Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Една работа што ме загрижува е Жиру пошто со вакво темпо на тие години прашање на време е кога ќе има повреда. Можеше денес да го одмори макар и да го стави Диаз и без шпиц последни 20 минути да играме.

Жиру ќе одмара веројатно против Динамо, затоа што ќе мора да игра со Наполи.

Дури и да не може Ориги, веројатно ќе се проба некоја комбинација без Жиру.

Една работа што ме загрижува е Жиру пошто со вакво темпо на тие години прашање на време е кога ќе има повреда. Можеше денес да го одмори макар и да го стави Диаз и без шпиц последни 20 минути да играме.

Сплет на околности, требаше Ориги да игра денес али ете осеќал болка, со Загреб не веруам да игра Жиру, мора да најдат решение. Лазетиќ, ЦДК.

Мислам дека со Наполи доколку Ребич не се оправи ќе проба 3 5 2 тоа што и денес на крај го тестираше. Баш ме интересира како ќе изгледа тоа 90 минути во вакви ситуации.

Последно уредено:
Па требаше да одмори Жиру, ама оној умренион Ориги го заболело левиот тестис и ајт нема да игра.. и кога игра воопшто загрижува неговата игра, така да Ребич дур не се врати ќе немаат бек ап шпиц.

Инаку од овие што ги критикувавме, Побега и Калабрија изиграа добар натпревар.

Не верувам дека може да биде толку квалитетен за првотимец, но би било доволно да бидеви квалитетна опција за ротација.

Оној Вранкс исто остави позитевен впечаток, но првин да го видиме малку повеќе.

За Тео ќе се повторам, откако е во Милан, сега во континуитет игра најдобар фудбал. Уште знае да го повлече топка и да направи потег повеќе, но едноставно таков тип на фудбалер е, ако целосно го сведеш под контрола, ќе го лимитираш премногу, повеќе нема да е толку добар. Нешто во напад веројатно има минимално послаби бројки, дококу се земе некој просек, но целосен впечаток е подобар. А мислам дека ќе дојде пак до асистенции и голови.

Исто и со Леао. Ќе направи глуп потез, форсиран непотребен дриблинг, нерезонски шут. Но, такви работи ќе мора да се истрпат. Со тек на време можеби ќе ги намали, но не можеш тоа да го искорениш. Тоа се таков тип на фудбалери, затоа и носат нешто повеќе од другите.

Не сфаќам овие што прават нови профили, гледаш ги нема некое време па се враќаат демек нема да се познае кој е.
Епа ако биле банирани мора нов профил :icon_lol:

Ај ние добри сме имаме само еден таков у фан клуб, влези у Јунајтед фан клубот таму ти е me myself and Irene :masa:

Инаку од овие што ги критикувавме, Побега и Калабрија изиграа добар натпревар.

Не верувам дека може да биде толку квалитетен за првотимец, но би било доволно да бидеви квалитетна опција за ротација.

Оној Вранкс исто остави позитевен впечаток, но првин да го видиме малку повеќе.

За Тео ќе се повторам, откако е во Милан, сега во континуитет игра најдобар фудбал. Уште знае да го повлече топка и да направи потег повеќе, но едноставно таков тип на фудбалер е, ако целосно го сведеш под контрола, ќе го лимитираш премногу, повеќе нема да е толку добар. Нешто во напад веројатно има минимално послаби бројки, дококу се земе некој просек, но целосен впечаток е подобар. А мислам дека ќе дојде пак до асистенции и голови.

Исто и со Леао. Ќе направи глуп потез, форсиран непотребен дриблинг, нерезонски шут. Но, такви работи ќе мора да се истрпат. Со тек на време можеби ќе ги намали, но не можеш тоа да го искорениш. Тоа се таков тип на фудбалери, затоа и носат нешто повеќе од другите.
Не знам мене Побега ми е многу сличен со Амброзини. Доста квалитетен играч само што ќе биде ептен критикуван. Се гледа има фудбал во него и би бил одличен и за ротација и некои натпревари да игра прв тим. А и супер би бил во 3 5 2 со Тонали и Бенасер.

Вранкс сосема солидно деби. Се гледа има фудбал во него и има потенцијал огромен. Само како ќе се развива зависи од него.

Тој муабет за со тројца позади, моментално е многу актуелен. Уште пред година дена пишував тука дека тоа би можело да биде една опција плус.

Но, ако играат така, поверојатно ми е да биде 3421.

Не сум премногу голем фан на играња со тројца позади и на долг рок мислам дека не е паметно сега да се префрлат, да биде основна формација. Меѓудругото и поради типови на фудбалери што се "произведуваат".

Друго, само доколку му одговара на Леао. Сега е одличен како крило и на поотворен, широк простор. А по мене, треба да се игра, тоа што му одговара на најдобриот. Ако му одговара и друго нема проблем.

Ми се допаѓа и сега како Пиоли ги користи бековите, со тоа би дошло до одредени проблеми.

Клучен аргумент за со тројца позади, според мене, не е одбраната, туку тоа што нема добро десно крило. Така би имале поголем квалитет на секоја позиција, но никако ако тоа го намали учинокот на Леао.

Како алтернативно решение не е лошо (сигурно подобро од 4312, имаше такви некои информации), но приоритет треба да биде да се бара десно крило.

Калабриа имаше мн добра утакмица, мн се плука по него, знае да заебе работа да, ама мислам дека исто знае да си научи од грешките, какво копито беше и колку напредна како играч треба да биде за поздрав, 25 години има тек за 2 години би влегол во прајм, мислам дека нема зима десно се додека работи на неговите слабости. И незнам мене мн океј лик и играч ми е.

Ова црнчето ново и мене ми остави добар впечаток, храбро дете, добар со топка од тоа што видовме на утакмицава, и брзо е а има 19 години, копиљ е ептен овој.

Побега океј е, Де Кетелаере солиден, се гледа уште не е уходан со тимот, у секој случај 10 пати боље од Диаз, нема споредба.

Леао има 7 Г/А на 7 утакмици а првите две му беа тапа, овој не е нормално колку е талентиран, мислам многу тешко да задржиме играч како него, ако извади 20/20 сезона си оди летово.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom