Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Леао, Мањан, Тео не биле задоволни од одлуката. За првите двајца не знам што ќе прават, но последниот може да си отиде без Малдини во рок од една година.

Леао, Мањан, Тео не биле задоволни од одлуката. За првите двајца не знам што ќе прават, но последниот може да си отиде без Малдини во рок од една година.

Они тоа сакаат, тоа чекаат, 70милки у буџет.

Они тоа сакаат, тоа чекаат, 70милки у буџет.

А што добива ако пропадне клубот, не игра Европа, како ќе заработува? За да прави пари клубот мора да биде на некое ниво. Само ќе купува и продава фудбалери како овие од Удинезе? Зошто тогаш би давал 1,2 милијарди за Милан, кога можеше за петина од таа сума да земе клуб за таква работа.

Цело време најглупо ми е што ова се случува во јуни, требаше барем месец порано, ако не и во јануари, февруари.

#Moncada much appreciated by #Cardinale for his ability to discover talent at modest prices (his intuition Maignan, Kalulu, Leao and Cuenca). Among other things, the scout chief had reported in unsuspecting times and when Botman, Enzo Fernandez and Kolo Muani didn't cost so much.

Ди Марцио: the choice of Milan ownership, and in particular of Gerry Cardinale, has already been communicated to those directly concerned, they are not part of the plans. There are no possibilities to make amends: in today's meeting there were no dialogues or confrontations, but a fast, rapid and clear communication. There was no talk of prospects, because in fact the decision had already been taken, and Maldini and Massara accepted had accepted their fates.

Баба Ванѓа Хм_Хм во јануари:

Во Милан моментално секој на секого му е виновен.

На крај ќе пресуди овој од САД. На него Малдини му значи како и ланскиот снег, особено ако нема успех. Ништо чудно да има целосна промена во спортскиот дел.

Fx7SodcWIAATFA8

Малдини цело време стоеше позади Пиоли, му продолжи договор, а овој сета одговорност за негативното во оваа сезона ја префрли на него. Се повеќе мислам дека и знаел или имало некое наговестување дека нешто се спрема. ПР не беше најдобар за смената на Малдини, но веќе неколку недели по медиуми се врти дека Фурлани бил најзаслужен за новиот договор со Леао и дека истиот има доверба во Пиоли.

Единствено позитивно во негово останување, е тоа што се зборува дека е близок со голем дел од фудбалерите, па така да се избегнат дополнителни потреси.

Се уште ми е ова одлука од вчера во доста аспекти проблематична.

Последно уредено:
Како и што напишал хм_хм , зашто дал 1.2 милјарда американцеот ако сака да го пропадне клубот ?Можеби има визија но дали напраил математика што ти значи вака да го избркаш Паоло Малдини , симболот наМилан , дали знае колку негативни поени ке има во угледот на тимот , во самите играчи , во трансфери и во секој сегмент .
и ова не е од вчера , не може туку така ај иди од клубот , не верувам дека не знаел и играчите и Пиоли и самиот Малдии Масара .

Pioli ke ostanel, tolku gram samopocit da nema covekot toa e cudo.

Pioli ke ostanel, tolku gram samopocit da nema covekot toa e cudo.

Пукнала тиквата меѓу Малдини и Пиоли. Со изборот да не ги форсира новите засилувања, а и така вината да се префрли кај Малдини за лошите резултати, се доаѓа до вакво нешто.

Требаше Малдини уште во јануари да расчисти со Пиоли, но можеби уште тогаш застанале Фурлани и компанија позади него и се чекало разрешување на Малдини.

Ќе прифатам и разрешување на Малдини доколку имало различен поглед во однос на работењето и јасен план за иднина, но ова со Пиоли тешко ми се вклопува во цела таа приказна.

Пукнала тиквата меѓу Малдини и Пиоли. Со изборот да не ги форсира новите засилувања, а и така вината да се префрли кај Малдини за лошите резултати, се доаѓа до вакво нешто.

Требаше Малдини уште во јануари да расчисти со Пиоли, но можеби уште тогаш застанале Фурлани и компанија позади него и се чекало разрешување на Малдини.

Ќе прифатам и разрешување на Малдини доколку имало различен поглед во однос на работењето и јасен план за иднина, но ова со Пиоли тешко ми се вклопува во цела таа приказна.

Abe ostaj taa rabota, tolku mu e ambicijata na Pioli, Maldini bese pokazatel za kakov i kolku seriozen proekt se raboti, cim on zemal se rcka so site od trener do gazda ne mu se svigja kako tera "proektov"

Ja neznam ni so da ocekuvam letovo. Mozno e nekoj od kosturov da leta za da se soberat pari za transferi, tipuvam na Teo.

Sega gledav za vreme dodeka Moncada bil vo Monaco koi fudbaleri gi "skautiral" i donel vo ekipava, u globala se e toa 20 godisni so gi nema veke na fudbalska mapa.

Ne sum voopsto optimist iskreno.

Срамота, сигурно ја спукале уште у Јануари за Пиоли, гарант Малдини сакал да го тргне ради резултати и ради тоа што не ги игра новите а Кретенале го спречиле.

И на крај демек компромис ајде нека остане ќељавицата ама ќе почне да ги игра новите, тој период и Тиав почна да игра и Ориги и тој Вранчк дури доби шанса...

И срамота е пак 50 миљона буџет да купуваат 4-5 играчи па не сме Лацио да им ебам се...

Sega gledav za vreme dodeka Moncada bil vo Monaco koi fudbaleri gi "skautiral" i donel vo ekipava, u globala se e toa 20 godisni so gi nema veke na fudbalska mapa.

Па нели беше најголем проблем што не ги купуваат овие предложените и од Монкада, кои потоа одат во други клубови и стануваат недостижни за Милан?

Не сум бил само за плукање по Малдини (кога беше напаѓан за тоа што му отишле фудбалери за 0, до дел од изборот што го правеше, заклучно со минатото лето, а занемарувајќи ги позитивните работи), па не сум и сега другите да бидат целосно негативни ликови, а само Малдини да биде заслужен за се добро што било направено.

Колку го плукаа Малдини, толку сега го фалат, често и исти ликови.

Околу оптимизмот... Сето ова ми делува незграпно направено и на крај ќе треба да бидеме задоволни доколку и следната сезона избориме ЛШ. А тоа не е добро.

Мислев дека транзицијата од Елиот кон РБ ќе оди поглатко.

Последно уредено:
Ете го и Пиоли ќе си оди може, барал ден два да одлучи дали ќе си отиде..

Бантер ера 3,2,1......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom