Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Секако, но треба и да се користи добро. Мора некои работи да му бидат подредени и на него.

Не знам дали сум станал премногу плашлив, но некако не ми се допаѓа овој Х во Лондон. Може да бидеме ние единствени во група што нема да земеме бод против Челзи, па натпреварот против Салзбург да биде се или ништо, нормално ако овие ги победат двете против Динамо. А воопшто не ми се допаѓа против таква камиказа екипа да мора да бркаме победа по секоја цена и од тој натпревар да ни зависи 1/8 финале.
Нема зошто да се плашиме од Челзи
Автоматски споено мислење:

Тешко Ориги дека ќе биде спремен за натпреварот со Наполи, ќе патувал во Белгија на проверки за повредата
Грешна ти е информацијата, упат од матичен ќе зема за на костозглобна во Милано му побарале

“Renewal? It is a question that we have already addressed many months ago. Is Rafa non-transferable? Yes, for me he would be but it is useless to be romantic. When certain figures arrive there are no non-transferable players. We have been talking with him for some time, also Bennacer and Kalulu. Each renewal can be more complicated or easier. The will of the player goes a long way, that of the club is there.”

Многу убаво кажано од Малдини. Си кажува клубот сака ги задржи и прави се што може за да ги задржат играчите. Ама доколку нема желба кај фудбалерот да остане не може ништо се направи. И убаво вика доколку стигне одредена сума нема играч кој не може да се продаде.

Јас мислам дека у оваа фаза од кариерата и да добие Леао миљона евра помала плата од Милан него од друг тим сигурно ќе остане....

Е сега ако разликата е голема никој не би останал.

Доста дипломатски е тоа од Малдини демек клубот сака да му продужи ама од играчот зависи, ти ако не му нудиш плата слична на понуди од Челзи и остали тимови тогаш реално и клубот не сака да остане Леао..

Моментално ме интересира само што ќе направи Пиоли во недела. Дали е подготвен да експериментира, ќе оди на ризик, некое класично решение, ќе проба само да се брани.

Ако имаш крила и напаѓач само за прва постава, а притоа двете крила сите знаеме какви се, останува да се искористи тоа што моментално има на располагање, односно средина и АМ.

Новиот стадион сакаат да почне градба 2024 и да заврши до 2030...

Док почнат да го собираат кајмакот од таа инвестиција Леао Де Кателар и ред други ќе бидат или на залез на кариера или у пензија....

Така да такви моменти дали ќе останел Леао или не очигледно не им се битни многу се додека тимот игра редовно у ЛШ, и Леао нема да биде ни прв ни последен што ќе биде продаден/пуштен без пари се додека се у рамки на буџетот...

Сигурно мислиш дека Пиоли во толку битен натпревар ќе го пушти Адли на АМС и CDK на лево крило кај што никад нема ни играно?
А кој би играл лево ако е повреден Ребиќ? Башка вчера не гледав убаво, како беше формацијата кога на терен беа и Калабрија и Дест и Месиас десно?

А кој би играл лево ако е повреден Ребиќ? Башка вчера не гледав убаво, како беше формацијата кога на терен беа и Калабрија и Дест и Месиас десно?
Крунич и Салемекерс веќе имаат играно лево така да мислам ќе се пре потпре на нив него на CDK кој и самиот Пиоли кажа го гледа како АМЦ и шпиц.

Можеби Салемакерс, па и Круниќ.

Но, што и да извади, веројатно нема да биде класична 4231.

А Адли на една пријателска играше крило. :D

Крунич и Салемекерс веќе имаат играно лево така да мислам ќе се пре потпре на нив него на CDK кој и самиот Пиоли кажа го гледа како АМЦ и шпиц.
Можеби Салемакерс, па и Круниќ.

Но, што и да извади, веројатно нема да биде класична 4231.

А Адли на една пријателска играше крило. :D
И мене ми падна на памет Раде, ама не знаев дали има играно таму. Подобро е мислам Сале да игра, колку толку знае да издрибла играч.

И мене ми падна на памет Раде, ама не знаев дали има играно таму. Подобро е мислам Сале да игра, колку толку знае да издрибла играч.

Раде играше лево и на тешки натпревари таму, иако е логично Сале ветрушката да биде лево а десно Меси.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom