Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Овие лига на шампиони освоија па толку се радуваат?
Тешко нас сезонава со таа катастрофална десна страна.
Конти, Калабрија, Сале х2... Од овие четворица заедно, пола играч не бива.
Имаат можност да играат 4-3-3 или 4-2-3-1 без Салињата и мислам дека тоа ни е оптимална прва постава, ако воопшто постои такво нешто со овој ростер...

Тонали братот иницијално ништо не покажува, па дури и делува ноншалантно и не се замара... се надевам дека ќе се подобри во следниот период.

И ја тоа помислив глеј ка се радуаат ама коа ќе видиш поубои кој играчи беа на терен, и кој години ги има секој од нив и реално е да се радуаат, имал Милан големи успеси ама тоа била друга генерација... мора од негде да почне и оваа генерација [emoji1]

Само незнам како Даниеле стана напаѓач ама ај... презимето си го прае своето [emoji849] малу лиже Пиоли...

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Maldini naednas stana spic a i noviov Niang isti kurac od igrac..pojma nema neka stane nekoj raper i on i gejmerot pari frleni vo voda.

Spic mora da se zeme oti koga nema da igra Ibra ke bideme katastrofa kako vcera.

Селтик, Спарта Прага и Лил... сакав Арсенал, Лестер или Тотенхем да видимо до кј смо ама добро е и ова ка за почеток.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Тешка група.

Сега кога веќе поминаа, го продадоа Пакета и знаат со какви екипи се во група останува да донесат уште 2-3 играчи по што овие ќе исцркаат до нова година.

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Тонали братот иницијално ништо не покажува, па дури и делува ноншалантно и не се замара... се надевам дека ќе се подобри во следниот период.

Ааа па не. Не требаше да се радуваат, ебате клошариштата. Требаше и Пиоли да ги искара, стварно како може да се радуваат, безвеза скроз. Јас мислам дека и не требаше уопште да се нафатат да шутираат пенали, испод части е тоа. Штом не го тепаа Рио Аве во 90 минути требаше да напуштат терен и достојанствено да си заминат. Или коа ги тепаа пеналите со главите доле посрамено да си заминат во соблекувална.

Јас разбирам, сите сме ние горди и горделиви навивачи на Милан, сме виделе све и свашта, сакаме пак да се радуваме на големи успеси, ама тоа дека сме навикнати на големи утакмици и такмичења, све помалку и помалку важи во последно време. Во последно време се навикнавме да го глеаме Милан еднаш неделно, да се малтретираме со Пескара и Лече и да се бориме со Торино и Парма за 6то место.

Не знам дали ви е јасно што значи тоа, ама Милан денеска во ждрепката за групите во ЛЕ беше сместен во ТРЕТ шешир. А тоа се рачува според УЕФА коефициентот во последните години. Значи ТРЕТ шешир јеботе! Е таму ни е паднат коефициентот и во моментов екипи као Гренада, Јанг Бојс, Карбаг, Лудогорец и слични имаат подобар УЕФА коефициент од Милан. А тоа е фала богу, затоа што Милан се одвикна од играње во Европа. Значи како тргнало, еве ако вчера не се квалификуваа против Рио Аве мртвите, следно коа ќе не ждребуваа дали во ЛШ или ЛЕ, ќе бевме во 4ти шешир. Е тоа е срамота. Не знам за вас, ама мене ми беше исклучително битно да се влезе во групи. И не, тоа не е клошарчење, туку ќе беше клошарчење ако уште една година Милан не играше во Европа.

Не може вечно да се живее со курч и на стара слава. Ова е исклучително млад тим, вчера просекот на години на првиот тим на Милан беше околу 22-23 и за тие играчи и тоа како е важно да се искалат во некои онакви утакмици. И нормално е да се радуваат и нормално дека треба да се радуваат. А ние господата навивачи на Милан ќе си гризнеме од топки ако треба, ама ќе се радуваме, затоа што Милан долго паѓа во дупка и од некаде мора да почне да се крева. Конечно има некаква основа, се гледа база некоја, не е цел тим бос и мртов, као што беше изминативе 6-7 години.

Имаме минато ние, да, трофеи и све тоа, ама никако барем последниве години немаме право на ваков курч као, тури му ку*от на ЛЕ, небитна, не треба да се радуваат, клошари, мислат којзнае што постигнале. Да бевме сеа некаде 2011-2012 можда да, ќе имавме се уште право на такви курчења, ама сега, во 2020, после толку години бездна за Милан, малку е глупо така да се понашаме. Лига Европа е европско такмичење и на Милан му прилега да игра во Европа, не е срамота што се радувале после пеналите вчера, срамота ќе беше да го потценат такмичењето и да се надвор од Европско такмичење уште една година.

Што се тиче Тонали, имав и поназад пишано, нема врска, ама за синоќа да речеш дека се понашал ноншалантно? Синоќа баш влезе како што требаше и пристапот му беше врвен. За 15 минути напраи појше од Кеси во 105. Нема доволно изиграно за да носиме вакви генерални заклучоци, јас стварно не глеам потреба од кењање по него засега.

Џејми, иако те цитирав, не ме сфаќај скроз лично. Знам дека има многу навивачи кои исто мислат, кој кур е Европа Лига, небитна е, ние сме за во ЛШ, срамота е да се радуваме на Рио Аве. Не се однесува исклучиво на поединец ова, ама беше фина прилика за да кажам што мислам околу таа работа.

А бе сме запнале ќе се бориме за ЛШ, а ќе се плашиме од Селтик и Славија Прага, па и Лил.

Ќе има подеми и падови, мачење со комбиниран состав (па и со прв :)), но не сме толку очајни. Има слабости кои некогаш знаат да излезат на површина, но после подолг период се гледа некоја идеја во игра.

Јас сум задоволен од Пиоли со ова до сега. Ми се свиѓа што наметнува дуректен фудбал и организиран пресинг. Вчера игравме без двајца играчи во напад и еден пола, што играше на за него полоша позиција, плус одбраната ваква веќе подолг период. Да, беше најлош натпревар во последни неколку месеци, но пак поминаа.

И мора да разберат дека не се екстра класа и се добри само како колектив. Кога ќе почнат да се занесуваат дека се многу силни и доволно е да се појават само, настануваат проблеми, како вчера.

И уште е почеток на сезона, треба време да се влезе во ритам, а играат на неколку дена натпревари (среќа па противниците не беа тешки). Се надевам дека и свесни се дека за некои позиции мора засилување.

Не сум претеран оптимист, некако како да сме на клацкалка, може да отиде ова во два правци. А и објективно има Милан и конкуренција за тие 4 места. Јуве 9 години е шампион, Интер од средина па нагоре изгледа многу добро, Аталанта систем што функционира веќе подолг период. Тоа се три екипи пред кои тешко да биде Милан.

Ако се земе квалитет и местото на табела, мислам дека минатата сезона најлошо помина Наполи. Не би се осудил да тврдам дека сме нешто подобри од нив. Тука се и овие од Рим, посебно Лацио, иако не очекувам да имаат добра сезона како минатата.

Ааа па не. Не требаше да се радуваат, ебате клошариштата. Требаше и Пиоли да ги искара, стварно како може да се радуваат, безвеза скроз. Јас мислам дека и не требаше уопште да се нафатат да шутираат пенали, испод части е тоа. Штом не го тепаа Рио Аве во 90 минути требаше да напуштат терен и достојанствено да си заминат. Или коа ги тепаа пеналите со главите доле посрамено да си заминат во соблекувална.

Јас разбирам, сите сме ние горди и горделиви навивачи на Милан, сме виделе све и свашта, сакаме пак да се радуваме на големи успеси, ама тоа дека сме навикнати на големи утакмици и такмичења, све помалку и помалку важи во последно време. Во последно време се навикнавме да го глеаме Милан еднаш неделно, да се малтретираме со Пескара и Лече и да се бориме со Торино и Парма за 6то место.

Не знам дали ви е јасно што значи тоа, ама Милан денеска во ждрепката за групите во ЛЕ беше сместен во ТРЕТ шешир. А тоа се рачува според УЕФА коефициентот во последните години. Значи ТРЕТ шешир јеботе! Е таму ни е паднат коефициентот и во моментов екипи као Гренада, Јанг Бојс, Карбаг, Лудогорец и слични имаат подобар УЕФА коефициент од Милан. А тоа е фала богу, затоа што Милан се одвикна од играње во Европа. Значи како тргнало, еве ако вчера не се квалификуваа против Рио Аве мртвите, следно коа ќе не ждребуваа дали во ЛШ или ЛЕ, ќе бевме во 4ти шешир. Е тоа е срамота. Не знам за вас, ама мене ми беше исклучително битно да се влезе во групи. И не, тоа не е клошарчење, туку ќе беше клошарчење ако уште една година Милан не играше во Европа.

Не може вечно да се живее со курч и на стара слава. Ова е исклучително млад тим, вчера просекот на години на првиот тим на Милан беше околу 22-23 и за тие играчи и тоа како е важно да се искалат во некои онакви утакмици. И нормално е да се радуваат и нормално дека треба да се радуваат. А ние господата навивачи на Милан ќе си гризнеме од топки ако треба, ама ќе се радуваме, затоа што Милан долго паѓа во дупка и од некаде мора да почне да се крева. Конечно има некаква основа, се гледа база некоја, не е цел тим бос и мртов, као што беше изминативе 6-7 години.

Имаме минато ние, да, трофеи и све тоа, ама никако барем последниве години немаме право на ваков курч као, тури му ку*от на ЛЕ, небитна, не треба да се радуваат, клошари, мислат којзнае што постигнале. Да бевме сеа некаде 2011-2012 можда да, ќе имавме се уште право на такви курчења, ама сега, во 2020, после толку години бездна за Милан, малку е глупо така да се понашаме. Лига Европа е европско такмичење и на Милан му прилега да игра во Европа, не е срамота што се радувале после пеналите вчера, срамота ќе беше да го потценат такмичењето и да се надвор од Европско такмичење уште една година.

Што се тиче Тонали, имав и поназад пишано, нема врска, ама за синоќа да речеш дека се понашал ноншалантно? Синоќа баш влезе како што требаше и пристапот му беше врвен. За 15 минути напраи појше од Кеси во 105. Нема доволно изиграно за да носиме вакви генерални заклучоци, јас стварно не глеам потреба од кењање по него засега.

Џејми, иако те цитирав, не ме сфаќај скроз лично. Знам дека има многу навивачи кои исто мислат, кој кур е Европа Лига, небитна е, ние сме за во ЛШ, срамота е да се радуваме на Рио Аве. Не се однесува исклучиво на поединец ова, ама беше фина прилика за да кажам што мислам околу таа работа.

Многу љут сарказам Ниновиќу :)
Ај да видам дали Ибрахимович така ќе се радуваше на ова наше фамозно поминување против Рио Аве.

Не ли ми е јасно какви болни беа последниве години, веќе скоро и декада за Милан па сега re-cap да праиме?

Било какви играчи да имаме, нека се и деца од 18 години, мора да имаат победнички менталитет СЕКОЈ ЕБАН ДЕН, со било каков противник, било каде. Јас тоа не го гледам ни сезонава... А токму тоа е непознатата што ни треба за да ја решиме равенката топ4 и ЛШ. За жал, ја немаме. Не сме боси, скроз се согласувам (иако не сме ни ептен со мартинки, да не се лажеме), ама нема жар брату.

Муабетот ми е дека они ете ги гледаш се понашаат ноншалантно баш ради тоа историско реноме што го има клубот и дозволија да потценат противници од типот Бодо факинг Глимт и Рио Аве... И сега играчите ни си остварија сон да играат у историски гледано најлошиот милан и тоа им е као "види ѕвезди сме", можете да ни се фатите сељачишта португалски / рибари норвешки.

При таква поставеност, кога играчите мислат дека се којзнае што пошто играат за 7 кратен ЛШ првак, очекуваш ние да се радуваме што едвај, повторувам едвај и НА СРЕЌА го поминаа Рио Аве?

Уште од прва минута они ги потценија и се издркаваа, очекуваш да се радувам на тоа ?
И еве поминаа, што понатаму против доста посериозни противници? Ќе скокаме од радост?

Години и години наназад, во овој Милан најголем проблем е МЕНТАЛИТЕТОТ и жарот. Се купуваат играчи кои на крај ич кур не им чуе ни за клубот ни за ништо... Пакети, Леаовци и такви како нив има со лопата да ги ринеш...
Сезони наназад имаме тим за топ4, ама проклет complacency, популарност и куроболие. На крај кучињата лаат, караванот врви.

Се што кажа е ок, и се согласувам есенцијално со тоа што го кажа. Само немаме ние его и достоинство навивачите, него играчите на терен мислат дека свети петар го пипнале за ташаците поради тоа што играат за (пак ќе кажам) историски најлошите периоди на Милан. Они се тие со далеку поголемо его и курч отколку ние. Барем според она што го видовме без Ибра.

Кога игра босанецот, мислам дека се знае кој е кој и нема многу мрдање...

Многу љут сарказам Ниновиќу :)
Ај да видам дали Ибрахимович така ќе се радуваше на ова наше фамозно поминување против Рио Аве.

Не ли ми е јасно какви болни беа последниве години, веќе скоро и декада за Милан па сега re-cap да праиме?

Било какви играчи да имаме, нека се и деца од 18 години, мора да имаат победнички менталитет СЕКОЈ ЕБАН ДЕН, со било каков противник, било каде. Јас тоа не го гледам ни сезонава... А токму тоа е непознатата што ни треба за да ја решиме равенката топ4 и ЛШ. За жал, ја немаме. Не сме боси, скроз се согласувам (иако не сме ни ептен со мартинки, да не се лажеме), ама нема жар брату.

Муабетот ми е дека они ете ги гледаш се понашаат ноншалантно баш ради тоа историско реноме што го има клубот и дозволија да потценат противници од типот Бодо факинг Глимт и Рио Аве... И сега играчите ни си остварија сон да играат у историски гледано најлошиот милан и тоа им е као "види ѕвезди сме", можете да ни се фатите сељачишта португалски / рибари норвешки.

При таква поставеност, кога играчите мислат дека се којзнае што пошто играат за 7 кратен ЛШ првак, очекуваш ние да се радуваме што едвај, повторувам едвај и НА СРЕЌА го поминаа Рио Аве?

Уште од прва минута они ги потценија и се издркаваа, очекуваш да се радувам на тоа ?
И еве поминаа, што понатаму против доста посериозни противници? Ќе скокаме од радост?

Години и години наназад, во овој Милан најголем проблем е МЕНТАЛИТЕТОТ и жарот. Се купуваат играчи кои на крај ич кур не им чуе ни за клубот ни за ништо... Пакети, Леаовци и такви како нив има со лопата да ги ринеш...
Сезони наназад имаме тим за топ4, ама проклет complacency, популарност и куроболие. На крај кучињата лаат, караванот врви.

Се што кажа е ок, и се согласувам есенцијално со тоа што го кажа. Само немаме ние его и достоинство навивачите, него играчите на терен мислат дека свети петар го пипнале за ташаците поради тоа што играат за (пак ќе кажам) историски најлошите периоди на Милан. Они се тие со далеку поголемо его и курч отколку ние. Барем според она што го видовме без Ибра.

Кога игра босанецот, мислам дека се знае кој е кој и нема многу мрдање...

Точно, се согласувам и јас со голем дел од ова, ја сфаќам поентата скроз, ама победнички менталитет се ствара. Никој од онаа дечурлана, поготово грото сељачана во тим као Леао, Калабрија, Кеси и слично не е роден со победнички менталитет, па ни Ибра. Ибра е створен таков, годините со успеси го створиле таков, тој можда најмалку ќе се рауваше вчера, ама тој беше првиот кој рече дека не е дојден во Милан да се заебава, туку дека на Милан му прилега да игра во Европа и ќе се обиде да го наметне тој менталитет. Она вчера беше дел од градење на таков менталитет, затоа ми е мило што онака испадна.

Реков и вчера, тие сељаченцата во тим, нема да научат ништо од вчера. Или од утакмицата со Бодо. Леао пак ќе биде сељачина и курназ, Кастиљехо ќе си остане обичен Саличе, ама има во оној тим деца коишто имаат потенцијал да створат таков менталитет и за нив, за таа основа на екипата, овие квалификации беа важни. Дополнително за управата и газдите, за да видат кои од децата во тимот вредат и може да растат заедно со Милан, а кои се сељачана која точно, се понаша баш како што ти опиша, а сите ние овде мрзиме од дното на душата.

Милан е тим којшто години наназад не игра во ЛШ, а тоа си носи тешкотии и во купувањето играчи со победнички менталитет коишто сите ги сакаме во тим, се согласуваме. Јас сметам дека е исклучително важно Милан полека да почне да си ја враќа допадливоста и да носи играчи кои нема ради курч да идат, за да се фалат во гетото низ Португалија дека играле за Милан, туку да идат за да бидат дел од генерација која би го вратила Милан на некои стабилни стази. Затоа ми се свиѓа Тонали, па и овој Џастин Биберов од Норвешка, што одма влегоа во таков наратив. Не им беа изјавите само: Милан е голем тим, чест ми е да играм, туку спомнаа и нешто као: да го вратиме Милан таму каде што припаѓа. Тоа го почна Ибра прв, се разбира, ама мислам дека е најважно што полека го сфаќаат и ДЕЛ (важната основа, кичмата) од играчите, а и управата.

Јас не се надевам дека Леао, Пакета, Калабрија и Саличе ќе го вратат Милан таму каде што припаѓа, за нив нема спас и што сакаат нека освојат или напраат. Ама во Милан сеа има кичма као Донарума, Ромањоли, Тонали, Бенасер, па и Хакан и Тео за кои она вчера и пред недела дена беа важни утакмици, играчи кои имаат капацитет да створат победнички менталитет и да бидат дел од една солидна екипа на Милан којашто би тргнала чекор надвор од сивилото.

Ние сега мораме да се задоволиме со екипа којашто прво ќе не врати во ЛШ, а после и носењето на играчи со таков победнички менталитет ќе биде далеку полесно и приказната ќе биде далеку поразлична. Се согласуваме ние двајца, само што јас на ова глеам како на некој прелазен период и стадиум којшто мора да се помине со овој нов и млад тим.

Ќе има овде уште еден-двајца Пакетовци сигурно, ама и по некој Бенасер материјал ќе се најде. Во толку длабоки срања бевме пикнати ние, што ваков прелазен стадиум, полн со говна мора да се помине, јебеш га.

Леао за оноа вчера што го правеше заслужи да биде одма ставен на пазар, уште на вториот пат од 10те наврати во кои се сопна и падна. Не е изговор тоа што немал кондиција ради карантинот, што сака нека е , не може оние работи да ги прави професионален спортист.

Одма тој циган би го продал. Исти курац ко Пакета еден тон талент али мрза невидена.

Би почекал да го завршиме пазаров за да кажам мое мислење до каде можеме и што би очекувал сезонава ама малце забегувате со муабетите за менталитет, немање жар, немање иднина и слично, полека малце, 20тина утакмици се без пораз дечкиве, после рестартот имаме горење над Јувентус каде за 10 минути дадовме 4 гола, ги тепавме Рома, Лацио и игравме нерешено со Наполи и Аталанта, сите овие утакмици БЕА ФИКСНИ ПОРАЗИ прва полусезона и минатата сезона, значи ФИКСНИ АПЛА ПОРАЗИ.

Уморен е и тимот, имавме у месец дена 3 пријателски, 2 кола Калчо и 3 утакмици од ЛЕ, значи во неполн месец имаме 8 утакмици, Ибра се разболе, Ребиќ повреден, Ромањоли повреден, Конти повреден, значи буквално крпевме на некои позиции и вчера сето тоа си го зема данокот.

Мислам на крај може и сезонава да се избрукаме ама имаме доста позитивна серија и доста интересен склоп на играчи, јас па ќе кажам дека би почекал да видам како ќе се докомплетираме и не би ги ставал на нож сите уште од сам старт.

Победа со Специја и 3/3 за старт на сезоната у Италија е перфекција, нема шо повеќе да бараме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom