Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Калабрија секоја чест како напредна последниве 2 години.
Мислам сепак десен бек, не е Тео, ама игра сосема задоволително на секоја утакмица, не се бламира, не прави глупости и нерационални испади како Тео повремено и тн... особено ако се земе во предвид какво ОГРОМНО дрво беше.
У негови фасцинантни 150+ утакмици не верувам дека има повеќе од 10 асистенции. Офанзивно, у смисла нафрлувања и ете шут е катастрофален. Има тука многу потенцијал за напредок.

Секако, и малку среќа му треба во повеќе наврати у офанзивни ситуации, се надевам ќе го послужи.

Ама реално топка не губи, добро проигрува, не ризикува и дефанзивно е солиден.

Сепак релативно млад е 25-6 години и ако следниве години се подори офанзивно сме на коњ буквално.

Ама реално топка не губи, добро проигрува, не ризикува и дефанзивно е солиден.

Провери статистика, ќе видиш дека имаш погрешен впечаток.

Всушност, ваков, позитивен впечаток имаме за него, само затоа што многу малку очекуваме од него и што од лош стана пристоен.

Ако го гледаме строго, дури тогаш ќе се види колку е ограничен.

Мене ми е меѓу тие што ми се посимпатични во тимот, но...

Провери статистика, ќе видиш дека имаш погрешен впечаток.

Всушност, ваков, позитивен впечаток имаме за него, само затоа што многу малку очекуваме од него и што од лош стана пристоен.

Ако го гледаме строго, дури тогаш ќе се види колку е ограничен.

Мене ми е меѓу тие што ми се посимпатични во тимот, но...

Напредокот не му е базиран на перцепција или очекувања туку е реален.
Калабрија е солиден десен бек моментално и последниве 2 години. Некогаш беше објективно тешко дрво.

Пишав погоре, мислам дека е многу пех играч и неговите слабости се некако и психички (0 самодоверба во напад) отколку што се технички или стриктно фудбалски, иако има и те како простор за подобрување во офанзива. На моменти е многу hesitant и цело време бара сигурен пас, не ризикува пошто нема самодоверба.
Дефанзивно е сосема пристоен играч.
Капитен е плус, иако ова е претпоставувам благодарение на најдолгиот стаж што го има. Колку и да звучи иронично ако го замислиме каков беше пред 4 години.

Има објективен напредок во неговата игра и тоа не може никој да го негира.

@курајбер запиши си таму у списокот и еден ваш.

А кој е Исма уствари, ако мисли на Бенасер цел фан клуб се оградува од него да кажем на време.
Ќе биде трет таков случај после АлександреПато и Сашко :icon_lol: :icon_lol:

А кој е Исма уствари, ако мисли на Бенасер цел фан клуб се оградува од него да кажем на време.
Ќе биде трет таков случај после АлександреПато и Сашко :icon_lol: :icon_lol:
Требаше Бенасер после црвениот, да пробаат да играат нешто, да смири малку Исма со посед.

Вака засраа ептен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom