Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Овие лига на шампиони освоија па толку се радуваат?
Овие лига на шампиони освоија па толку се радуваат?
Тонали братот иницијално ништо не покажува, па дури и делува ноншалантно и не се замара... се надевам дека ќе се подобри во следниот период.
Ааа па не. Не требаше да се радуваат, ебате клошариштата. Требаше и Пиоли да ги искара, стварно како може да се радуваат, безвеза скроз. Јас мислам дека и не требаше уопште да се нафатат да шутираат пенали, испод части е тоа. Штом не го тепаа Рио Аве во 90 минути требаше да напуштат терен и достојанствено да си заминат. Или коа ги тепаа пеналите со главите доле посрамено да си заминат во соблекувална.
Јас разбирам, сите сме ние горди и горделиви навивачи на Милан, сме виделе све и свашта, сакаме пак да се радуваме на големи успеси, ама тоа дека сме навикнати на големи утакмици и такмичења, све помалку и помалку важи во последно време. Во последно време се навикнавме да го глеаме Милан еднаш неделно, да се малтретираме со Пескара и Лече и да се бориме со Торино и Парма за 6то место.
Не знам дали ви е јасно што значи тоа, ама Милан денеска во ждрепката за групите во ЛЕ беше сместен во ТРЕТ шешир. А тоа се рачува според УЕФА коефициентот во последните години. Значи ТРЕТ шешир јеботе! Е таму ни е паднат коефициентот и во моментов екипи као Гренада, Јанг Бојс, Карбаг, Лудогорец и слични имаат подобар УЕФА коефициент од Милан. А тоа е фала богу, затоа што Милан се одвикна од играње во Европа. Значи како тргнало, еве ако вчера не се квалификуваа против Рио Аве мртвите, следно коа ќе не ждребуваа дали во ЛШ или ЛЕ, ќе бевме во 4ти шешир. Е тоа е срамота. Не знам за вас, ама мене ми беше исклучително битно да се влезе во групи. И не, тоа не е клошарчење, туку ќе беше клошарчење ако уште една година Милан не играше во Европа.
Не може вечно да се живее со курч и на стара слава. Ова е исклучително млад тим, вчера просекот на години на првиот тим на Милан беше околу 22-23 и за тие играчи и тоа како е важно да се искалат во некои онакви утакмици. И нормално е да се радуваат и нормално дека треба да се радуваат. А ние господата навивачи на Милан ќе си гризнеме од топки ако треба, ама ќе се радуваме, затоа што Милан долго паѓа во дупка и од некаде мора да почне да се крева. Конечно има некаква основа, се гледа база некоја, не е цел тим бос и мртов, као што беше изминативе 6-7 години.
Имаме минато ние, да, трофеи и све тоа, ама никако барем последниве години немаме право на ваков курч као, тури му ку*от на ЛЕ, небитна, не треба да се радуваат, клошари, мислат којзнае што постигнале. Да бевме сеа некаде 2011-2012 можда да, ќе имавме се уште право на такви курчења, ама сега, во 2020, после толку години бездна за Милан, малку е глупо така да се понашаме. Лига Европа е европско такмичење и на Милан му прилега да игра во Европа, не е срамота што се радувале после пеналите вчера, срамота ќе беше да го потценат такмичењето и да се надвор од Европско такмичење уште една година.
Што се тиче Тонали, имав и поназад пишано, нема врска, ама за синоќа да речеш дека се понашал ноншалантно? Синоќа баш влезе како што требаше и пристапот му беше врвен. За 15 минути напраи појше од Кеси во 105. Нема доволно изиграно за да носиме вакви генерални заклучоци, јас стварно не глеам потреба од кењање по него засега.
Џејми, иако те цитирав, не ме сфаќај скроз лично. Знам дека има многу навивачи кои исто мислат, кој кур е Европа Лига, небитна е, ние сме за во ЛШ, срамота е да се радуваме на Рио Аве. Не се однесува исклучиво на поединец ова, ама беше фина прилика за да кажам што мислам околу таа работа.
Многу љут сарказам Ниновиќу
Ај да видам дали Ибрахимович така ќе се радуваше на ова наше фамозно поминување против Рио Аве.
Не ли ми е јасно какви болни беа последниве години, веќе скоро и декада за Милан па сега re-cap да праиме?
Било какви играчи да имаме, нека се и деца од 18 години, мора да имаат победнички менталитет СЕКОЈ ЕБАН ДЕН, со било каков противник, било каде. Јас тоа не го гледам ни сезонава... А токму тоа е непознатата што ни треба за да ја решиме равенката топ4 и ЛШ. За жал, ја немаме. Не сме боси, скроз се согласувам (иако не сме ни ептен со мартинки, да не се лажеме), ама нема жар брату.
Муабетот ми е дека они ете ги гледаш се понашаат ноншалантно баш ради тоа историско реноме што го има клубот и дозволија да потценат противници од типот Бодо факинг Глимт и Рио Аве... И сега играчите ни си остварија сон да играат у историски гледано најлошиот милан и тоа им е као "види ѕвезди сме", можете да ни се фатите сељачишта португалски / рибари норвешки.
При таква поставеност, кога играчите мислат дека се којзнае што пошто играат за 7 кратен ЛШ првак, очекуваш ние да се радуваме што едвај, повторувам едвај и НА СРЕЌА го поминаа Рио Аве?
Уште од прва минута они ги потценија и се издркаваа, очекуваш да се радувам на тоа ?
И еве поминаа, што понатаму против доста посериозни противници? Ќе скокаме од радост?
Години и години наназад, во овој Милан најголем проблем е МЕНТАЛИТЕТОТ и жарот. Се купуваат играчи кои на крај ич кур не им чуе ни за клубот ни за ништо... Пакети, Леаовци и такви како нив има со лопата да ги ринеш...
Сезони наназад имаме тим за топ4, ама проклет complacency, популарност и куроболие. На крај кучињата лаат, караванот врви.
Се што кажа е ок, и се согласувам есенцијално со тоа што го кажа. Само немаме ние его и достоинство навивачите, него играчите на терен мислат дека свети петар го пипнале за ташаците поради тоа што играат за (пак ќе кажам) историски најлошите периоди на Милан. Они се тие со далеку поголемо его и курч отколку ние. Барем според она што го видовме без Ибра.
Кога игра босанецот, мислам дека се знае кој е кој и нема многу мрдање...