Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Дечки чекајте има и позитивни вести :icon_lol::icon_lol:

La Stampa claim that Gattuso’s future is linked to the derby on Wednesday; If Milan loses Montella could be brought back.

Зампарини- потег за Зампарини тип на клуб на што се сведовме. :mad:

Дечки чекајте има и позитивни вести :icon_lol::icon_lol:

La Stampa claim that Gattuso’s future is linked to the derby on Wednesday; If Milan loses Montella could be brought back.

Пoсле oчекувaм негде вo Февруaри дoкoлку Милaн не успее дa ги пoмине Лудoгoрец,Мoнтелa пoвтoрнo дa биде зaменет сo Гaтузo.

Не иде ова нигде, време е некој од оние тренери што направиле кариери во Милан како Капело, Анчелоти и слични да дојдат да пополнат до крај на сезонава за да се спаси работава од тотален хаос.
Од Монтела и Гатузо не можеш заедно еден тренер да составиш и јасно беше во кој правец ќе иде работава кога ќе ставиш некој со толку слабо тренерско СV да решава криза во која што никогаш не се нашол.

Нека идат кај Анчелоти на колена клекнати или не знам, еве Тасоти на пример нека го ангажираат, некој што има ем авторитет ем што разбира фудбал, Гатузо само првото го има и нема резон да продлжува оваа агонија со него.

Грешките се направи летоска, сега е време за damage control . На крај на сезона очекувам барем еден од двајцана интераши што дојдоа и ја пренесоа во Милан лузерската реа и аура у која се маринирале во тој полу-клуб да си одат на клоци од Милан.

Можеби требаше на Тасоти да му се даде шанса тогаш кога ве водеше една две утакмици, колку и да беше во 2015та...

На крај на сезона очекувам барем еден од двајцана интераши што дојдоа и ја пренесоа во Милан лузерската реа и аура у која се маринирале во тој полу-клуб да си одат на клоци од Милан.
Ама како така сега да си одат на клоци големите ФиМ, па нели они ќе го вратат Милан на старите патеки, нели потрошија 200 милиони евра на преквалитетни играчи а не Џонатановци као што носеа у Интер. Од каде сега ова да си одат на клоци, па нели у Интер не знаеле да ги користат добро, башка мадафакери се, договараат играч за 5 минути плус Мирабели се глупира на пресови и шири хумор, позитивна атмосфера, нови ветрови во Милан.

:(

Ама како така сега да си одат на клоци големите ФиМ, па нели они ќе го вратат Милан на старите патеки, нели потрошија 200 милиони евра на преквалитетни играчи а не Џонатановци као што носеа у Интер. Од каде сега ова да си одат на клоци, па нели у Интер не знаеле да ги користат добро, башка мадафакери се, договараат играч за 5 минути плус Мирабели се глупира на пресови и шири хумор, позитивна атмосфера, нови ветрови во Милан.

:(

обидиве за хумор и досетки кај тој што ги пишал горниве работи.
Ја секогаш сум имал резерва кога се работи за Интер и фабричкиот лузерлук кај секој што од таму излегол :D

Со купени играчи од тимови што се борат за опстанок незнам што друго очекувавте

Со купени играчи од тимови што се борат за опстанок незнам што друго очекувавте

горе-доле така е. Ја очекувава барем пола од донесените засилувања да се погодат. На крај памет не ми беше дека нема ни еден буквално да се фати.

Јасно беше од мај дека за посериозни фудбалери нема шанси, што ради неиграње ЛШ и што ради недовербата во проектот на Милан (што испадна дека е оправдана уствари).

Имаше логика да се оди на помлади фудбалер со потенцијал и да се гради на нив и тука требаше да се покаже скаутингот на Мирабели и Фасоне. Тоа што успејаа све да промашат и место 11 фудбалери, да донесат 11 Џонатани, доволно е да се бркаат на лето.
Знам дека има аргументи, како распоредот со куп уефам па Монтела , па Бонучи како го сменил системот, све е тоа ок, ама пак останува дека донесоа 11 фудбалери кои наредно лето ќе вредат пола од тоа што го платија за нив и тука све е јасно.

горе-доле така е. Ја очекувава барем пола од донесените засилувања да се погодат. На крај памет не ми беше дека нема ни еден буквално да се фати.

Јасно беше од мај дека за посериозни фудбалери нема шанси, што ради неиграње ЛШ и што ради недовербата во проектот на Милан (што испадна дека е оправдана уствари).

Имаше логика да се оди на помлади фудбалер со потенцијал и да се гради на нив и тука требаше да се покаже скаутингот на Мирабели и Фасоне. Тоа што успејаа све да промашат и место 11 фудбалери, да донесат 11 Џонатани, доволно е да се бркаат на лето.
Знам дека има аргументи, како распоредот со куп уефам па Монтела , па Бонучи како го сменил системот, све е тоа ок, ама пак останува дека донесоа 11 фудбалери кои наредно лето ќе вредат пола од тоа што го платија за нив и тука све е јасно.
Испадна дека на старите ГиБ тактиката со веќе проверени е подобра.
Бонера е боље од Мусачио а Панкаро е доктор за родригез

Да да Тасоти е добро решение. Анчелоти стварно бе може онака pro bono да се вклучи у Милан. Или незнам било кој... Ама очигледно никој не сака да се меша у такво дно како што е Милан.
Криво ми е за Гатузо... Ликов реално, праи се што може. Се глеа дека целосно е посветен да бидат работиве на подобро... ама не оди. Таква легенда, коа ја видов болката на неговото лице после вториот примен гол... жал ми падна ептен. Плус, он е уште еден од низата легенди кои Милан и самата состојба во клубот ги посра и им ја запечати тренерската кариера.
Сеа и го разбирам Малдини зашто цело ова време не сака(ше) да се ангажира у клубот...
Тек сеа кога кулата од карти скроз ќе се распадне што ќе праиме... Продажби,загуби долгови.
Нека склопат тим што сака да игра фудбал, што има подеднаква желба за победа и teamspirit, тим од прави професионалци не Монтоливо,Абате и Биља 32 годишни имбецили.

Калинич најлош трансфер ever. Продефилираа Лападула, Макси Лопез,Хонда, Нианг, Дестро и слични на нив... ама ниеден не бил 1.Толку преплатен и 2.Толку мизерен како овој .

Не ме заебавај, Мексес,Алекс,Куцо,Хонда и Бака душа даваа на терен у споредба со овие манекени. Ова беше најголемото НЕЗАЛАГАЊЕ на терен во историјата на Милан.
Дури и оној што реално сезонава добро играше - Донарума го упропастија... она неуспешно примање после кое падна гол (го поништија) покажува колку катастрофа е моментално екипата.

Сезонава официјално отиде у курац, него што ќе се случува летово околу сопственици, регулации, финансии, рестрикции ... тоа ќе биде интересно околу иднината на клубот.

Здраво момци. Јас после долго време повторно се решив да напишам некое мислење во врска со Милан. Инаку пред неколку години бев активен под името Born To Be Rossonero, некои од вас можеби се сеќаваат. Баш сега ги читав и старите мислења што ги пишувавме на темата и ми се навратија добри спомени, кога бевме барем колку-толку поасален клуб од тоа што сме денес. Што да се каже навистина, лоша сезона во Серија А, дефинитивно изгубена. Сепак, постојат некои шанси и во Купот и во Европа Лига колку и да се мали, но сепак во фудбалот, па и во животот се е можно.Искрено јас лично не се надевав дека работите можат до толку да тргнат на лошо. Од оваа гледна точка ми изгледа смешно тоа што летово толку го фалев Милан и пред сите кажував колку ќе биде подобро и поинакво и бла бла бла. Сепак, последниве неколку години во криза навикнавме да гледаме еден Милан многу поразличен од тој во минатото. Прво би сакал да почнам од одговорноста за случувањата. Мислам дека одговорноста не треба да се бара само во одредени поединици и тие да се посочуваат како кривци за лошата сезона. Мислам дека одговорноста е на сите. На Мирабели, на Фасоне, на Монтела, на Гатузо, на Бонучи, на секој играч, на секој тренер во тимот, и на претседателот секако. Секој со своите лоши проценки придонесе за овие случувања. Мирабели и Фасоне не ги потрошија парите за џабе, со тоа не се согласувам. Во Милан пристигнаа навистина квалитетни фудбалери. Биља беше еден од најдобрите средни играчи во Италија, репрезентативец на Аргентина, Мусакио беше маестрален во Виљареал, Родригез беше исто така еден од најдобрите бекови во Германија, херојот на Швајцарија во квалификациите за Светско Првенство, Калиниќ редовно погодуваше во дресот на Фиорентина, Силва беше и сеуште е талентирано момче, со неверојатна статистика во репрезентацијата, Бонучи еден од столбовите во Јувентус и репрезентацијата, во тимот на Уефа секоја година, Кеси млад, снажен и стабилен талент со одлична сезона во Аталанта и така натаму и така натаму. Не би се согласил дека играчите не чинат, повеќе би рекол дека Монтела ги доведе во Милан без никаква идеја, не знаеше точно што со нив, не знаеше која формација ќе ја употребува, кој систем на игра, комбинираше различни карактери и различни типови на фудбалери кои едноставно не можат да се вклопат едни со други поради различностите во играта. Друга грешка беше тоа што управата не донесе голема ѕвезда, играч шампион, искусен фудбалер од светска класа, што освојувал и победувал, што ќе донесе победнички дух, што ќе биде лидер во нападот, во креирањето на играта, на шансите, на атмосферата во соблекувалната, некој на кого сите ќе се надеваат кога ќе биде тешко, фудбалер што ги решава натпреварите со еден потег. Можеби и навистина не можевме да донесеме таков поради тоа што не играме ЛШ, но можеше барем да се направат напори за Обамејанг кој беше изгорен да дојде во Милан, за Фабрегас кој сум сигурен дека ќе прифатеше да дојде или некој друг. Сепак, наместо да ги бараме одговорностите , треба да се фокусираме на иднината. ни предстои дерби со Интер битно за квалификација во следната рунда на Купот, кој пак е шанса за каков таков спас на сезоната. Ни предстои и зимскиот трансфер период во кој можеби ќе успееме да добиеме 80-тина милиони за Донарума и истите ќе ги реинвестираме во ѕвезда која ќе ни помогне во понатамошниот дел од сезоната во ЛЕ. Убеден сум дека со едеен таков фудбалер, сите ќе се разиграат и ќе можеем да се надеваме на поинаков втор дел од сезоната.[DOUBLEPOST=1514253369][/DOUBLEPOST]Инаку, исто така би сакал да ви кажам дека заедно со уште неколку момци водиме фан пејџ на Фејсбук под име AC Milan - Macedonia Fans. Не знам дали некој од вас го знае и чита, но мислам дека објавуваме интересни содржини иако не сме официјален фан клуб, а како што знам изгледа има 2-3 такви во Македонија. Сепак, доколку сакате може да го посетите и заедно да дискутираме за случувањата во клубот. Според мене има добра дискусија на поголем дел од објавите. Исто така би сакале да организираме и собири, па ако некој е загреан да помогне, или сака да присуствува, би можеле да креираме евент на фејсбук и да видиме колку луѓе ќе се собереме.
Поздрав и Форца Милан!

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom