Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Лани чекавме месец дена да се договорат со Малдини за да почнат со трансфери, а сега Кардинале и Малдини да се усогласат во кој правец ќе одел клубот, па и овој трансфе период.

Изгледа уште од лани не размислуваат на ист начин Малдини, кој вели за себе дека е естета и овој што се води повеќе по бројки, статистики, аналитики.

Се повеќе сум на мислење дека ќе пукне здраво оваа "соработка", само да се повтори нешто слично како оваа сезона. Ќе си отиде Малдини со уште погласно плачење од онаа на другар му Бобан. Има среќа Паоло што неговото име уште има голема вредност за да го трпи, однос со навивачи, градот, државата и слично, инаку да беше САД, ништо чудно уште минатото лето да се разотидоа.

Но, Малдини е во право што бара повеќе пари, не може секое лето да има иста сума, тие 50 милиони ќе ги имаа на располагање и да не стигнеше клубот во 1/2 финале. Од друга страна, се повеќе сум незадоволен од тоа што бара Малдини, од фудбалери до тренер, ми се губи јасна визија за подолг период. Не треба да се ослонуваме на тренер и претерано да се оди на краткотрајни решенија. Треба јасна визија каков фудбал ќе се игра, каков профил на фудбалери требаат, досаден сум со Газидис, но тогаш се знаеше многу повеќе.

Им треба некој со визија како мене, кој од три реченици што објавија новинарите за состанокот, веднаш знае до детали како поминал и што ќе се случи во иднина. :facepalm:

Za ovoj Openda so trubat deka se zainteresirani se dogovoril so Leipzig, e ne ke gi ceka do Avgust.

Mene mi mirisa na Arnautovic, Giroud, Origi napad sledna sezona, kako ne ebaa sto zavrsivme so ovie RedBird. Sekoja sezona ispustaat strani igraci za sitni pari, Alvarez, Enzo, Sesko.

Mene mi mirisa na Arnautovic, Giroud, Origi napad sledna sezona, kako ne ebaa sto zavrsivme so ovie RedBird. Sekoja sezona ispustaat strani igraci za sitni pari, Alvarez, Enzo, Sesko.

Добро, но кој му бранеше на Малдини да се одлучи барем за еден од нив?

Само Сале беше среќен вчера..:)

А у пичку матер, не очекуев олку тешко да ми биде

Кога видов дека Ибра се расплака уште потешко беше..си мислев човеков цел живот не би пуштил солза.

Neli bevme vo ekselent dobar pat da staname pak evropski silen. milan ?!

Sum pisal i pak ke pisam ke go sonuvame skudetoto vo poslednite 20 godini , i top4 slendite 10 godini

Не е добро, се гледа со месеци.

Штета, ќе беше топ да можеа да се договорат за соработка, но можеби би било најлошо да продолжат, повторно ќе е тоа плукни-залепи. Сега доколку не е предоцна нека се договорат целосно и изградат самодоверба или нека се збогуваат уште утре, да не се изгуби уште едно лето, без разлика какви фудбалери ќе носат.

А ова може да значи и нов тренер, значи ептен бргу треба да се знае на што сме.

Автоматски споено мислење:

Повеќе и повеќе гласини дека Малдини ќе си оди. Ни следува нова бантер ера.

Со среќа да си се дружите со @Down :icon_lol:

Веќе нема праќање адреса за договарање тепачка, туку за да седнете на по една.

@Клипче , ти уште веруваш во добра иднина на Милан со новите сопственици или само јас останувам ако си оди Малдини?:unsure:

@Клипче , ти уште веруваш во добра иднина на Милан со новите сопственици или само јас останувам ако си оди Малдини?:unsure:
Ако си оди Малдини сигурно ќе треба да помине некој период за да видиме на што сме и која насока ќе ја тераме, дали целосна слобода и одговорност ќе добие Масара или ќе одиме на комплетно нов тандем директор+тренер.

Не би сакал да си оди Малдини, сакам да го добие тоа што го бара и да видиме до каде ќе не дотера таа негова амбициозност, покажа дека е човек што знае што треба за да се вратиме меѓу најсилните во Европа.

Најлошото што може да се случи после ваква турбулентна сезона, се случува, кој ќе биде крајниот епилог и какви ќе се последиците останува да видиме.

Би било идеално доколку можат да се договорат ама не сум оптимист, неколку пати во интервју во последниве месец-два Малдини си кажа што точно бара и очекува и не верувам дека ќе отстапи од тоа, минатото лето со сигурност отстапи и им даде време ама ова лето очигледно или ќе добие што сака или ќе си оди.

Ако си оди Малдини сигурно ќе треба да помине некој период за да видиме на што сме и која насока ќе ја тераме, дали целосна слобода и одговорност ќе добие Масара или ќе одиме на комплетно нов тандем директор+тренер.

Не би сакал да си оди Малдини, сакам да го добие тоа што го бара и да видиме до каде ќе не дотера таа негова амбициозност, покажа дека е човек што знае што треба за да се вратиме меѓу најсилните во Европа.

Најлошото што може да се случи после ваква турбулентна сезона, се случува, кој ќе биде крајниот епилог и какви ќе се последиците останува да видиме.

Би било идеално доколку можат да се договорат ама не сум оптимист, неколку пати во интервју во последниве месец-два Малдини си кажа што точно бара и очекува и не верувам дека ќе отстапи од тоа, минатото лето со сигурност отстапи и им даде време ама ова лето очигледно или ќе добие што сака или ќе си оди.

Не верувам дека во тој случај ќе остане Масара.

Мене најмногу ме нервира што ова се случува во јуни и тоа втора година по ред. Неозбилно и премногу губење време. Мора да се пресече.

Инаку, јас не се плашам од нови луѓе и ослонување на Монкада и статистика.

Но, никогаш не сум ни имал преголеми амбиции, дека за две-три години ќе бидеме на ниво со најсилните, како што очекуваше Малдини.

Не верувам дека во тој случај ќе остане Масара.

Мене најмногу ме нервира што ова се случува во јуни и тоа втора година по ред. Неозбилно и премногу губење време. Мора да се пресече.

Инаку, јас не се плашам од нови луѓе и ослонување на Монкада и статистика.

Но, никогаш не сум ни имал преголеми амбиции, дека за две-три години ќе бидеме на ниво со најсилните, како што очекуваше Малдини.
Па не верувам ни тој дека очекува баш за 2 години да сме Манчестер Сити ама сигурно сака малце повеќе буџет од тоа што досега имал на располагање, да проба да го намали тој gap меѓу нас и останатите што се реално друга класа за нас.

И тој и Пиоли децидно кажаа дека доколку сакаме наредната година да играме на 2 фронта, мора да имаме поквалитетен пазар и тоа е факт. Срамота е да баратаме со 50м во летен преоден рок после скудето и полуфинале ЛШ.

Иначе сигурен сум дека нема да трае, доколку нема простор за соработка ова ќе биде брзо и експресно решено, најмалце им одговара да има драма по медиуми од месец дена.

Во оваа "војна" сум на страната на Малдини но доколку си замине тој, не би продолжувал со Пиоли.

Без Малдини јас немам никаква доверба у проектот.....проект што не цели кон титула не е проект за Милан.

И навивачите ќе се свртат против Кретенале ако го шутне Малдини, крв му ебам америчка...

Ако стварно буџетот е 50 милиони евра, едвај чекам да видам која будала ќе се нафати да е директор,

Само со надевам дека Газета не е во право за останувањето на Пиоли и неговата улога.

Само со надевам дека Газета не е во право за останувањето на Пиоли и неговата улога.
Во моментов може и ништо да не е вистина, јасно беше дека ќе разговараат за буџетот чим заврши сезоната и ова е одлична прилика за драма од страна на медиумите.

Ако стварно е пукната работата, Малдини е прв што ќе излезе и ќе каже како стојат работите така да останува да почекаме и да се надеваме на најдоброто - Малдини со 100-120м буџет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom