Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Млад Кутињо беше дупка, продаден за 7 мил евра :icon_lol:
Колку што трча по топка Пакета у една утакмица Кака трчал у цела сезона.
Фекир кој го гледал.

Годинава игра малце поофанзивно па можда си добил таков дојам, лани играл цела сезона ЦМ/ЛМ позиција

Грешка си, лани играл лево крило во Копа Либертадорес, а АМФ во лигата.Годинава игра ЦМ, има направено транзиција ко ДеБрујн.Што е добра работа оти веќе во фубалот никој не игра со класичен АМ играч.
И шо оти трчал ти најде со Наинголан да го споредиш, Раџа е питбул играч, овој има долги нозе, одлична техника и дриблинг, сега кога ќе размислам од клиповиве што ги гледав највеќе личи на подвижен Пасторе.
Уште е млад, никој го нема анализирно убаво, може мнгоу лесно да му се промени стилот и позицијата во иднина, ама на Наинголан никако не личи, ни по стил ни по конституција.

Грешка си, лани играл лево крило во Копа Либертадорес, а АМФ во лигата.Годинава игра ЦМ, има направено транзиција ко ДеБрујн.Што е добра работа оти веќе во фубалот никој не игра со класичен АМ играч.
И шо оти трчал ти најде со Наинголан да го споредиш, Раџа е питбул играч, овој има долги нозе, одлична техника и дриблинг, сега кога ќе размислам од клиповиве што ги гледав највеќе личи на подвижен Пасторе.
Уште е млад, никој го нема анализирно убаво, може мнгоу лесно да му се промени стилот и позицијата во иднина, ама на Наинголан никако не личи, ни по стил ни по конституција.

Трча многу, знае и да пресече и да повлече, акција, прв што ми текна таков играч е Раџа, затоа и го споредив со него.

Нејсе, нека дојде нека се погоди, па ако сака и лев бек нека игра :)

Milan have until January to pay Flamengo between €5M and €10M from the Paquetá transfer fee. The remainder of the €35M will be paid in installments, to be completed by 2020

Ова со роковите не е посакувано. :D Во Бразил го споредуваат со Иско, а за мене е бразилскиот Борини. :cool:
Screenshot_20181011-031306.png

Тонали од Бреша им е трансфер цел и сакаат да го договарат за во јуни. Уште еден играч од среден ред за кој многу се пишува во Италија. Мора некој помлад CM следна сезона, иначе гледам пишано за млади играчи во тимот, а го заборавате Лаксалт како да е 28 години и според мене е најпотценет играч во тимот.
Тореира требаше да го соберат, ама возот отиде.

Наводно го договориле Лукас Пакета од Фламенго.

Ако е ова точно, секоја чест на Леонардо, пошто пола европа го бараше посебно ПСЖ беше многу загреан за него, оѓин од играч.
Не знам кој е дечково, можда ќе испадне мега јак играч во иднина, ама ова со ПСЖ дека го барал или пола Европа ми е повеќе трагично него смешно. Ние исто се тешевме дека Габигол сме им го земале пред нос на Барса и на Јуве, дури првите тужба мислам ни акнаа, па видовме што бидна. :D Мене ми се сомнителни овие таленти од Јужна Америка и тоа дека Интер и Милан зимале пред нос на гигантите, пошо во моментов ниту Милан ниту Интер се фактор во светскиот фудбал. Реално да сакале Реал, Барса, ПСЖ или некој трет ќе го договореле во три секунди и Милан немало да биде перцепиран. :D Ко Сити со Жезус што направи, се збореше и за него во Интер дека ќе оди, бирале меѓу него и Габигол и ете ти кого избраа. :D

Нема везе ај да не мрчам пошо го немам гледано играчот, како што реков мош ќе испадне машина во иднина.

Се очекуваше некој ваков трансфер, откако дојде Леонардо. Одамна немаат земено некој циган и последни беа Пато и Тијаго Силва.
Може го барале, ама ПСЖ не знам колку можат да купуваат поради ФФП. Да беше Леонардо кај нив таму ќе завршеше по иста формула.

Барселона го зема Артур, а Реал оние двајцата. Како и да е ако го сакаат ќе го купат од нас, ако дојде де засега изворот е само еден медиум од Бразил од кој сите препишуваат. :D

И со Челзи го поврзуваа летово, и тоа за над 40 милиони, ама немаше ништо конкретно.

Ova znaci stedstvata za Bakayoko otkupot se prenamenuvat...Vidoa deka nema nisto od nego a da go platis 35

Milan’s payment procedure of the €35M transfer fee for Paquetá:
- €5M now (when Lucas signs the contract)
- €15M in January 2019
- €10M in July 2019
- €5M in January 2020

Уште кога го земаа Бакајоко беше јасно дека се мали шансите да го откупат за таа сума која е висока за играч кој е планиран да влегува од клупа и да игра само во ЛЕ и куп, а немаат играч во среден ред кој знае да дава голови. Бонавентура добро ја почна сезоната, ќе промаши неколку шанси и ќе даде еден гол, ама не е тоа тоа, а исто и Сусо од десет центаршутеви ќе погоди еден.

Треба да ги откупат Игуаин и Кесие на крај на сезона, 38 мил двајцата еве и 10 мил за циганот.

Киеза и Барела се играчи кои треба да ги соберат во летниот трансфер период, позајмица со задолжитен откуп, рати и триста чуда. Белоти нема шанси покрај Игуаин и ги снема шпекулациите.

Све убаво за овој Пакета, дај боже да испадне нешто како Кака, Пато и Силва т.е да добар погодок на Леонардо, ама правиот шок за мене беше сабајле кога прочитав дека лани Фасоне и Мирабели му нуделе брдо пари на Маркизио за да потпише во Милан.
Госпоооде фала ти што не се веќе тука

Не знам кој е дечково, можда ќе испадне мега јак играч во иднина, ама ова со ПСЖ дека го барал или пола Европа ми е повеќе трагично него смешно. Ние исто се тешевме дека Габигол сме им го земале пред нос на Барса и на Јуве, дури првите тужба мислам ни акнаа, па видовме што бидна. :D Мене ми се сомнителни овие таленти од Јужна Америка и тоа дека Интер и Милан зимале пред нос на гигантите, пошо во моментов ниту Милан ниту Интер се фактор во светскиот фудбал. Реално да сакале Реал, Барса, ПСЖ или некој трет ќе го договореле во три секунди и Милан немало да биде перцепиран. :D Ко Сити со Жезус што направи, се збореше и за него во Интер дека ќе оди, бирале меѓу него и Габигол и ете ти кого избраа. :D

Нема везе ај да не мрчам пошо го немам гледано играчот, како што реков мош ќе испадне машина во иднина.

Па сеа углавном се шпекулации, али кј има чад има и оган.
Ама имаше еден товар наслови кои го поврзуваа со Барса, Манчестерите два и највише со Ливерпул и ПСЖ.
Леонардо е општо познато дека има врски, а Милан има договор плус со Фламенго уште од трансферот на Роналдињо да има предност у преговори за таленти на Фламенго.

И најверојатно тоа е искористено да го купат сега да не чекаат до јануари или јуни и да влагаат у лицитација.

Manchester United have joined Barcelona and Paris Saint-Germain in the race to sign Brazil international Lucas Paqueta.
The attacking midfielder, who plies his trade in his home country at Flamengo, is also on Liverpool and Manchester City's radar

Нема врска тоа дека имаа предност поради Роналдињо. Ако дојде тоа е само поради Леонардо како поранешен играч на Фламенго и со години познат скаут. Истиот знаеме кои играчи ги донесе кај нас и кои ги привлече да отидат во ПСЖ.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Какви ликови сме ние навивачиве бог да чува еј :pos:

Имаш луѓе као: “Абе што е ова, циган од Бразил некој преценет, глупости, фрламе пари безвеза“ и после вика: “Треба помлад ЦМ да се земе, еве као Тонали од Бреша на пример“ :pos: До вчера кукавме дека не поврзуваа со безвеза играчи, сеа братот Леонардо оди и го праи најскапиот трансфер од Бразил во Серие А, од никаде бам бам и пак кукаме.

Ај навивачите на риваливе ги сфаќам скроз. Искрено и јас навивам да не им се погодат талентите кои ќе ги купат, ама па тие од една страна дркаа и дркаат на Карамо, Лаутаро, Бентанкур, Гаљардини и слично, а од друга: “Абе нема потреба да паѓате во несвест, овој е можда некој добар играч, може да го биде, а може и да пропадне, мех, скроз небитен трансфер, џабе се ложите толку“. А па за овие ван Италија екипиве да не праам муабет на што све од таленти се имаат ложено.

А и коа се споредува треба да се имаат појше работи предвид. Средњак, поготово као Пакета, играч кој игра на појше позиции, има појше време и кредит за прилагодување од Габигол рецимо. Средњак ако не му тргне имаш време да го чекаш, да го ротираш, да му смениш позиција, да го оценуваш на основа на придонес, а не толку на голови рецимо. Кај напаѓач времето ти е пократко. Тој само тоа знае да игра и само головите му се бројат. Ако не дава голови, нема време него кој да го чека, го ваѓаат, седи на клупа или го продаваат. Оттука, Габигол е поспоредлив со Андре Силва рецимо, отколку со Пакета.

Нормално, увек постои варијанта да се промаши, да не се погоди играчот, да си го преценил и јас не викам дека готово, Пакета ќе значи Кака за Милан, ама па не се сеќавам кога последен пат Милан имал појше причини за оптимизам отколку сега. Очајно ни требаа вакви купувања, вакви играчи и сеа кога конечно нешто почна да се случува, нашиве тролаат, ривалите хејтаат и релативизираат. Дај олабавете се и не замарајте, полека, ќе видиме.

И за Андре Силва кога потпиша беше вака, па видовме каде заврши за една сезона. Пакета играч кој има талент, две години го чекаа за да го стават во прв тим и му се предвидува дека ќе има кариера како Кака.

Млади играчи како Тонали и Барела од Италија може било кога да ги продадеш на друга екипа во Италија ако не се снајдат, а овој може само ќе го вратиш назад во Бразил на позајмица. Тонали го спомнав како играч во кој вреди да се инвестира, за да не биде после: Абе не го купија кога вредеше 15 мил па сега 35 мил бараат или Наполи го купи и го продаде за 60 мил како Жоржињо.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Андре Силва не е пропаднат играч, прво тоа да расчистиме. Детето е купено за 35 милиони, не се снајде кај нас, за талент беше одамна јасно дека си има и го дадоа на позајмица со право на откуп во Севиља каде почна одлично. Ако продолжи вака и ако го откупат тоа се 35 милиони продажба, значи ниту се фрлени пари ниту е пропаднат играч. Проблемот со него е само што не се снајде во Милан. Овде се плукаше по него, па сеа се плаче, па ако остане во Севиља ќе кукаме како си заминал, ако се врати пак ќе кукаме како Севиља ни го враќа ѓубрето и слично. Ако случајно некад пропадне и раскине договор или го даеме некаде за кило семки, a сме го платиле многу пари, тоа е друго. Ама засега, Силва уопште не е пропаднат играч.

Што се тиче Тонали и Барела, прво не можеш во ист кош да ги стаиш. Бреша има одбиено 12 милиони од Рома летоска, значи ако Тонали има добра сезона како што почна, ќе кошта 20 на лето. Барела, ако продолжи као што почна во Каљари, капитен е, репрезентативец, ќе кошта 40 милиони на лето. Пакета е 35. Јас стварно не знам која ти е логиката и каде ти води споредбата дека е подобро да се вложи во Тонали/Барела отколку во Пакета, ама ти си знаеш ваљда. Во најмала рака е исто, сеедно. Едино можда донекаде ти ја разбирам одбивноста спрема бразилците, ама споредбата твоја мене ми нема смисла.

Тоа: “Тонали не го купија коа вредеше 15, па сеа ни е криво“ - истото може и за Пакета да ти се однесува ако еден ден вреди многу појше од 35 милиони.

Клубов има скаути и скаутски мрежи, Леонардо е тука, знаат ваљда што вреди и колку. Она што досеа го немаше, сеа го има, се пари, можност и желба да се инвестира.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom