го напишал е многу битно и кога ја гледаме неговата статистика, а изгледа супер, едно е во холаднско првенство, друго во ЛШ, ПЛ. Таков профил на фудбалер, доколку се докажал во посилна лига, ќе вредеше преку 50 милиони и немаше шанси да го купиме. Во принцип нема некоја филозофија, ни треба фудбалер со такви карактеристики и сигурно им е проценката дека има квалитет и е спремен за следен чекор во посилна конкуренција. За 20 милиони, тоа можеш да добиеш, односно одиш на проценки од тој тип. Да си Реал, го купуваш најдоброто што се нуди на пазарот, како Белингам, и си завршил работа.
Кога спомна квалитетен ДМ , за 30 мил достапен е Амрабат. Атлетико се откажаа скап им бил, а Вест Хем се спремаат сега со понуди после трансферот на Рајс.
Како што се најавува на нет во 4231 пред одбрана ќе бидат холандезов и Чик. А во 4-3-3 холаднезов , Чик и Раде.
Ваљда не планираат јако ДМ да купуваат за прва постава.
И сеуште мислите дека Милан е послаб после летово со двеве формации погоре? Уште ако го донесете и тој Чуквуезе, ќе биде одлично. За еден играч, кој го заменивте со играч за 15 милиони, добивте 3.
И сеуште мислите дека Милан е послаб после летово со двеве формации погоре? Уште ако го донесете и тој Чуквуезе, ќе биде одлично. За еден играч, кој го заменивте со играч за 15 милиони, добивте 3.
Синго ми изгледа дека не им планиран за да биде главна замена за Калабрија за 4-3-3, туку со него ќе имаат и играч за да играат одбрана со 3ца и ќе го користат и на крило како Флоренци.
Blisku se do Musah, mislam za 3,4 dena dogovoren ke bide. Ostanuva krilo i spic i zamena za Theo i mislam kompletiran ke bide sostavot, ostanatoto e na Pioli, prilicno rano mu go kompletiraat sostavot, ne se ceka krajot na merkatoto. Toa e top.
Tonali 70
Cheek, Reijnders, Musah, Pulisic 70
Musah i Kessie sporedba. Spored datava slicni igraci se. I na mesto e sporedbata vo ista liga igraat.
Фали и некој во одбрана место Габија. Бекови отсекогаш фалат еден замена за Тео, а друг Калабрија да види конкуренција.
Како ќе продолжат со трансферите зависи од Месијас, Ребич, Побега и Салемакерс.
Де Кетеларе ќе го дадат некаде под услов да имаат сигурни пари од него следно лето, позајмица со задолжителен откуп или некоја трампа.
Како да им е вишок и како не им се чека со него и сакаат да извлечат нешто. Нема да добие шанса колку и да сака да остане да се докажува.
Среден ред треба да имаат најмалку 6 играчи кои ќе играат во повеќе формации.
Кој знае колку работи ќе се сменат до крај на август ама според мене со тимов моментално, сигурни сте за место во ЛШ. Доколку успеете да се откачите од некои играчи и извадите пари за уште некој трансфер, да дојде уште Чуквуезе, Тареми и некој десен бек да ротира со Калабрија, не гледам зошто не би се бориле за титула, тимот ќе е секако многу подобар од оној со кој освоивте титула.
Не би го споредувал со Кеси од Барса, очигледно ниту го играат како што треба ниту им се совпаѓа во тимот и стилот на игра. Далеку е Муса од Кеси според мене ама мислам дека ќе е доволно добар за да игра кај нас, може да игра во средина со 3 и со 2, што е предност и нешто што мора да го имаме.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.